HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Λευκές εβδομάδες μέσα σε μαύρους καιρούς.

γράφει ο Κώστας Κακκαβάς  Με αφορμή το θέμα που επανήλθε έντονα στην επικαιρότητα των ημερών (λευκή εβδομάδα), και έβαλε πάλι σε δεύτε...

γράφει ο Κώστας Κακκαβάς 
Με αφορμή το θέμα που επανήλθε έντονα στην επικαιρότητα των ημερών (λευκή εβδομάδα), και έβαλε πάλι σε δεύτερη μοίρα την μαύρη καθημερινότητα που ζει η Ελληνική κοινωνία ήθελα απλά να εκφράσω κάποιες σκέψεις.
Εδώ και πολλά χρόνια οι Ευρωπαϊκές χώρες και δει αυτές του Βορείου ημισφαιρίου έχουν καθιερώσει την Λευκή εβδομάδα για χειμερινές διακοπές και για την εξοικείωση των μικρών παιδιών με το περιβάλλον του χειμερινού αθλητισμού και της χιονοδρομίας. Στις χώρες αυτές τα ποσοστά που δαπανώνται για την παιδεία είναι από 4,78% η Γερμανία, 5,25% Αυστρία, 6,26 Γαλλία την στιγμή που στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό θα είναι για φέτος κάτω από 4% του Α.Ε.Π
Στα αντίστοιχα σχολεία των παραπάνω Ευρωπαϊκών Χωρών, τα παιδία μαθαίνουν δύο οι και τρείς ξένες γλώσσες, κάνουν μαθήματα μουσικής, χειροτεχνίας, έχουν παροχές και διευκολύνσεις που δεν παρέχουν στην Ελλάδα ούτε τα καλύτερα ιδιωτικά και φυσικά υποστηρίζουν με την οργάνωση και την υποδομή που διαθέτουν και την Λευκή εβδομάδα.
Επειδή όμως γίναμε πολύ Ευρωπαίοι να έρθουμε λίγο και στην δική μας πραγματικότητα.
Ελλάδα 2014 χώρα σε αποδόμηση.
140.000 είναι τα παιδία που είναι εκτός σίτισης στα σχολεία όλης της Ελλάδας.
Κτίρια υπό κατάρρευση, χωρίς θέρμανση μαθήματα σε κοντέινερς (γυμνάσιο-λύκειο Καλαβρύτων).
Δάσκαλοι-ες που γυρνώντας από την δουλειά σε κάποια παραμεθόριο η μη περιοχή παρασύρονται από ρέματα( που πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση) και αγνοούνται.
Οι ώρες διδασκαλίας (χαμηλότερες από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης).
Χιλιάδες παιδία των Ρομά και άλλων μειονοτήτων εκτός εκπαίδευσης και υγείας στο περιθώριο της κοινωνίας.
Σχολικά που αναποδογυρίζουν σε δρόμους καρμανιόλες με ανθρώπινες ζωές που χάνονται.
Νέοι γονείς σε απόγνωση που δεν μπορούν να παρέχουν στα παιδιά τους ούτε τα βασικά.
Ο σωματειακός και ερασιτεχνικός αθλητισμό διαλύεται, την ίδια στιγμή που εξυπηρετούνται και απαλλάσσονται από υπέρογκα χρέη οι μεγάλες Π.Α.Ε
Η φυσική αγωγή στα σχολεία ανύπαρκτη, χιλιάδες γυμναστές άνεργοι και απαξιωμένοι.
Σε αυτό το τοπίο λοιπόν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί επαναφέρουν για λόγους επικοινωνιακούς και αποπροσανατολισμού της κοινωνίας την «Λευκή εβδομάδα». Μάλιστα ως αίτημα των Ενώσεων Ξενοδόχων και όχι ως μέτρο για την διεύρυνση και καλυτέρευση της παιδείας.
Είναι όπως το σχέδιο Αθηνά που εκπονήθηκε από συγκεκριμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, είναι όπως η απαίτηση για οτιδήποτε ευνοεί τους φίλους διαπλεκόμενους μεγαλοεπιχειρηματίες του κ. Σαμαρά για τις τηλεπικοινωνίες την υγεία την παιδεία το νερό.
Σίγουρα πάντως οι οικογένειες που ζήτησαν να αποπεμφθούν οι καθηγητές-τριες που έπιασαν τα παιδιά τους να αντιγράφουν στα ιδιωτικά σχολεία που φοιτούν θα τις απολαύσουν αυτές τις ημέρες, «ο Αντώνης» Πρωθυπουργός έδειξε τον δρόμο.
Αλλοίμονο όμως στους άνεργους τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους για το τι θα κάνουν εκείνες τις άσπρες μέρες για να μην μαυρίσουν και άλλο την ψυχούλα τους.
Συμπέρασμα. Δεν μπορούν αυτοί που μαυρίζουν τις ζωές μας να υπόσχονται λευκές εβδομάδες.

Κακκαβάς Κωνσταντίνος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.