HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γ. Κοσμάς: «Κατακριτέα η απουσία αντίδρασης των δικαστικών αρχών στις επικριτικές δηλώσεις του Προέδρου»

γράφει ο Γιώργος Κοσμάς  Διάβασα το σχόλιο του φίλου και συμπατριώτη Γιώργου Παπαδημητρόπουλου ( διαβάστε ΕΔΩ ) ο οποίος με την ρηξικέ...

γράφει ο Γιώργος Κοσμάς 
Διάβασα το σχόλιο του φίλου και συμπατριώτη Γιώργου Παπαδημητρόπουλου (διαβάστε ΕΔΩ) ο οποίος με την ρηξικέλευθη πένα του στηλιτεύει συχνά τα κακώς κείμενα βρίσκοντας πάντα έναν ιδιαίτερο τρόπο να σημειώνει και να ξεχωρίζει την ουσία πίσω από γενικότητες και κοινότυπες εκφράσεις.
Τα επικριτικά σχόλιά του σχετικά με δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ότι αφορά την έκδοση απόφασης δικαστηρίου για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Οι Δικαστές απαιτούν την ύπαρξη τεκμηρίων τα οποία τους παρέχονται από την δικογραφία. Εάν τέτοια τεκμήρια δεν υπάρχουν, είναι πρόχειρα ή αίολα στην αντίκρουσή τους, οι Δικαστές δεν επιτρέπει να κρίνουν τους κατηγορούμενους με βάση μόνο το λαϊκό αίσθημα. Συνεπώς η κάθε υπόθεση θα πρέπει να έχει την απαραίτητη τεκμηρίωση ώστε να στηριχθεί στο δικαστήριο.
Η μακρόχρονη δράση μου ως ταγού της νομικής επιστήμης και η εμπλοκή μου σε εκατοντάδες υποθέσεις σε όλες τις βαθμίδες τις δικαιοσύνης μου δίνει την εμπειρία να στοιχειοθετήσω τα όσα προανέφερα.
Θέλω λοιπόν να συγχαρώ τον στρατηγό για την απόφασή του να στηλιτεύσει τις «ατυχείς» δηλώσεις του Ανώτατου Πολιτειακού Παράγοντα και να σημειώσει την απουσία απάντησης από τους έχοντες την θεσμική υποχρέωση εκπροσώπους των Επίσημων Οργάνων των δικαστικών Σωμάτων αλλά και εν γένει του Νομικού Κόσμου.
Αγαπητέ Γιώργο Παπαδημητρόπουλε, θερμά συγχαρητήρια από πλευράς μου και ελπίζω η μη απάντηση των επισήμων εκπροσώπων Νομικού κόσμου και Δικαστών, να οφείλεται στην ραστώνη των ημερών αργίας και όχι στην «αποδοχή» των όσων ειπώθηκαν.
Γεώργιος Κοσμάς
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Επίτιμος Πρόεδρος Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.