HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ημερίδα για το Μπουζούκι με Καλαβρυτινό άρωμα στο ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Η 2η Ημερίδα για το Μπουζούκι, θα πραγματοποιηθεί στο ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 , από τις 17:00 έως τις 20:...

Η 2η Ημερίδα για το Μπουζούκι, θα πραγματοποιηθεί στο ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, από τις 17:00 έως τις 20:30 και θα κλείσει με Συναυλία Αφιέρωμα στον μεγάλο Μανώλη Χιώτη από το Μουσικό Σύνολο Μπουζουκιών του Θανάση Πολυκανδριώτη, Οι Επόμενοι, στην οποία 33 μπουζούκια επί σκηνής θα ερμηνεύσουν σολιστικά και τραγουδιστικά κομμάτια του Μανώλη Χιώτη ειδικά διασκευασμένα για μια τόσο μεγάλη ορχήστρα. 
Στην 2η Ημερίδα για το Μπουζούκι οι εξαιρετικοί ομιλητές μεταξύ των οποίων και ο αγαπητός φίλος και συμπατριώτης μας Δημήτρης Σταθακόπουλος (φωτό)Νομικός σύμβουλος της όλης προσπάθειας, που θα προσεγγίσουν το παρόν και το μέλλον του μουσικού οργάνου από την άποψη της κοινωνιολογίας, της κατασκευής του αλλά και της μουσικής σύνθεσης, ενώ παράλληλα θα γίνει ενημέρωση για το αίτημα της Ελλάδας για εγγραφή του μπουζουκιού (3χορδου, 4χορδου, τζουρά και μπαγλαμά), στη λίστα Προστατευόμενης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO. Επιπλέον, εκφραστές του οργάνου θα αναπτύξουν τεχνικές - σολιστικές εκφράσεις της νεώτερης γενιάς μπουζουξήδων (μπουζουκιστών). 
Να σημειώσουμε οτι Νομικός σύμβουλος της όλης προσπάθειας είναι 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.