HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μεγαλείο της κακοτεχνίας στην Άνω Βλασία

γράφει ο Τρύφωνας Μαντάς   Κάνοντας μία βόλτα στο πανέμορφο χωριό της Άνω Βλασίας Καλαβρύτων οι χειμερινοί επισκέπτες, είτε περπατώντα...

γράφει ο Τρύφωνας Μαντάς 
Κάνοντας μία βόλτα στο πανέμορφο χωριό της Άνω Βλασίας Καλαβρύτων οι χειμερινοί επισκέπτες, είτε περπατώντας είτε διασχίζοντας με τα αυτοκίνητά τους τα δρομάκια του, διαπιστώνουν με έκπληξη μια απίστευτη κακοτεχνία που έχει λάβει χώρα σε δύο πολυσύχναστες οδικές οδούς.
Συγκεκριμένα, σε δύο σημεία (το πρώτο κοντά στην εκκλησία του χωριού και το δεύτερο εκεί που ο συγκεκριμένος δρόμος τέμνει τον χωματόδρομο που οδηγεί στο νεκροταφείο του χωριού) τοποθετήθηκαν δύο σχάρες σε αντίστοιχα αυλάκια άντλησης και εκροής όμβριων υδάτων, άκρως χρησιμότατων αποτελεσματικών ειδικά στις περιπτώσεις ισχυρών βροχοπτώσεων. Μέχρι εδώ όλα καλά και μπράβο στη δημοτική Αρχή και τον τοπικό πρόεδρο για την τοποθέτησή τους. Το πλέον οξύμωρο όμως αποτελεί το γεγονός πως οι δύο σχάρες έχουν, ουσιαστικά, υπερυψωθεί με τρόπο που καθιστά τη διέλευση των οχημάτων, ειδικά των «χαμηλών» Ι.Χ άκρως επικίνδυνη διότι κατά τη διέλευσή τους τα οχήματα «βρίσκουν» από κάτω με αποτέλεσμα πολλά εξ αυτών να απειλούνται με ανυπολόγιστες ζημιές.
Και μπορεί στον έναν δρόμο οι αναρίθμητες λακκούβες του να τον έχουν μετατρέψει σε «κατσικόδρομο» και να έχουν φτάσει την υπομονή των κατοίκων και των επισκεπτών στα όριά τους, όμως οι – επικίνδυνα – υπερυψωμένες σχάρες θα πρέπει τάχιστα να επανατοποθετηθούν σωστά προτού αχρηστεύσουν τα αυτοκίνητα των διερχόμενων, καθώς μόνο τα αγροτικά αυτοκίνητα και τα τρακτέρ διέρχονται με ασφάλεια.
Προφανώς το σκεπτικό της συγκεκριμένης – επικίνδυνης – τοποθέτησης των σχαρών να ήταν η πιθανολογούμενη στρώση ασφάλτου στους δρόμους του χωριού στο εγγύς μέλλον, αλλά το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι δρόμοι κατασκευάστηκαν και περατώθηκαν επί προεδρίας Θεοφάνη Κιούση και Γεώργιου Κοντόπουλου, δηλαδή πολλά χρόνια πριν, κι έκτοτε έχουν αφεθεί στην τύχη τους, μας κάνει απαισιόδοξους ως προς τούτο. Άλλωστε οι μαρτυρίες των κατοίκων, αναφορικά στην ενδεχόμενη στρώση της ασφάλτου από τον μηχανικό που ανέλαβε το έργο, κάνουν λόγο για την Άνοιξη, όπερ σημαίνει πως έως τότε οι δύο σχάρες θα εξακολουθούν να αποτελούν δημόσιο κίνδυνο.
Να σημειωθεί πως η Άνω Βλασία είναι το χωριό καταγωγής του δημάρχου Καλαβρύτων Γεώργιου Λαζουρά, το οποίο επισκέπτεται συχνότατα.

Ο Τρύφωνας Μαντάς γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1973 στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαβρύτων. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – Τμήμα : Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών). Το 2004 πήρε το δίπλωμά του αποφοιτώντας από την Δημοσιογραφική Σχολή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, ικανοποιώντας έτσι το αστείρευτο δημοσιογραφικό μεράκι του. Έκτοτε ασχολήθηκε με το Ραδιόφωνο (ΣΠΟΡFM ΑΘΗΝΑΣ 94,6 – ΣΠΟΡFM ΠΑΤΡΑΣ 96,3) και τον γραπτό τύπο (ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ : SPORTDAY, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, SPORTWEEK κ.α.). Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου (Ε.Σ.Α.Τ) και συνεργάζεται με έντυπα, εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες των Πατρών και των Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.