HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλωσόρισμα στο νέο δόκιμο μοναχό της Αγίας Τριάδος Λειβαρτζίου

Το καθολικό (ο ναός). φώτο Αβραμίδης Λευτέρης γράφει ο  Νίκος Παπακωνσταντόπουλος Για τη Μονή της Αγίας Τριάδος Λειβαρτζίου και την έ...

Το καθολικό (ο ναός). φώτο Αβραμίδης Λευτέρης
γράφει ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος
Για τη Μονή της Αγίας Τριάδος Λειβαρτζίου και την ένδοξη ιστορία της έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στο πολύ σύντομο άρθρο μας στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΕWS (διαβάστε ΕΔΩ)
Τώρα είμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να πούμε πως αποχαιρετάμε το 2013 με τις προετοιμασίες επαναλειτουργίας της, ύστερα από πολλές δεκαετίες!
Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, δυνατά συναισθήματα, μεγάλη ευλογία! Ο δόκιμος μοναχός π. Σπυρίδων από το γειτονικό Αίγιο οδηγήθηκε ως εδώ σαν από Θεία μεσολάβηση! Από την πρώτη στιγμή οι Λειβαρτζινοί (και όχι μόνο) τόν καλωσόρισαν και τού άνοιξαν διάπλατα την αγκαλιά τους με τη φιλοξενία, με τη συμβολή στη διαμόρφωση των χώρων και των υποδομών διαμονής, με την ηθική στήριξη, με την συγκινητική συνδρομή σε είδη πρώτης ανάγκης.
Το προσκύνημά μας στο Μοναστήρι είναι πάντα στο πρόγραμμα, στα συχνά ταξίδια μας στο χωριό, μα το τελευταίο ήταν διαφορετικό! Η φροντισμένη εκκλησία, το στρωμένο της δάπεδο, τ’ αναμμένα καντήλια, η μοσχοβολιά από το λιβάνι και γενικά η διαμόρφωση του χώρου αποπνέουν αγαλλίαση και κατάνυξη και είναι από μόνα τους καλωσόρισμα στον προσκυνητή. Το καντήλι που καίει στον φροντισμένο τάφο του τελευταίου Λειβαρζινού μοναχού, είναι δέηση και σεβασμός του π. Σπυρίδωνα στη μνήμη των προκατόχων του, ενώ η κουρά του είναι θέμα χρόνου. Πραγματικά τρίβαμε τα μάτια μας απ’ όλα όσα έγιναν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα!
Ο π. Σπυρίδων, που κερδίζει αμέσως το συνομιλητή του, μάς επεφύλαξε εγκάρδια υποδοχή στο χώρο του, που, σημειωτέον, η διαμόρφωσή του δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Δεν είχε τίποτα να ζηλέψει η υποδοχή και η φιλοξενία αυτή από εκείνη που συναντάμε σε κάθε εν λειτουργία Ελληνικό Μοναστήρι. Το κέρασμά του και η κουβέντα που είχαμε μαζί του καθρέφτισαν από την πρώτη στιγμή τη ζεστασιά της καρδιάς του. Το ίδιο εύκολα ξεδιπλώνονται και όλα του τα χαρίσματα, όπως η ευθύτητα του λόγου του, η ταπεινότητα, η φιλομάθεια, η πνευματική καλλιέργεια, η ανιδιοτέλεια, ο σεβασμός του στις Αξίες, οι ανησυχίες του, τα μεγαλόπνοα και φιλοπρόοδα σχέδιά του και η εν γένει η αξιοσύνη του.
Η επαναλειτουργία της Μονής συμπίπτει με την επικείμενη έκδοση του βιβλίου του γράφοντος με τίτλο: «Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Λειβαρτζίου». Ο πρόλογός του από τον Σεβασμιότατο και Άξιο Ποιμενάρχη μας, τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟ, είναι ιδιαίτερη ευλογία και τιμή για το χωριό μας και τον γράφοντα. Στο βιβλίο μας αυτό γράφουμε στην λεζάντα της φωτογραφίας του μακαριστού παπα-Σωτήρη Κλεπετούνα: «Ευχόμαστε να μην είναι ο τελευταίος κληρικός στυλοβάτης του μοναστηριού». Αποδεικνύεται πως η ευχή μας και προσευχή μας αυτή εισακούσθηκε! Μελετάται ακόμα και τη δημιουργία σελίδας της Μονής στο διαδίκτυο, στην οποία θα αναρτώνται ψυχωφελή και άλλα κείμενα. Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.
Ευελπιστούμε η ηλεκτροδότηση, η βελτίωση του δρόμου και η τηλεφωνική σύνδεση να γίνουν σύντομα.
Ως ένας από τους κοντινότερους γείτονες στο Μοναστήρι, σας καλωσορίζω και προσωπικά π. Σπυρίδωνα με τις καλύτερες ευχές και για το 2014! Η προς δόξαν της Αγίας Τριάδος διακονία σας θα είναι και ανάδειξη της Μονής και της ένδοξης ιστορίας της, καθώς και προβολή του χωριού μας και της ευρύτερης περιοχής.
Νίκος Παπακωνσταντόπουλος

Ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος γεννήθηκε στο Λειβάρτζι του Δήμου Καλαβρύτων. Πέραν του λειτουργήματός του (Διπλωματούχος Νοσηλευτής) δραστηριοποιείται και στο λογοτεχνικό χώρο, με εκδόσεις βιβλίων και δημοσιεύσεις άρθρων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γάλλιου από το Γοργόμυλο Πρέβεζας και έχουν δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.