HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γ. Λαζουράς: «να μην υψώνουμε τείχη ούτε να χαρακτηρίζουμε τους σημερινούς γερμανούς, ανεπιθύμητους»

Στην κατάμεστη αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών, μίλησε χθες ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς για το ιδιαίτερα επ...


Στην κατάμεστη αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών, μίλησε χθες ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς για το ιδιαίτερα επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Ο κ. Λαζουράς, αναφέρθηκε, στο ιστορικό του θέματος της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων από την πρώτη φάση του, την κρίσιμη δεκαπενταετία 1945 – 1960, όπου, με στοιχεία, εξέθεσε ότι λόγω της αδυναμίας των ελληνικών επιχειρημάτων, στις σχετικές διεθνείς διασκέψεις, όπου δεν ταυτιζόταν – για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους – η καθοριστική συμβολή της εθνικής αντίστασης στον αντιφασιστικό αγώνα, δεν επιτεύχθηκε το αναμενόμενο αποτέλεσμα και δεν δόθηκαν οι αιτούμενες, από την Ελλάδα, αποζημιώσεις, εκτός, από, μόλις, 155.000.000 μάρκα που δόθηκαν το έτος 1960.
Η πρώτη αυτή, δεκαπενταετία, όπου ουσιαστικά δεν διεκδικήθηκαν, όπως έπρεπε, οι γερμανικές αποζημιώσεις, σφράγισε και τη μετέπειτα και μέχρι σήμερα εξέλιξη του θέματος, το οποίο είναι ακόμη εκκρεμές.
Ο κ. Λαζουράς συνεχίζοντας αναφέρθηκε σ’ όλη την μετέπειτα πορεία του θέματος μέχρι και σήμερα, παρουσιάζοντας στο κοινό στοιχεία, έγγραφα και δικαστικές αποφάσεις.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων τόνισε ότι ο Δήμος Καλαβρύτων, συνεχίζει, σταθερά και αταλάντευτα να διεκδικεί την καταβολή των αποζημιώσεων από τη Γερμανία όχι για την αυστηρά χρηματικά ή οικονομική αξία τους – αφού κανένας εκτελεσθείς δεν αποζημιώνεται – όσο το κυριότερο για την ηθικά δικαίωση των θυμάτων, και σ’ αυτό, κατατείνει και η συνεργασία που αναπτύσσει, με Δήμους και κοινωνικούς φορείς της Γερμανίας, στα πλαίσια της Ελληνογερμανικής συνέλευσης. “Πρέπει να συζητάμε και να διαλεγόμαστε και να μην υψώνουμε τείχη ούτε να χαρακτηρίζουμε τους σημερινούς γερμανούς, ανεπιθύμητους” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος αναφέρθηκε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μια έγκυρη, ακριβής, αξιόπιστη και επιστημονικά αποδεκτή, αποτίμηση των οφειλομένων γερμανικών αποζημιώσεων και να μην, εκφέρουν, ειδήμονες και μη, αστρονομικά και εξωπραγματικά ποσά, ως οφειλόμενα, απλώς και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και πατριωτικής πλειοδοσίας, γιατί αυτή η τακτική, ουσιαστικά εξυπηρετεί τη Γερμανία και εμποδίζει την επίλυση του θέματος και την καταβολή των οφειλομένων, καταλήγοντας ότι “όσο φουντώνουν οι προσδοκίες και οι εξωπραγματικές αποτιμήσεις των οφειλομένων, τόσο απομακρύνεται η δικαίωση”.






3 σχόλια

  1. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ , ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ, ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ
    ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
    ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριε Χριστοδούλου θα προσπαθησουμε να έχουμε όλη την ομιλία, το παρών κειμενο ειναι το επίσημο δελτίο τυπου που εξέδωσε ο Δήμος αυτούσιο...

      Διαγραφή
    2. ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ , ΔΕΝ ΑΞΙΩΘΗΚΕ - ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ,-ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ κ. ΛΑΖΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ , ΟΠΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕ ,ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ, ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΄Η ΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ .

      Κε ΛΑΖΟΥΡΑ , ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ.

      ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΕΚΔΟΧΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.

      ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΡΙΑ :
      ΤΟ KALAVRITA NEWS ΑΝΑΡΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ .

      ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ;


      ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.