HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κι όμως στα Καλάβρυτα δεν υπάρχει δρόμος ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

γράφει ο Γεώργιος Γκλαβάς  Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι Καλαβρυτινοί, Όταν οποιοσδήποτε Έλληνας - εκτός ολίγων ανιστόρητων – ακούει...

γράφει ο Γεώργιος Γκλαβάς 
Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι Καλαβρυτινοί,
Όταν οποιοσδήποτε Έλληνας - εκτός ολίγων ανιστόρητων – ακούει το όνομα Παλαιών Πατρών Γερμανός, το μυαλό του, όπως καθένας αντιλαμβάνεται, πηγαίνει στο ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, όπου, κατά την παράδοση και σύμφωνα με ιστορικές πηγές, ο θρυλικός Δεσπότης, ύψωσε τη σημαία της ελληνικής επανάστασης του 1821, ορκίζοντας, κάτω από αυτή, τους πρώτους αγωνιστές.

Θεωρώ λοιπόν αδιανόητο και αχαρακτήριστο να μην υπάρχει, όπως πρόσφατα πληροφορήθηκα, στην ιστορική πόλη των Καλαβρύτων, ένας δρόμος αφιερωμένος στο όνομα του αοίδιμου Δεσπότη και εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού, του εκφραστή της ενιαίας θρησκευτικής και εθνικής συνείδησης των πανελλήνων!!!

Εάν, όπως λέγεται, υπήρχε κατά το παρελθόν στην πόλη οδός: ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ και κάποια στιγμή, προηγούμενη Δημοτική αρχή των γηγενών Καλαβρυτινών, προκειμένου να τιμήσει κάποιο άλλο πρόσωπο, για την όποια προσφορά του, που δεν νομίζω να ήταν εθνική, έκρινε σκόπιμο να μετονομάσει την παραπάνω οδό, στο δεύτερο πρόσωπο, «αποκαθηλώνοντας» την πινακίδα με το όνομα του θρυλικού Δεσπότη και εθνεγέρτη, αυτό, θεωρείται, λίαν επιεικώς, απρέπεια και μεγάλη προβολή στη μνήμη του.

Αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων ο συμπατριώτης μας πρόεδρος κ. Αθ. Χρονόπουλος και το Δ.. Σ. του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς, για την πρωτοβουλία και απόφασή τους να θέσουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων.
Είναι γνωστό ότι, σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελληνικής επικράτειας, υπάρχουν δρόμοι με την τιμητική ένδειξη : «ΟΔΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ».
Διερωτώμαι λοιπόν, είναι λογικό, να μην υπάρχει, σήμερα, που;;; στα ιστορικά Καλάβρυτα! δρόμος με το όνομα εκείνου που πρωτοστάτησε, ώστε, να είναι η πόλη των Καλαβρύτων πρώτη, που απελευθερώθηκε την 21η Μαρτίου 1821, ημέρα για την οποία όλοι οι καλαβρυτινοί υπερηφανευόμαστε, τιμούμε, και γιορτάζουμε;;; Ντροπή!!

Σε περίπτωση που ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποδεχτούν την πρόταση του παραπάνω Συλλόγου, που πιστεύω υιοθετούν όλοι οι Καλαβρυτινοί, για αποκατάσταση της παραπάνω απρέπειας με επαναφορά της καταργηθείσας ονομασίας της οδού, ας αποφασίσουν να αφιερώσουν έναν κεντρικό δρόμο στο όνομα π. χ. ''Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ'' και να καταργήσουν ταυτόχρονα και την επέτειο απελευθέρωσης των Καλαβρύτων της 21ης Μαρτίου!!!

Το ότι συζητείται η πρόταση να προστεθεί στην οδό Αγ. Λαύρας και το όνομα του Π. Π. Γερμανού, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, ας λάβουν υπόψη τους ότι, οι οφειλόμενες τιμές και μάλιστα σε ιστορικά πρόσωπα, κατά την άποψή μου, δεν απονέμονται σε ποσοστά, ούτε είναι πρέπον να προσάπτονται σε θρησκευτικά Μνημεία και σύμβολα, όπως είναι αυτό της ιεράς Μονής της Αγ. Λαύρας.


Γεώργιος Β. Γκλαβάς 
Καστριά Καλαβρύτων






Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναφορά της πηγής και ενεργό link

1 σχόλιο

  1. Γιώργο,πράγματι,έτσι,είναι,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το αρθο σου.Έχε υπ'όψιν σου,ότι, όταν ,η αλήθεια κλείνει τα μάτια της,η καταστροφή ανοίγει τα δικά της.Γι' αυτό έχουμε υποχρέωση να έχουμε τα μάτια ανοικτά και να προβάλουμε την αλήθεια.Σήμερα ,22/11/13 με συνεργάτες μου και με πολλούς Καλαβρυτινους,όπως τον Δήμαρχο,τους Βουλευτας,εκπροσώπους συλλόγων,εκπροσώπους εργαζομένων εκπροσώπους του τύπου κ.Λ.π,συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Υγείας,κ.Άδωνη Γεωργιάδη, οποίος ,ρητά ,διαβεβαίωσε,ότι θα παραμείνει το Νοσοκομείο Καλαβρυτων ,με 14 κρεβάτια Και το Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων.Στο περιθώριο της συζητήσεως,μίλησα,ως εκπρόσωπος του συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς,με τον Δήμαρχο κ.Λαζουρά στον οποίον,έθεσα το θέμα τής επαναφοράς της ονομασίας της Κεντρικής οδού της πόλεως Καλαβρύτων,ως οδού Π.Π.Γερμανού.Ο κ.Δήμαρχος ,μου υπεσχεθει,ότι συμφωνεί και αυτός,βλέπει το θέμα Θετικά Και ότι θα τακτοποιηθεί σύντομα.Έτσι θα φύγει και η ντροπή πού έγινε στο παρελθόν,με την αλλαγή της ονομασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.