Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιά: Θέμα επαναφοράς δρόμου στο όνομα του Π.Π.Γερμανού

Αποκαλυπτήρια ανδριάντα Π.Π.Γερμανού ,στον Πειραιά 23/3/ 2003. Ο Πρόεδρος Καλαβρυτινων Πειραιώς Α.Χρονοπουλος εν μέσω του σεβ.μ. Πειραιώς...

Αποκαλυπτήρια ανδριάντα Π.Π.Γερμανού ,στον Πειραιά 23/3/ 2003.
Ο Πρόεδρος Καλαβρυτινων Πειραιώς Α.Χρονοπουλος εν μέσω
του σεβ.μ. Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ και του Μακαριστού ηγουμένου
της Αγίας Λαύρας ,Φιλαρετου,
Αγώνα πραγματοποιεί ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιά και ο πρόεδρός του Αθανάσιος Χρονόπουλος για την επαναφορά της ονομασίας οδού στο όνομα τού Ιεράρχη Π.Π.Γερμανού στην πόλη των Καλαβρύτων. 
Χθες 20 Νοεμβρίου 2013, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς, συνήλθε εκτάκτως  και απεφάσισε να αποστείλει έγγραφο προς κάθε αρμόδιο φορέα, Δήμο, Περιφέρεια, Υπουργείο , Κυβέρνηση, τύπο, Μέσα Μαζικής ενημέρωσης κ.λ.π, ζητώντας από Το Δημοτικό Συμβούλιο , του Δήμου Καλαβρύτων ,να επαναφέρει την ονομασία κεντρικής οδού της πόλεως, σε οδό Π.Π.Γερμανού, όπως ήταν από συστάσεως Ελληνικού Κράτους και προηγούμενη Δημοτική Αρχή , εσφαλμένως την μετονόμασε. 

Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του συλλόγου Αθανάσιο Χρονόπουλο ο οποίος μας δήλωσε: "Θεωρούμε άδικη και προσβλητική για εμάς την αλλαγή του ονόματος. Σημειώνουμε ότι τα Καλάβρυτα απελευθερώθηκαν την 21/3/1821 , από τους επαναστατημένους προγόνους μας, επικεφαλής των οποίων ήτο ο αοίδιμος  Ιεράρχης και είναι η πρώτη πόλις της πατρίδος μας που ανέπνευσε τον άνεμο της ελευθερίας ημερομηνία πού εορτάζεται έκτοτε συνεχώς. Πληροφορούμεθα ότι η νυν Δημοτική αρχή, ορθώς πρατουσα αποδέχεται το αίτημα μας και προτίθεται να επαναφέρει την ονομασία οδού στο όνομα τού Ιεράρχου όμως όχι της προηγούμενης οδού, αλλά στην οδό Αγίας Λαύρας να προσθέσει και...Π.Π.Γερμανού. 
Ενημέρωσα τον Δήμαρχο κ. Λαζουρά και τον αντιδήμαρχο κ. Μαγκαφά ότι εμείς δεν συμφωνούμε, οι δύο σε ένα και αντιλαμβάνεσθε την αιτιολογία και επιθυμούμε να επανέλθει η Οδός ώς ήτο επί 150 Χρόνια δηλ. Π.Π.Γερμανού .Ίσως τα Καλάβρυτα να ειναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που δεν έχει οδό προς τιμή του Π.Π.Γερμανού Καιρός είναι να μάθουμε να τιμούμε τα ιστορικά πρόσωπά που δόξασαν τον τόπο μας όπως τους αρμόζει."





Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναφορά της πηγής και ενεργό link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.