HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι Προγραμματικές αρχές τις Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης στο Δήμο Καλαβρύτων

Τις Προγραμματικές αρχές της παρουσίασε η υπό ίδρυση Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης στο Δήμο Καλαβρύτων Το κείμενο με τις Προγραμματι...

Τις Προγραμματικές αρχές της παρουσίασε η υπό ίδρυση Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης στο Δήμο Καλαβρύτων
Το κείμενο με τις Προγραμματικές αρχές έχει ως εξής: 

Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και βασικό στήριγμα του τοπικού σχεδιασμού

1. Πολιτική συγκυρία: Είναι κοινά διαπιστωμένο ότι βρισκόμαστε στη δίνη μιας γενικής και όχι μόνο οικονομικής κρίσης για την οποία οι πολιτικές που ασκούνται από τις κυβερνήσεις είναι αυτές των μνημονίων, της φτωχοποίησης, της κατάργησης κάθε έννοιας προνοιακού κράτους και του ξεπουλήματος κάθε δημόσιας περιουσίας και αγαθού. Έτσι η τρικομματική συμπαιγνία που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει παραπέρα στο δρόμο του μνημονιακού ολέθρου. Και ως γνωστό στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. υπάρχουν έμπειροι και πρόθυμοι να παίξουν αυτούς τους ρόλους διαμαρτυρόμενοι που και που για τα μάτια του κόσμου.

2. Κατάσταση στην Τ.Α.: Μετά από δύο (2) χρόνια λειτουργίας επιβεβαιώνεται ότι ο Καλλικράτης είναι ένας βαθιά μνημονιακός νόμος. Η υποτιθέμενη μεταρρύθμιση είχε σαν αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθεί η συμμετοχή των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών-χωριών και η πλησιέστερη εξουσία προς τον πολίτη –ο Δήμος- να απομακρυνθεί από τους πολίτες και τις ανάγκες τους, να εξαρτηθεί ακόμα περισσότερο από την κεντρική Διοίκηση και να ενισχυθεί ουσιαστικά η μονοπρόσωπη εξουσία.

3. Η κατάσταση στον Δήμος μας: Στον Δήμο Καλαβρύτων η Δημοτική αρχή, αλλά και ο Δήμαρχος προσωπικά αποτελούν τον πιο πιστό εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής. Λειτουργεί σαν ιμάντας μεταφοράς κάθε κυβερνητικής επιλογής στην Τοπική .Αυτοδιοίκηση: Υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα δευτερεύοντα, υποβάθμιση Τοπικών Συμβουλίων, κοινωνική πολιτική μηδενική. ανυπαρξία πολιτιστικών δράσεων, κλείσιμο υπηρεσιών (ΙΚΑ, Εφορία, ΤΕΒΕ, Μαθητική Εστία, Ειρηνοδικεία) υποβάθμιση άλλων με σκοπό τη κατάργηση (Νοσοκομείο), χωρίς καμιά διαμαρτυρία – μάλλον με σιωπηρή συμφωνία- και καμία συγκροτημένη αγωνιστική διεκδίκηση που θα σταθεί εμπόδιο στην ερημοποίηση του Δήμου μας.

4. Χαρακτήρας της Δημοτικής Κίνησης: Πιστεύουμε στην Αυτονομία κάθε εγχειρήματος με ανάπτυξη της συλλογικότητας της αλληλεγγύης και της αποτελεσματικότητας των Δράσεων. Στοχεύουμε σε μια Δημοτική Κίνηση που δεν θα δημιουργηθεί μόνο για τις ανάγκες μιας εκλογικής αναμέτρησης αλλά από την σταθερή ανάγκη συνεχούς παρέμβασης στα Δημοτικά πράγματα. Στοχεύουμε σε μια Δημοτική Κίνηση που θα προωθήσει στην πράξη αρχές αυτοδιαχείρισης και αυτό-οργάνωσης, θα ενθαρρύνει την συμμετοχικότητα του πολίτη, θα εκφράζει και θα συνθέτει δημοκρατικά την πολυφωνία απόψεων, θα είναι η ίδια της η λειτουργία πρόπλασμα της Αυτοδιοίκησης που προτείνει. Στοχεύουμε σε μια Δημοτική Κίνηση που με Δημοκρατικές διαδικασίες θα παίρνει τις αποφάσεις της, θα αγκαλιάζει δράσεις σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, αλληλεγγύης, καταπολέμησης της ανεργίας, οικονομίας, πολιτισμού, περιβάλλοντος, αθλητισμού. Που θα διαχωρίζει τη θέσης της από τις μέχρι σήμερα δοκιμασμένες παλαιοκομματικές πρακτικές παραγοντισμού, από λογικές ανάθεσης και καπελώματος πρωτοβουλιών πολιτών και θα λειτουργεί ως παράδειγμα Αρχών και Αξιών

5. Πως θα λειτουργεί η Δημοτική μας Κίνηση:
Βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή ατόμων ή ομάδων στην Κίνηση είναι η αποδοχή της Αυτονομίας της Συλλογικότητας στον αντίποδα της συνήθους συσπείρωσης γύρω από ένα πρόσωπο, της καταπολέμησης του παραγοντισμού, της ισότιμης συμμετοχής όλων των μελών σε όλα τα επίπεδα, της άμεσης Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημιουργικής σύνθεσης των απόψεων και του ελέγχου των εκλεγμένων οργάνων από την Γενική Συνέλευση των μελών.
Απευθυνόμαστε σε όσους συνδημότες/ισσες:

– Δυσφορούν απέναντι σε πρόσωπα υποψηφίων Δημάρχων που εκφράζουν κομματικές και Κυβερνητικές πολιτικές και σε περιφερόμενους άνεργους πολιτικούς που αυτοδιορίζονται υποψήφιοι Δήμαρχοι
– Αντιστέκονται σε φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας και ειδικότερα σε εμφάνιση νεοναζιστικών και φασιστικών πρακτικών στην μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων αλλά και σε όλη την περιοχή του Δήμου μας.
– Πιστεύουν στην ανάγκη υπεράσπισης των κοινωνικών υποδομών και των δημόσιων αγαθών
– Νοιώθουν την ανάγκη να αγωνιστούν ενάντια σε πολιτικές που διαλύουν την κοινωνία.

Για να συνδημιουργήσουμε μια νέα Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση θέτουμε τις παραπάνω σκέψεις-κείμενο που εν γνώσει μας συμπυκνώνει μόνο θεσμικές αρχές για προβληματισμό και συζήτηση.
Προσωρινή Επιτροπή της υπό ίδρυση
Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης στο
Δήμο Καλαβρύτων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την μεγάλη απήχηση και την αποδοχή των προγραμματικών αρχών μας
Είμαστε πεπεισμένοι
ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και βασικό στήριγμα του τοπικού σχεδιασμού
Είμαστε διατεθειμένοι
Να αγωνιστούμε για να υπάρξει μια εκ βάθρων ανασυγκρότηση της Αυτοδιοίκησης.
Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε οι αυτοδιοικητικές εκλογές να αποτελέσουν “χαστούκι” για τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης και να γίνουν καταλύτης των εξελίξεων που θα οδηγήσουν στην ανατροπή τους.

Να μην επιτρέψουμε να παραδοθεί ο τόπος μας ως λάφυρο στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της κατάστασης που βιώνουμε σήμερα. Σ΄ αυτούς που περιφερόμενοι ως ανακυκλούμενοι “σωτήρες” τάζουν ότι θα μας “σώσουν” από τα δεινά που οι ίδιοι επέβαλλαν.
 Επειδή η δύναμη της κίνησής μας είναι τα Mέλη της
Προχωράμε
στην ιδρυτική  συνέλευση της
Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης
στο Δήμο Καλαβρύτων

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

τη Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 6 μμ
στο ξενοδοχείο “Χελμός” στα Καλάβρυτα.
Προσωρινή Επιτροπή της υπό ίδρυση
Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης στο
 Δήμο Καλαβρύτων  

Για προτάσεις, παρατηρήσεις, θέσεις, ενημέρωση κ.λ.π. : ridhkika@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.