HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η 4η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση με την συμμετοχή του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Λαζουρά

Στη Γερμανία βρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς συνοδευόμενος από τους Δημοτικούς Συμβούλους Δημήτρη Χουλίαρα και Βα...


Στη Γερμανία βρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς συνοδευόμενος από τους Δημοτικούς Συμβούλους Δημήτρη Χουλίαρα και Βασίλη Τακτικό στις 22 και 23 Οκτωβρίου στα πλαίσια της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης (DGV IV) που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Νυρεμβέργης. Στην Συνέλευση παρευρέθηκαν, ο Υπ. Εσωτερικών κ. Μιχελάκης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης, και 60 Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες (Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου κ. Καρπέτας)

Η συνέλευση ξεκίνησε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα  της Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ που μεταξύ άλλων έλεγε: "Χτίζετε γέφυρες μεταξύ των δύο λαών. Σημαντικό είναι να υποστηρίξουμε τους ελληνικούς δήμους στις σοβαρές προσπάθειες που καταβάλλουν – προς όφελος των ανθρώπων στην καθημερινή ζωή", Ο οικοδεσπότης, δήμαρχος της Νυρεμβέργης και Πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης 
Εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είναι ο γνωστός μας κ. Φούχτελ που στα πλαίσια της συμφωνίας, που είχε υπογραφεί στις 5 Μαρτίου 2010 μεταξύ της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου Μέρκελ, και του τότε Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, έχει αναλάβει το ρόλο του συνδετικού κρίκου Ελλάδας Γερμανίας με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας Δήμων των δύο χωρών, την ενεργοποίηση του θεσμού των αδελφοποιημένων πόλεων και την επέκτασή του με νέες συμμετοχές και ενίσχυση του υπάρχοντος δικτύου επαφών των δήμων.....στα.... "πλαίσια της μακροχρόνιας καλής φιλίας μεταξύ των δύο χωρών να εντατικοποιηθεί η συνεργασία σε όλους τους τομείς.και να ενισχύσουν τη συνεργασία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ειδικά η ενεργοποίηση του θεσμού των αδελφοποιημένων πόλεων με σκοπό να... προσφέρει τη δυνατότητα για απευθείας ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ενίσχυση του υπάρχοντος δικτύου επαφών των δήμων."
Δεν θα σταθούμε στην ανακοίνωση των διοργανωτών Γερμανών γιατί την κρίνουμε κενή περιεχομένου με εύηχες διακηρύξεις.

Η ουσία είναι ότι μέσα σε αυτές τις  συνελεύσεις με την παράλληλη δράση του κ. Φούχτελ σε όλη την Ελληνική επικράτεια, με εντολή της καγκελαρίας ....στο όνομα της...βοήθειας και της....ανάπτυξης προωθεί τις αδελφοποιήσεις Ελληνικών και Γερμανικών Δήμων και Περιφερειών και ήδη στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 36 δήμοι της χώρας. Οι αδελφοποιήσεις αποτελούν σχεδόν προϋπόθεση για να ενταχθούν οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι στα προγράμματα.

Ποιος είναι ο στόχος; 
Απλός πολύ απλός, η εκμετάλλευση τουριστικών εγκαταστάσεων,ιαματικών πηγών, ενέργειας και ότι μπορεί να προσφέρει κάθε περιφέρεια, από τους ίδιους τους Γερμανούς με πολύ φτηνά εργατικά χέρια μέσω των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ περιόδου 2014-2020
Ο ίδιος ο Φούχτελ σε συνέντευξή του (TO BHMA – 11/12/2011) δηλώνει:
«Κινούµαι στο πλαίσιο της συµφωνίας που συνήψαν στις 5 Μαρτίου 2010 η καγκελάριος µε τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου περί “εντατικοποίησης των φιλικών σχέσεων µεταξύ των δύο χωρών”. Ένα µέρος της συµφωνίας αφορά την κοινωνία των πολιτών και ιδιαίτερα την ενεργοποίηση της αδελφοποίησης των γερµανικών πόλεων µε τις ελληνικές, καθώς και την εντατικοποίηση των επαφών µε στόχο την ανταλλαγή εµπειριών και τεχνογνωσίας»...«Μιλάµε, για παράδειγµα, για νέες µορφές τουρισµού, όπως τον λεγόµενο “τουρισµό χωρίς εµπόδια” ή “τουρισµό για όλους” που αφορά ιδιαίτερα άτοµα µε αναπηρικά προβλήµατα, τα οποία πρέπει να βρουν κατάλληλες υποδοµές στα τουριστικά θέρετρα. Υπάρχουν δήµαρχοι στην Ελλάδα οι οποίοι ενδιαφέρονται διακαώς γι’ αυτό, επειδή έτσι θα µπορούσαν να διευρύνουν την παλέτα των προσφορών τους. Βρήκαµε έναν ειδικό πρώτης τάξεως στο κρατίδιο Μεκλεµβούργο-∆υτική Ποµερανία, ο οποίος άρχισε ήδη να παρουσιάζει στην Ελλάδα την τεχνογνωσία της περιοχής του»...«Σε µια διάσκεψη για τα ιαµατικά λουτρά, στην οποία συµµετείχαν 35 έλληνες δήµαρχοι, παραβρέθηκαν και ειδικοί από τη Γερµανία. Στο επίκεντρο ήταν η ποιότητα του νερού, καθώς και ο τεχνικός εξοπλισµός των λουτρών που ανταποκρίνεται στις τρέχουσες απαιτήσεις των τουριστών».....«Οι Γερμανοί έχουν υψηλού κύρους επαγγελματικές σχολές που έχουν πολλές κενές θέσεις μαθητών και στην περιφέρεια κινδυνεύουν να κλείσουν. Εκπαιδεύοντας τους νέους από την Ελλάδα, επιβιώνουν οι σχολές μας, μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα και επιστρέφουν καταρτισμένα στη χώρα σας. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια υπεραξία εργασίας που την καρπώνεται η Ελλάδα.»
Αν αυτό δεν είναι προτεκτοράτο τότε τι είναι; Και μην αρχίσουν τώρα οι τιμητές της ανάπτυξης στο όνομα της υποτέλειας, τα περί λαϊκισμού. 

Υ.Γ. Μην περιμένετε επίσημη ανακοίνωση για το τι υπέγραψαν και το τι είπαν. Αυτό δεν δημοσιοποιούντε απλά γίνονται κατευθείαν..... πράξη

για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Π. Κυριαζής


Νίκος Κυριαζής. Θεολόγος, αρθρογράφος, ερευνητής, διαχειριστής της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS. Άρθρα του με κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο έχουν δημοσιευθεί σε τοπικό και Αθηναϊκό τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.