HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ιατρών της 6ης ΥΠΕ. - Απεργούν την Παρασκευή

Σε απεργία κατεβαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου διαμαρτυρόμενοι σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, για τ...

Σε απεργία κατεβαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου διαμαρτυρόμενοι σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, για την πλήρη διάλυση της υγείας την επικείμενη ανεργία χιλιάδων εργαζομένων σε αυτή. Σήμερα 27.11 θα συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ.  Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νομού Αχαΐας, έχει ως εξής:

«Οι απεργίες των γιατρών και του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ που ξεκινούν αυτή τη βδομάδα, είναι ΔΙΚΑΙΕΣ και ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ.

Αντιστρατεύονται, όχι μόνο την επικείμενη ανεργία χιλιάδων εξ' αυτών αλλά την πλήρη διάλυση αυτής της "κολοβής" και ανεπαρκούς Πρωτοβάθμιας Υγείας που ξέραμε.

Αυτοί που ευθύνονται για την υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας έρχονται να βάλουν σε ..τάξη τα αίσχη τους. Μετατρέπουν το θνησιγενή ΕΟΠΥΥ σε "αγοραστή" υγειονομικής περίθαλψης. Ενώ τον έχουν φαλιρίσει στα χρέη μετά τη ληστεία του PSI τον οδηγούν να λειτουργεί σαν ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία.

Το αποτέλεσμα της πολιτικής τους -κι όχι της απεργίας που μάλλον θα τραβήξει σε μάκρος- θα είναι το λουκέτο σε όλες τις δομές του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων στις πόλεις και, συνεπακόλουθα, η καταβύθιση των νοσοκομείων, ιδίως των ΤΕΠ, από απελπισμένους ασφαλισμένους που χρόνια πλήρωναν για παροχές που τους καταργεί μια τροϊκανή καρικατούρα υπουργού σε δολοφονική αποστολή.

Η διάλυση των δομών του ΕΟΠΥΥ που έχουν αποφασίσει, αν την προσθέσει κανείς στα "rebate" και τα "claw back" από τους γιατρούς, θα οδηγήσουν στο κλείσιμο των ιατρείων της γειτονιάς και την επικράτηση ολιγοπωλιακών διαπλεκόμενων ομίλων (ντόπιων ή πολυεθνικών) με γιατρούς και προσωπικό-σκλάβους και αναξιοπρεπείς.

Η -παράλληλη- μεταφορά της ευθύνης των ΚΥ αγροτικού τύπου από το ΕΣΥ στις ΥΠΕ θα οδηγήσει σύντομα στην απόλυτη υποχρηματοδότηση και το πέρασμά τους είτε σε χρεωμένους δήμους είτε σε ιδιώτες (για όσα δεν κλείσουν). Μην ξεχάσουμε και τις "απαραίτητες" απολύσεις "αναξίων" και εκεί, προκειμένου να βγουν τα νούμερα της αιματηρής -με το αίμα του λαού- διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους τοκογλύφους της ΕΕ, του ΔΝΤ και των τραπεζιτών. Για όλα αυτά, καμιά αδιαφορία. Όλοι και όλες στην Απεργία της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ στις 29/11 και στήριξη των κινητοποιήσεων των γιατρών και των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ. Στήριξη των εργαζομένων των ψυχιατρικών νοσοκομείων, των νοσοκομείων της περιφέρειας που κλείνουν (μέσα σε αυτά τα νοσ. Καλαβρύτων και Θώρακος χωρίς αντικατάσταση των κλινών που θα χαθούν) και "διαθέτουν" πάνω από χίλιους εργαζόμενους. • Να μη βγει σε διαθεσιμότητα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. • Διεκδικούμε την υλοποίηση των προτάσεων μας για την οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε ένα ολοκληρωμένο - καθολικό - δωρεάν - ποιοτικό- αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής κερδοσκοπικής δραστηριότητας, χρηματοδοτούμενο με επαρκείς πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας πρέπει να αξιοποιήσει τα Πολυϊατρεία του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερικά Ιατρεία και να οργανώσει ικανοποιητικό Δίκτυο δομών Π.Φ.Υ. σε κάθε περιοχή της χώρας με βάση τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, προσανατολισμένο στην πρόληψη, στη προαγωγή της υγείας, στην ολιστική αντίληψη, στις παρεμβάσεις στους τόπους κατοικίας και εργασίας, στη καθολικότητα, στην ισότιμη και εύκολη πρόσβαση και στην 24ωρη λειτουργία με οικογενειακούς γιατρούς και διεπιστημονική Ομάδα Υγείας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. • Να δημιουργηθεί ενιαίος κρατικός φορέας παραγωγής υγειονομικού υλικού, μηχανημάτων, φαρμάκων που θα απαλλάξει τους ασθενείς από τις πληρωμές και τις δημόσιες μονάδες Υγείας από την καταλήστευση και τους εκβιασμούς των πολυεθνικών.

Την Τετάρτη 27/11 συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των γιατρών και των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ στην 6η ΥΠΕ

Την Παρασκευή 29/11 -ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ- στηρίζουμε τη συγκέντρωση φορέων της περιφέρειας και των ψυχιατρικών νοσοκομείων στο Υπ. Υγείας στην Αθήνα."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.