HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλάβρυτα: Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου τα θεμέλια του Βιολογικού Καθαρισμού

Τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γε...

Τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γεώργιος Λαζουράς, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Νικόλαο Υφαντή και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εγκαθιστούν και τυπικά την ανάδοχο κοινοπραξία της κατασκευής του έργου των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (του βιολογικού καθαρισμού) της πόλης των Καλαβρύτων, στο χώρο, όπου αυτές θα κατασκευασθούν, στη θέση «Τρία Πηγάδια» Καλαβρύτων, σε έκταση που έχει, ήδη, εξασφαλίσει ο Δήμος Καλαβρύτων.

Οι ανωτέρω (Περιφερειάρχης και Δήμαρχος) κηρύσσουν την έναρξη των εργασιών κατασκευής και θεμελιώνουν το σημαντικό, κρίσιμο και ζωτικό, για τα Καλάβρυτα, φιλοπεριβαλλοντικό, αυτό έργο. 

Ειδικότερα, την 8η Νοεμβρίου υπογράφηκε από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ. Νικόλαο Υφαντή και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, κ. Γεώργιο Λαζουρά, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Καλαβρύτων», συνολικού προϋπολογισμού 5.124.548,54 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), με την ανάδοχο κοινοπραξία του έργου ΤΕΜΕΚ ΑΤΕ – ΕΡΜΩΝ ΑΕ.

Το σημαντικό, αυτό, έργο για τον Δήμο Καλαβρύτων, χρηματοδοτείται στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ), και η υπογραφή της σύμβασής του, έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών του Δήμου Καλαβρύτων, για την ωρίμανση και την χρηματοδότησή του, την τελευταία πενταετία. 

Η υλοποίηση του έργου προβλέπεται, βάσει της σύμβασης, να πραγματοποιηθεί εντός 24 μηνών, συμπεριλαμβανομένης και της δοκιμαστικής λειτουργίας του έργου (12 μήνες) από την ανάδοχο εταιρεία. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο, σε συνδυασμό με το ήδη υλοποιούμενο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων της πόλης των Καλαβρύτων, επιλύει οριστικά το πρόβλημα της διάθεσης των οικιακών λυμάτων της πόλης και της προστασίας του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, στα πλαίσια της Εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. 

Το έργο προβλέπεται να πραγματοποιηθεί με βάση τις πιο σύγχρονες και δοκιμασμένες μεθόδους βιολογικής επεξεργασίας των αστικών λυμάτων (με πρόβλεψη διάθεσης των λυμάτων, σε δεξαμενή επεξεργασίας αποτελούμενη από μεμβράνες διήθησης), προκειμένου να επιτευχθεί ο μέγιστος δυνατός βαθμός καθαρισμού των αστικών λυμάτων της πόλης και η ορθότερη, περιβαλλοντικά, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και ιδιαίτερα του Βουραϊκού ποταμού, που ανήκει στο Δίκτυο Natura.

Για τον σχεδιασμό του έργου των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Καλαβρύτων, λήφθηκε υπ’ όψη η δυναμική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής:

Το έργο έχει σχεδιαστεί με πρόβλεψη 40ετίας και με πληθυσμιακό ισοδύναμο 8.000 κατοίκων, ώστε να εξυπηρετεί και την τουριστική αιχμή της χειμερινής περιόδου και μελλοντικά δίκτυα περιμετρικών οικισμών της πόλης των Καλαβρύτων, καθώς και την διάθεση οικιακών βοθρολυμάτων από τους οικισμούς του Δήμου Καλαβρύτων.

Τα βασικά τμήματα του έργου που θα παραδοθούν από την ανάδοχο Κοινοπραξία, προς χρήση στους πολίτες των Καλαβρύτων είναι, συνοπτικά, τα εξής:

· Έργα Αντλιοστασίου προσαγωγής και αγωγού μεταφοράς λυμάτων.
· Έργα προεπεξεργασίας λυμάτων.
· Μονάδα υποδοχής και επεξεργασίας βοθρολυμάτων.
· Έργα βιολογικής επεξεργασίας (βιοεπιλογέας, απονιτροποίηση, αερισμός, μεμβράνες MBR). 
· Έργο αντλιοστασίου επανακυκλοφορίας και περίσσειας ιλύος.
· Έργο απολύμανσης.
· Έργα επεξεργασίας (αφυδάτωσης) ιλύος.
· Έργα παράκαμψης (BY PASS).
· Έργα κτιρίου διοίκησης.
· Έργα ηλεκτρικής ενέργειας.
· Έργα διαμόρφωσης χώρων εγκατάστασης.
· Αγωγός διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων.
· Σύστημα ελέγχου – αυτοματισμοί.
· Δοκιμαστική λειτουργία του έργου επί 12 μήνες.



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναφορά της πηγής και ενεργό link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.