Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σούβαρδο: Με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος αγώνας skyrunning «Αρίσταρχος trail 2013»

Μία μοναδική εμπειρία έζησαν όσοι βρέθηκαν την περασμένη ηλιόλουστη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 στο γραφικό Σούβαρδο Καλαβρύτων που είνα...

Μία μοναδική εμπειρία έζησαν όσοι βρέθηκαν την περασμένη ηλιόλουστη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 στο γραφικό Σούβαρδο Καλαβρύτων που είναι χτισμένο σε μία ελατόφυτη πλαγιά στα 1250 μέτρα υψόμετρο.


Στο Σούβαρδο που την συγκεκριμένη μέρα έσφυζε στην κυριολεξία από ζωή και επισκέπτες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 1ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος Βουνού στην Αχαΐα, που είχε την ονομασία «Αρίσταρχος trail 2013».

Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία ο 1ος Skyrace Trail Running αγώνας στην Αχαΐα, στο πανέμορφο βουνό του Χελμού.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 9:30 ακριβώς, δόθηκε η εκκίνηση σε 132 αθλητές και αθλήτριες, για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα νεοχάρακτα μονοπάτια του Σουβάρδου, του Ξηρόκαμπου και του Χελμού, σε δύο διαδρομές (20,3 και 9,2 χλμ αντίστοιχα). Εκκίνηση και τερματισμός έγιναν στο γραφικότατο χωριό Σούβαρδο Καλαβρύτων.

Μεγάλοι νικητές του αγώνα οι Ροδόπουλος Νίκος και Συλαίου Ασιμήνα στη μεγάλη διαδρομή (Aristarchos Skyrace), ενώ οι Λάμπρος Απόστολος και Κλαδούχου Βασιλική στη μικρή διαδρομή (Lycoporta Race).

Εμπνευστές και διοργανωτές του αγώνα, δύο δρομείς από την Πάτρα, ο Αλέξανδρος Καπετανόπουλος και ο Νίκος Διαμάντης, έκαναν πραγματικότητα την ιδέα που είχε ο πρώτος, με μόνη στήριξη αρχικά την αγάπη τους για το τρέξιμο, για το βουνό, για τη φύση.

Αγωνιστικά, η διαδρομή χαρακτηρίστηκε ως η πιο σκληρή στην Ελλάδα, μια γνήσια skyrace διαδρομή, μια πρόκληση για τους κορυφαίους δρομείς της χώρας μας και όχι μόνο. Επιθυμία όσων την έτρεξαν, να καθιερωθεί ως θεσμός και – γιατί όχι - να μπει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Skyrunning.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα, στο http://aristarxostrail.blogspot.gr/ .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εθελοντικές ομάδες ΕΟΔ Αχαΐας, ΕΣΕΠΑ ΣΤ. Βραχναιΐκων, ΕΡΔΥΠ, και ΣΔΥΠάτρας, για την αμέριστη υποστήριξή τους. Στους χορηγούς, τους υποστηρικτές και τους φίλους μας, που βοήθησαν να έρθει σε πέρας αυτό το εγχείρημα που έλλειπε από την Αχαΐα.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.