Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλάβρυτα: Με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση "Βιοποικιλότητα και ποικιλία τοπικών προϊόντων"

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας στα Καλάβρυτα, στις 21-22 Σεπτεμβρίου 2013, εκδήλωση με θέμα...


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας στα Καλάβρυτα, στις 21-22 Σεπτεμβρίου 2013, εκδήλωση με θέμα «Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού: Βιοποικιλότητα και ποικιλία τοπικών προϊόντων» που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Χελμού – Βουραϊκού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενέργειες ενημέρωσης ευαισθητοποίησης», της Πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού» του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.
Η οργάνωση αυτής της εκδήλωσης είχε διττό προσανατολισμό. Αφενός αποσκοπούσε στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τις δράσεις, τα έργα, τους στόχους και τους συνεργάτες του ΦΔ και αφετέρου, στην υποστήριξη των τοπικών παραγωγών με ενέργειες προώθησης των τοπικών τους προϊόντων. Κατά την πρώτη ημέρα, στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα έργα και οι στόχοι του Φορέα Διαχείρισης καθώς και οι δράσεις του για την προστασία, τη διαχείριση αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής. Παρατέθηκαν ομιλίες από τον Πρόεδρο του ΔΣ. του Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού, Καθηγητή κ. Γρηγόρη Ιατρού, καθώς και από τη Συντονίστρια Έργου του ΦΔ, κα. Ελένη Κουμούτσου, συνεργαζόμενους με το Φορέα επιστήμονες και ακαδημαϊκούς, από τους Συντονιστές έργου των Φορέων Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και Εθνικού Δρυμού Αίνου, από εκπρόσωπο του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, από εκπρόσωπο της Αχαΐα Αναπτυξιακής Α.Ε., καθώς και από το Δ/ντή του ΚΠΕ Κλειτορίας-Ακράτας. Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς και ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης καθώς και πρώην βουλευτής κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.
Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε έκθεση τοπικών προϊόντων στην οποία συμμετείχε ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων καθώς και περισσότεροι από 20 τοπικοί παραγωγοί (ιχθυοτρόφοι, μελισσοπαραγωγοί, παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων κλπ).
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την προσπάθεια που καταβάλει ο ΦΔ για την ανάδειξη και προώθηση της ευρύτερης περιοχής, και τη διερεύνηση της δυνατότητας σήματος πιστοποίησης προϊόντων, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα προσδώσει μόνο θετικά και πολύτιμα οφέλη καθώς και προστιθέμενη αξία στα τοπικά προϊόντα της περιοχής



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.