HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πάτρα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Ονειρούπολη»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου το παιδικό Φεστιβάλ «Ονειρούπολη» στους φιλόξενους χώρους της Achaia Clauss...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου το παιδικό Φεστιβάλ «Ονειρούπολη» στους φιλόξενους χώρους της Achaia Clauss. Πριγκίπισσες, Ρωμαίοι εκατόνταρχοι, καραμέλες, η Μίνι, η ινδιάνα, ο αρλεκίνος υποδέχτηκαν, φωτογραφήθηκαν και συμμετείχαν στο διήμερο Φεστιβάλ. Πάνω από 7000 μικροί και μεγάλοι φίλοι της γιορτής των παιδιών, με ήλιο το Σάββατο και ψιλόβροχο την Κυριακή ξεναγήθηκαν, έπαιξαν, τραγούδησαν και συμμετείχαν στις ποικίλες δράσεις της Ονειρούπολης, που πραγματοποιήθηκαν τόσο και στους εξωτερικούς, όσο και στους εσωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων της Achaia Clauss.
Λόγω του ότι την πρώτη ημέρα η προσέλευση ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, δημιουργήθηκαν προβλήματα και αρκετοί επισκέπτες δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν όλες τις δράσεις, για το λόγο αυτό, την επόμενη ημέρα η «Ονειρούπολη» θέλοντας να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες, διαμόρφωσε το πρόγραμμά της και πραγματοποίησε δύο επιπλέον παραστάσεις παιδικού θεατρικού και του καραγκιόζη του θιάσου Σκιών του Ηλία Καρελλά, στους εσωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων τις οποίες παρακολούθησαν πάνω από 2000 παιδιά με τους συνοδούς τους. Επιπλέον από τις 13.30 το μεσημέρι της Κυριακής, η «Ονειρούπολη» άνοιξε τις πύλες της Achaia Clauss προσφέροντας ελεύθερη, μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων.
Το παιδικό Φεστιβάλ και τις δύο ημέρες ξεκίνησε με οργανωμένη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss όπου τα παιδιά για ήρθαν σε επαφή με την ιστορία του κρασιού την διαδικασία παραγωγής του
Επίσης κατά την διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις:
Συναυλίες ζωντανής μουσικής με εκτελεστές δύο μαριονέτες, τις Μαριονέτες Χωρίς Νήματα, «Τα Οξύμωρα». Μια μουσική παράσταση με εμψύχωση κούκλας, όπου δύο πιτσιρικάδες στην αγκαλιά των παππούδων τους έκαναν την συνηθισμένη καθημερινή τους βόλτα.
Εργαστήριο Καλλιτεχνικής Δημιουργίας με θέμα "Ζωγραφίζοντας τα όνειρά μου" που επιμελήθηκε το Εικαστικό Εργαστήρι της Ειρήνης Μπράτη. Εδώ τα παιδιά με πινέλα και χρώματα που τους δόθηκαν, δημιούργησαν τα δικά τους έργα, τα οποία και πήραν μαζί τους φεύγοντας.
Ο Κλάδος Λυκόπουλων της Περιφέρειας της Πάτρας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ετοίμασε μια άρτια δράση, με παιχνίδια σε όλο τον χώρο, για λυκόπουλα… και όχι μόνο με το διαδραστικό παιχνίδι «Ψάχνοντας την Χώρα των Ονείρων».
Το Πλήρωμα 94 επιμελήθηκε Παιχνίδι Θησαυρού για γονείς και παιδιά, βασισμένο στον τροχό της, με ερωτήσεις, αναζητήσεις και παιχνίδια που είχαν σκοπό να γνωρίσουν την «Ονειρούπολη» και την Achaia Clauss και ταυτόχρονα να διασκεδάσουν. Οι δε νικητές μοιράστηκαν 300 συμβολικά δώρα.
Τα παιδιά διασκέδασαν με τις μαριονέτες που παρουσίασε το «Διονύσης Πάζλ κ Τρίκς», με τον «Μέγα Παπέτιν», τον ταχυδακτυλουργό (μαριονέτα) Τοήδη Παπετίνο, ο οποίος διασκέδασε τους φίλους του με τα δικά του μαγικά.
Η Θεατρική Ομάδα του Χαμόγελου του Παιδιού κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ πραγματοποίησε τρεις παραστάσεις του παιδικού θεατρικού έργου του Ευγένιου Τριβιζά η «Τελευταία Μαύρη Γάτα». Με τη μουσική, το χορό, τη γόνιμη κριτική, τον λυρισμό, την ευρηματικότητα, την αθωότητα, την αισθαντικότητα, το χιούμορ, τον προβληματισμό, τη διαμαρτυρία, την καλοσύνη, την ανθρωπιά και την πίστη σε αξίες οι 20 ηθοποιοί υποδύθηκαν γάτες, ποντίκια, πουλιά, χελώνες και ταξίδεψαν τους θεατές τους, αποσπώντας το ζεστό τους χειροκρότημα.
Το Θέατρο Σκιών του Ηλία Καρελλά, παρουσίασε με επιτυχία τον «Καραγκιόζη Αστρονόμο» και τον «Καραγκιόζη και την Ανακύκλωση», αλλά και με μαγικό τρόπο μετέφερε τους φίλους του πίσω στο χρόνο και ανοίγοντας τις βαλίτσες του ξεδίπλωσε την ιστορία του ελληνικού Καραγκιόζη με αφήγηση, σύγχρονες τεχνικές θεάτρου σκιών, κούκλες και μουσική. Όλοι οι μικροί φίλοι του Θιάσου πήραν ενεργό μέρος στην παράσταση, έμαθαν μυστικά της τέχνης του θεάτρου σκιών και χειροκρότησαν τον θίασο.
Ακόμη οι επισκέπτες της «Ονειρούπολης» παρακολούθησαν τις συναυλίες που πραγματοποίησαν η Εβίνα με ένα ρεπερτόριο επιλεγμένο από την αγγλόφωνο pop και rock σκηνή και το συγκρότημα των Δις Αρεστοί, με έντεχνα και rock τραγούδια από την ελληνική, αλλά και γνωστές επιτυχίες από την ξένη δισκογραφία που συντρόφευσαν για πολλές ώρες τους επισκέπτες
Τέλος στο χώρο υπήρχε περίπτερο από το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου εθελοντές του Οργανισμού ης οργάνωσης παρουσίαζαν σχολικά είδη, αλλά και είδη ελληνικής κατασκευής και εξαιρετικής ποιότητας, φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα, τα οποία αγοράζοντάς τα οι επισκέπτες συμμετείχαν ενεργά στην προσπάθεια που καταβάλλει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην καθημερινή, πανελλαδική στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, που έχουν ανάγκη.
Αργά το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του ποδηλάτου το οποίο προσέφερε η IDEAL και νικητής αναδείχτηκε ο κος Θεόδωρος Αποσκίτης.
Το παιδικό Φεστιβάλ «Ονειρούπολη» θέλει να ευχαριστήσει τους χιλιάδες μικρούς και μεγάλους φίλους της που αγκάλιασαν και τις δύο ημέρες της διεξαγωγής του, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας, την ΛΟΥΞ, την Achaia Clauss, τους χορηγούς, τους χορηγούς επικοινωνίας, αλλά και όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που τον δικό τους τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχημένη πρώτη διοργάνωσή του.

Το παιδικό φεστιβάλ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας
Χρυσός Χορηγός: ΛΟΥΞ
Υποστηρικτές: ΜΑΧΡΩ Α.Ε., Ι.ΚΤΕΟ Αχαΐας Ζώης Αθανασόπουλος, Λουκουμοποιία Σκιαδαρέσης, Ιδιωτικό Μαιευτήριο Πατρών, IDEAL, Νίκη Ατζουλάτου Στολές.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.