HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κατάληψη μαθητών στο Σχολικό Συγκρότημα Καλαβρύτων

Κατάληψη πραγματοποιούν από σήμερα (7 Οκτ) οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος Καλαβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) διαμαρτυρόμενοι για...

Κατάληψη πραγματοποιούν από σήμερα (7 Οκτ) οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος Καλαβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) διαμαρτυρόμενοι για την μη έως τώρα εξεύρεση λύσης στο θέμα της μεταφοράς τους από τα ΚΤΕΛ αλλά και για τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού.


 Η Ανακοίνωση των Μαθητικών Συμβουλίων έχει ως εξής: 

Στα Καλάβρυτα την Παρασκευή 4/10/2013 τα 15μελή συμβούλια του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου Καλ/των συγκάλεσαν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αφορούν το σχολικό συγκρότημα. Μέτα από διαλογική συζήτηση και αφού αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα που προκαλούν δυσλειτουργία στην εκπαίδευση των μαθητών της περιοχής μας, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, αποφασίστηκε με πλειοψηφία η κατάληψη για μία (1) ημέρα προσωρινά την Δευτέρα 7/10/2013 (ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ: Σύνολο μαθητών 79, Υπέρ 61, Κατά 18, ΕΠΑΛ: Σύνολο μαθητών 43, Υπέρ 38, Κατά 5). Εάν δεν λάβουμε διαβεβαιώσεις για την άμεση επίλυση των προβλημάτων θα συνεχιστεί η κατάληψη έως ότου δοθούν λύσεις στα προβλήματα μας. Τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα έχουν ως εξής:

1. Το γεγονός, ότι παρά τις σκληρές οικονομικές συνθήκες, οι μαθητές από τα χωριά εξακολουθούν να επιβαρύνονται οικονομικά για τη μεταφορά τους. ( Συνολικά μεταφέρονται με ταξί 47 μαθητές και με ΚΤΕΛ 90 μαθητές από Γυμνάσιο/ΓΕΛ/Ε.Π.Α.Λ σε σύνολο 250 μαθητών).

2. Αντιμετωπίζουμε σοβαρές ελλείψεις καθηγητών σε μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα όπως οικονομία, βιολογία και φυσική κατεύθυνσης για την Β΄ και Γ΄ λυκείου. Επίσης κενά υπάρχουν στα μαθήματα της νοσηλευτικής, θρησκευτικών, γαλλικών, αγγλικών, οικιακής οικονομίας, μουσικής, γυμναστικής κ.ά. 

3. Είναι ανάγκη να επαναλειτουργήσει η σχολική βιβλιοθήκη η οποία παραμένει κλειστή.

4. Η Γ΄ τάξη του Ε.Π.Α.Λ διατρέχει τον κίνδυνο να μην πάρει πτυχίο εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών ειδικότητας, νοσηλευτικής.

5. Υπάρχουν ακόμα ελλείψεις βιβλίων σε Γ.Ε.Λ και Ε.Π.Α.Λ. 

Τα παραπάνω αιτήματα τέθηκαν σήμερα 7/10/13 στη γενική συνέλευση των μαθητών του γυμνασίου Καλ/των, τα οποία ομόφωνα αποδέχτηκαν, συμφωνούν και υποστηρίζουν τις κινητοποιήσεις και των μαθητών του ΓΕΛ και του Ε.Π.Α.Λ του σχολικού συγκροτήματος ‘’ΕΥΣΕΒΕΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ΄΄ 

Στόχος μας δεν είναι να χάσουμε μάθημα. Γνωρίζουμε, ειδικά οι μαθητές των Γ΄ τάξεων ότι δεν πρέπει να χάνουμε ούτε ώρα μάθημα. Γι΄ αυτό και αποφασίσαμε όλοι οι μαθητές να βρίσκονται στο σχολείο και θα περιφρουρήσουμε την κατάληψη. Και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τις αρμόδιες αρχές την άμεση επίλυση των προβλημάτων που εκθέσαμε παραπάνω. Δεν είμαστε μαθητές δεύτερης κατηγορίας ούτε μαθητές πλουσίων οικογενειών.

Εκ μέρους του 15μελούς του ΓΕΛ
1. Πρόεδρος: Μπάλιος Νικόλαος
2. Αντιπρόεδρος: Σούκας Νικόλαος
3. Γραμματέας: Ζησιμόπουλος Φίλιππος

Εκ μέρους του 15μελούς του Ε.Π.Α.Λ
1. Πρόεδρος :Σούκα Βαρβάρα
2. Αντιπρόεδρος :Δουφεξής Ανδρέας
3. Γραμματέας :Ρήγα Σωτηρία

Το προεδρείο της γενικής συνέλευσης των μαθητών του Γυμνασίου
1. Σερανίτη Παναγιώτα
2. Κουτρουμάνης Θεόδωρος
3. Βαγενά Ανδρομάχη




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.