HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

...Στα ίδια Καλαβρυτινά μέρη θα ξαναβρεθούμε.....

γράφει η  Αφροδίτη Γ. Κοσμά Τον Αύγουστο του 2013 επισκέφθηκε την Ελλάδα για τις θερινές διακοπές του, ο Καλαβρυτινής καταγωγής Ανδρ...

γράφει η Αφροδίτη Γ. Κοσμά
Τον Αύγουστο του 2013 επισκέφθηκε την Ελλάδα για τις θερινές διακοπές του, ο Καλαβρυτινής καταγωγής Ανδρέας Τσάμης, που ζει μόνιμα με την οικογένειά του στο Σικάγο της Πολιτείας Ιλινόις των Η.Π.Α., όπου εκεί είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας ως δραστηριοποιούμενος στον χώρο της επισκευής αυτοκινήτων, γεγονός που μας κάνει όλους υπερήφανους ως Έλληνες και ως Καλαβρυτινούς.
Στα πλαίσια των θερινών διακοπών τους, ο Ανδρέας Τσάμης μαζί με τη σύζυγό του Φωτούλα, τις κόρες του Πάμελα και Βίκυ, τον σύζυγο της Βίκυς Bill Barnes και τα δύο χαρισματικά ανήλικα παιδιά τους, Φωτεινή και Ανδρέα, βρέθηκαν και στα Καλάβρυτα.
Ο πρόεδρος της «Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας», Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α. Σωτήριος Τσενές και ο Γεώργιος Κοσμάς, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και επίτιμος πρόεδρος της «Παγκαλαβρυτινής Ένωσης», στις 22-3-2012 είχαν προσκληθεί και είχαν μεταβεί στο Σικάγο για τον τριήμερο πανηγυρικό εορτασμό από τους απόδημους συμπατριώτες μας της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Η πρόσκληση τους είχε γίνει από τον Σύλλογο Λυκουριωτών Σικάγο «Ο Άγιος Γεώργιος» και τον Σύλλογο Καλαβρυτινών Σικάγο «Η Αγία Λαύρα», Αντιπρόεδρος του οποίου είναι ο Ανδρέας Τσάμης. Ο κ. Τσενές και ο Ανδρέας Τσάμης είναι αγαπημένοι φίλοι από παιδιά καθότι γεννήθηκαν και οι δύο στην πόλη των Καλαβρύτων, ο δε κ. Κοσμάς γνώρισε τον Ανδρέα Τσάμη το 2012 κατά την μετάβασή του στο Σικάγο και έκτοτε έχουν γίνει καρδιακοί φίλοι.
Το βράδυ της 20ης Αυγούστου του 2013 θα μείνει αξέχαστο σε όλους μας. Προς τιμή του Ανδρέα Τσάμη και της οικογένειάς του, ο κ. Τσενές και ο κ. Κοσμάς διοργάνωσαν συνεστίαση στο γνωστό σε όλους μας εστιατόριο - ταβέρνα «ΣΤΑΝΗ», στα Καλάβρυτα, που το εκμεταλλεύεται η οικογένεια Παπαγεωργίου και προσελκύει πάντα τον κόσμο με υπέροχα και γευστικά εδέσματα. Τη βραδιά αυτή, προσκλήθηκαν στη συνεστίαση και παρέστησαν στενοί Καλαβρυτινοί φίλοι και συγγενείς της οικογένειας Τσάμη, ήτοι ο Γεώργιος Αθανασίου, ο Δημοσιογράφος Θανάσης Ζησιμόπουλος, ο Επιχειρηματίας Θανάσης Ζησιμόπουλος, ο Φώτιος Κοκκότης μετά της συζύγου του Ευτυχίας, ο οποίος μας «ταξίδεψε», τόσον εμάς όσο και τους περαστικούς, με την όμορφη φωνή, την κιθάρα του και αγαπημένα τραγούδια, ο Γεώργιος Κοσμάς μετά της συζύγου του Μαρίας και της κόρης τους Αφροδίτης, ο Κώστας Μιχόπουλος, ο Τάκης Νικολάου, ο Λάκης Παπαδημητρόπουλος, ο Φίλιππας Παπαρρηγόπουλος, ο Μάκης Σαράντης, ο Τάκης Σωτηρόπουλος, ο Κώστας Τσάμης μετά της συζύγου του Θάλειας και ο Σωτήριος Τσενές.
Γ.Κοσμάς, Σ.Τσενές και Αν.Τσάμης
Το δείπνο έγινε σε κλίμα χαράς, κεφιού, συγκίνησης και νοσταλγίας, με τον Ανδρέα Τσάμη να μας εκπλήσσει όλους με την δυναμική αλλά και ευαίσθητη ψυχή του και με την λαχτάρα του να έρχεται στην πατρίδα του και να ανταμώνει με τους φίλους και τους συγγενείς του. Μπορεί να έχει μεταναστεύσει από μικρό παιδί στο Σικάγο, όμως η ψυχή του δεν έφυγε ποτέ από τα Καλάβρυτα. Με τη σύζυγό του Φωτούλα, καταγόμενη από τον οικισμό «Μηλιά» του χωριού Λουκά Αρκαδίας, δημιούργησαν στο Σικάγο μια υποδειγματική και σεβαστή οικογένεια με 4 παιδιά και 6 εγγόνια, που γαλουχήθηκαν και γαλουχούνται με ελληνική και αμερικάνικη παιδεία και χειρίζονται όλοι άπταιστα την ελληνική γλώσσα. Μάλιστα, τα δύο ανήλικα εγγόνια τους, η Φωτεινή και ο Ανδρέας αλλά και ο Αμερικάνος πατέρας τους Bill Barnes, γνωρίζουν και εκείνοι πολύ καλά την ελληνική γλώσσα, γεγονός που και αυτό επιβεβαιώνει πως η οικογένεια αυτή μόνο νοερά βρίσκεται μακριά μας.
Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη της οικογένειας του Ανδρέα Τσάμη να είναι υγιείς, τους υπερτονίζουμε ότι η φιλία τους μας είναι πολύτιμη και ελπίζουμε να ξανατιμήσουν πολύ σύντομα με την παρουσία τους την κοινή πατρίδα μας, τα ιστορικά Καλάβρυτα και την περιοχή τους, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να ξαναβιώσουμε μαζί με τους καλούς αυτούς ανθρώπους, στιγμές συγκίνησης, αγάπης, ανταλλαγής απόψεων και διασκέδασης.

Αφροδίτη Γ. Κοσμά
από τη Λυκούρια
Δικηγόρος Αθηνών





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.