HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με ποιο δικαίωμα γιορτάζουμε;

γράφει ο Νίκος Κυριαζής Με ποιο δικαίωμα γιορτάζουμε; Προκλητικό ε; Θίγει όλους τους πατριδολάγνους, τους νενέκους, αλλά και τους δή...

γράφει ο Νίκος Κυριαζής
Με ποιο δικαίωμα γιορτάζουμε; Προκλητικό ε; Θίγει όλους τους πατριδολάγνους, τους νενέκους, αλλά και τους δήθεν λαϊκούς επαναστάτες και τους ρήτορες των media και των κοινωνικών δικτύων ε; 
Αλήθεια έχουμε σκεφτεί τι θα κάναμε απέναντι στις απειλές του Ιμπραήμ, η του Γερμανού κατακτητή; Έχουμε ποτέ αναρωτηθεί η μελετήσει για το πόσοι ήταν οι επαναστάτες η οι αντιστασιακοί στην πρόσφατη έστω ιστορία μας; Ελάχιστοι, ναι ελάχιστοι. Οι περισσότεροι απλά αγανακτούσαν αλλά δεν μιλούσαν η έβρισκαν άλλους δρόμους επιβίωσης.
Είμαστε δυστυχώς μια χώρα, ένα έθνος με πολλές παθογένειες βυθισμένο σε μνήμες και ένδοξο παρελθόν και ωσάν ένα θεατρικό δρώμενο το θυμόμαστε σε κάθε επέτειο, μνημειακά, φολκλορικά, απόδραση αργίας, με εθνική υπερηφάνεια μιας μέρας.....
Όχι δεν μας φταίνε οι πολιτικοί εμείς φταίμε τελικά. Ναι εμείς φάγαμε τα σπλάχνα μας για να γίνουμε κάτι που δεν μας ταιριάζει πάντα κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είμαστε. Μια με τον Μετερνιχ, μια με τον Τσάρο, μια με το Χίτλερ και μια με τον Στάλιν και τώρα σχοινοβατούμε μεταξύ Ευρωλαγνείας και "ξανθού γένους". Πάντα διχόνοια, πάντα ρήξη, πάντα υποταγή. Το μόνο που μας έσωζε κάθε φορά ήταν η παρουσία ηγετικών μορφών που αψηφούσαν, θυσιάζονταν, πάλευαν, ξεσήκωναν, έδιναν αίμα και ζωή. Ελλειψη και από αυτούς πλέον.
.....
Και συνεχίζουμε να επιβιώνουμε αλλά όχι να ζούμε, γιατί ζωή δεν λογίζεται χωρίς πάλη, πτώση, ανάταση, αντίσταση, αίμα, ιδρώτα. Με παρηγοριά τις καφενειακές συζητήσεις, τα ευφυολογήματα στο facebook, υποταγμένοι στους ολίγιστους πολιτικάντιδες που εμείς όμως βγάλαμε.
.....
Και συνεχίζουμε να ζούμε, σε πλήρη σύγχυση αναδεικνύοντας και πιστεύοντας πολιτικάντιδες ευρωλιγούριδες, πατριδοκάπηλους, φασίστες, αναρχικούς, χωρίς γνώση, χωρίς παιδεία.  Ας μας δίνουν τρεις κι εξήντα, ας μην μπορείς να σηκώσεις κεφάλι, ας μην έχεις δικαιώματα αλλά μόνον υποχρεώσεις. Απέδευτοι, φορολογούμενοι ραγιάδες.
.....
Συνέχισε λοιπόν να ζεις προσκυνημένος με ανοιχτή την τράπεζα σου για να μπορείς να πίνεις τον καφέ σου και να πηγαίνεις την βόλτα σου. Συνέχισε να ελπίζεις σε κάθε σχέδιο ανάπτυξης και ας είναι μια θέση στις νέες γαλέρες. Αυτό για σενα είναι ζωή. Και βρες άλλοθι σε καμιά εκδήλωση φιλανθρωπίας η ... αλληλεγγύης.
.....
Συνέχισε να ζεις αλλά πάψε να τιμάς κάτι που δεν είσαι και κάτι που δεν θα γίνεις ποτέ....ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ.....


Νίκος Κυριαζής. Θεολόγος, δημοσιογράφος, πολιτικός συντάκτης στην ηλ. εφ. sportotal και εκδότης του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.