HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νοσοκομείο Καλαβρύτων και δημοσιονομική εποπτεία του Γερμανικού Υπουργείου Υγείας

Γράφει ο Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος Όπως και πολλά άλλα νοσοκομεία που τέθηκαν υπό την συμβουλευτική νεοφιλελεύθερη δημοσιοικονομική ¨ε...

Γράφει ο Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος
Όπως και πολλά άλλα νοσοκομεία που τέθηκαν υπό την συμβουλευτική νεοφιλελεύθερη δημοσιοικονομική ¨εποπτεία¨ του Υπουργείου Υγείας της Γερμανίας ( ! ) , κινδυνεύει να κλείσει και το Νοσοκομείο Καλαβρύτων ! 
Οι κάτοικοι ξεκίνησαν σήμερα αγώνα διάσωσης , δίνοντας με το πανό τους την σωστή ερμηνεία της εξέλιξης . Όμως ο δήμαρχος κ. Λαζουράς των Καλαβρύτων . που ¨αγωνιά¨ από πέρσι , χαίρεται και ευελπιστεί για την ενοποίηση της Γερμανίας και της Ευρώπης¨ (!) , όπως και για παροχή ¨τεχνογνωσίας¨ εκ μέρους τους , θα βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Νυρεμβέργη ( ! ), σε Συνέδριο για την προώθηση της αμφιλεγόμενης , από το 2010 διατεταγμένης ¨Ελληνογερμανικής Φιλίας¨! 
(βλέπε εδώ και σχετικό άρθρο μας : http://www.kalavrytanews.com/2013/10/blog-post_610.html#.UmAqoxBnuUM ). 
Λέτε να ζητήσει στην πόλη, που κάποτε έγινε η ¨Δίκη της Νυρεμβέργης¨ και παρουσιάστηκε στην ακροαματική διαδικασία και το Έγκλημα των Καλαβρύτων , μέρος των ¨Αποζημιώσεων¨ που οφείλει η Γερμανία για την διάσωση των ¨Υποδομών και των Υπηρεσιών του Συστήματος Υγείας¨ , τουλάχιστον των πάνω από 90 Μαρτυρικών Δήμων που υπέστησαν μόλις πριν 70 χρόνια το Γερμανικό Ολοκαύτωμα και τώρα απειλούνται μ΄ένα νέο ¨πιο φιλελεύθερης μορφής¨ ; 
Ρητορικό βέβαια το ερώτημα. 

Υ.Γ. Εδώ ρεπορτάζ για τις ετοιμασίες της ¨Φούχτελο- Μπουταρικής - Ελληνογερμανικής Συνάντησης - Φιλίας¨ στην Νυρεμβέργη ( 22-23/10 ). Που αλλού ( ; ) , στο ¨Έθνος¨ του κ. Μπόμπολα , ο οποίος αγωνιά επίσης για ¨συνεργασίες¨ και ¨τεχνογνωσία¨ για την ¨ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμάτων/σκουπιδιών των ¨Δήμων & Κοινοτήτων της Ελλάδας¨ ( στο πνεύμα... , ας πούμε , του Γκαίτε , Σίλερ και του Παλαμά ! ). http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63904696 
Στο ¨ενδιάμεσο όμως χρονικό διάστημα¨ , τα νοσοκομεία κλείνουν και ο κόσμος πεθαίνει ¨ πρόωρα ¨ στην Ελλάδα , για την αποπληρωμή , εκτός των άλλων , και των ¨φιλικών δανείων της Γερμανίας¨.

Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος , δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων ( προς το Δημόσιο ) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ) , όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ. Η έρευνα και οι επίμονες δημοσιεύσεις του, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των διαπραραγματεύσεων για την Ενοποίηση της Γερμανίας , αλλά και τα αμέσως επόμενα χρόνια , έδωσαν το ¨έναυσμα¨ , συνέβαλαν για την δημιουργία ενός ευρύτατου ¨διεκδικητικού κινήματος¨ απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου απαράγραπτου εθνικού αιτήματος για τις Γερμανικές Επανορθώσεις/Αποζημιώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.