HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Καστέλλι Καλαβρύτων πενθεί....

Σύλλογος "Των Απανταχού Καστελλιωτών Ο Άγιος Γεώργιος" Ξάνθου 37 και Μοσχονησίων Τ.Κ. 14232 Νέα Ιωνία Αθήνα Τηλ.Προέδρου:6...

Σύλλογος "Των Απανταχού Καστελλιωτών Ο Άγιος Γεώργιος"
Ξάνθου 37 και Μοσχονησίων
Τ.Κ. 14232 Νέα Ιωνία Αθήνα
Τηλ.Προέδρου:697 44 99 513
Αθήνα 10 Σεπτεμβρίου 2013

"Έφυγε" από τη ζωή ο Γιώργος Ασημακόπουλος. Το Καστέλλι έμεινε ορφανό….!
Με τον ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου μας συγχωριανού και φίλου Γιώργου Ασημακόπουλου, ο Σύλλογός μας ως ελάχιστη τιμή στην μνήμη του, κάνει μνεία στο βίο του και στην προσφορά του, τόσο στο Καστέλλι Καλαβρύτων όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, που με μεγάλο πάθος αγαπούσε και υπηρέτησε από όλες τις υψηλές θέσεις που κατείχε, δείχνοντας παράλληλα ιδιαίτερη ευαισθησία στους αδύναμους και στους έχοντες ανάγκη τη βοήθειά του συντοπίτες, και όχι μόνο….
Ο Γιώργος Ασημακόπουλος γεννήθηκε στο Καστέλλι Καλαβρύτων το 1936, υιός του Σπύρου και της Χαριτίνης Ασημακοπούλου (αγρότες), τελείωσε το Δημοτικό σχολείο στο χωριό του και το Γυμνάσιο στην Κλειτορία, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών και άσκησε επιτυχώς το επάγγελμα του Δικηγόρου παρ΄ Αρείω Πάγω στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας συνελήφθη για την αντίθεση του προς το καθεστώς και
φυλακίσθηκε.
Διετέλεσε μέλος του Προεδρείου της Ένωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων Ελλάδος από την
κατάρρευση της Χούντας μέχρι τέλος του 1976, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας από το έτος 1976 μέχρι τον Μάρτη του 1981.
Με την ίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ εντάχθηκε από τους πρώτους κάτω από τη σημαία του και στη συνέχεια διετέλεσε μέλος του Κλαδικού Γραφείου Επιστημόνων, μέλος του κέντρου Μελέτης και Διαφώτισης, Γραμματέας της Επιτροπής Σύνταξης και Διάδοσης του προγράμματος του Κινήματος καθώς και Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Νομικής Κάλυψης αυτού.
Η αγάπη του για τα κοινά και την πολιτική, τον έφεραν το 1981 στη θέση του Γενικού
Γραμματέα Δικαιοσύνης, στην οποία θέση παρέμεινε μέχρι το 1989, αφήνοντας πίσω του πλούσιο έργο και μεγάλη προσφορά στο χώρο της δικαιοσύνης. Το 1989 εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Έκτοτε απεσύρθη από την πολιτική και μέχρι σήμερα, που έφυγε από τη ζωή, ασκούσε το
επάγγελμα του Δικηγόρου.
Κατά την περίοδο που κατείχε κρατικά αξιώματα, η συμβολή του ήταν καθοριστική για όλα τα έργα που εκτελέστηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων. Ενδεικτικά αναφερόμαστε στην κατασκευή του κτιρίου που στέγασε το Ειρηνοδικείο Κλειτορίας, που ήταν και της αποκλειστικής του αρμοδιότητας.
Ήταν εμπνευστής και ιδρυτής μαζί με τον Τάκη Γιαννακόπουλο, του Συλλόγου <<Των
Απανταχού Καστελλιωτών ο Άγιος Γεώργιος>> , τον οποίο υπηρέτησε επί πολλά χρόνια και στη συνέχεια στήριζε με όλες του τις δυνάμεις.
Με την συμβολή του, έκανε το χωριό του αγνώριστο……!!!!!!
Το Καστέλλι Καλαβρύτων έχει τη σημερινή όμορφη και λειτουργική μορφή του χάρη σε αυτόν.
  • Διανοίχθηκαν όλοι οι εσωτερικοί δρόμοι στο χωριό μας και έχουν πρόσβαση όλοι οι
  • συγχωριανοί μας στα σπίτια τους.
  • Έγινε διάνοιξη και τσιμεντόστρωση του δρόμου που οδηγεί στο Κοιμητήριο του χωριού στονΆϊ Βασίλη.
  • Έγινε αντικατάσταση των αμυαντοσωλήνων ύδρευσης του χωριού μας.
  • Έγινε τσιμεντόστρωση όλων των εσωτερικών δρόμων του χωριού και κατασκευή της
  • κεντρικής πλατείας του χωριού.
  • Ανακαινίστηκε το πρώην Δημοτικό Σχολείο, με πρωτοβουλία του, το οποίο σήμερα, έχει περιέλθει στο Σύλλογο, και χρησιμοποιείται για διάφορες εκδηλώσεις, αλλά και για διάφορες άλλες ανάγκες των συγχωριανών μας (μνημόσυνα, εορτές κ.λ.π.).
Γενικότερα, αναλάμβανε πάντοτε πρωτοβουλίες για την εξυπηρέτηση των όποιων αναγκών και προβλημάτων που παρουσιάζονταν, τόσο στο χωριό του όσο και στην ευρύτερη περιοχή.
Έχαιρε βαθύτατης εκτίμησης, σεβασμού και αγάπης, από όλους τους γνωστούς και συμπατριώτες του, και κανείς μα κανείς δεν είχε να πει άσχημη κουβέντα για αυτόν….!!!!
Επιπλέον, ο Σύλλογός μας, με απόφαση του Δ.Σ. πέραν του στεφάνου που θα καταθέσει στην εξόδιο ακολουθία, αποφάσισε να ονομάσει την αίθουσα εκδηλώσεών του, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο του χωριού, «ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» , σε ειδική τελετή που θα διοργανώσει.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 και Ω/15:00 στο 1ο
Νεκροταφείο Αθηνών.
Αγαπητέ Γιώργο, καλό ταξίδι, θα σε θυμόμαστε για πάντα, θα σε έχουμε σαν παράδειγμα και οδηγό μας, για να μπορούμε να συνεχίσουμε στα «βήματά σου»…..!!!!
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει…..!!!!
Αιωνία σου η μνήμη….!!!

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου….!!!!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Γιαννακόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.