HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μήνυμα αντιδημάρχου Παιδείας Ν. Μαγκαφά για έναρξη του νέου σχολικού έτους

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους εύχομαι σε όλους καλή και αποδοτική χρονιά. H σημερινή μέρα της έναρξης της σχολικής χρονιά...

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους εύχομαι σε όλους καλή και αποδοτική χρονιά. H σημερινή μέρα της έναρξης της σχολικής χρονιάς θα πρέπει να είναι για όλους μας μέρα ξεχωριστής χαράς. Η επιστροφή στα θρανία δε σηματοδοτεί μόνο το τέλος της καλοκαιρινής ανεμελιάς, αλλά προπάντων αποτελεί την αρχή μιας δημιουργικής πορείας δέκα μηνών. Στη διάρκειά της όλοι έχουμε την προσδοκία ότι θα πλουτίσουμε με γνώση, που μας καθιστά πραγματικά δυνατούς, με κριτική σκέψη που μας καθιστά ουσιαστικά ελεύθερους, με αρχές και με αξίες που μας καθιστούν ενεργούς πολίτες και αξιόλογους ανθρώπους.
Για να πετύχουμε το στόχο αυτό απαραίτητες είναι και οι τέσσερις συνιστώσες της εκπαιδευτικής διαδικασίας: οι εκπαιδευτικοί που παρά την δύσκολη συγκυρία με το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους χαρακτηρίζει θα χαράξουν το δρόμο, οι μαθητές που με την επιμέλειά τους θα τον ακολουθήσουν και θα τον διευρύνουν, οι γονείς που θα ενισχύσουν το έργο των παιδιών τους και των εκπαιδευτικών και τέλος η πολιτεία που θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον είναι η επένδυση στην παιδεία. Έτσι θα γίνουν πράξη και οι συλλογικοί στόχοι, αλλά και οι ατομικοί που ο καθένας μας θέτει.
Οι προκλήσεις είναι πολλές και ο ανταγωνισμός στη σύγχρονη κοινωνία είναι μεγάλος. Αυτός είναι ο λόγος που ο καθένας μας θα πρέπει να αποδώσει τα μέγιστα. Το μέλλον ανήκει στους μεθοδικούς, στους οργανωτικούς, στους δυνατούς. Ας αποδείξουμε όλοι μας ότι διαθέτουμε και οργανωτικότητα κια μεθοδικότητα και δύναμη.
Εύχομαι σε όλους μία χρονιά όπου το ταξίδι της γνώσης θα είναι συναρπαστικό, με υγεία έμπνευση και πρόοδο.
Καλή σχολική χρονιά.
Νικόλαος Μαγκαφάς


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.