HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μια σπάνια φωτογραφία με τον πρώτο δικαστικό επιμελητή Κλειτορίας

του Δημήτρη Σταθακόπουλου Μια σπάνια όσο ιστορική φωτογραφία Φωτογραφία από το Λευκάσιο- Τσορωτά στη λεγομένη Ράχη, της οικογένειας...


του Δημήτρη Σταθακόπουλου
Μια σπάνια όσο ιστορική φωτογραφία Φωτογραφία από το Λευκάσιο- Τσορωτά στη λεγομένη Ράχη, της οικογένειας Σακελλαρόπουλου. Αρχές 20ου αιώνα. 
Ο φουστανελοφόρος είναι ο Δημήτριος Σακελλαρόπουλος ( γενν. περίπου 1849 ), πρώτος δικαστικός επιμελητής (έκανε επιδόσεις κλητηρίων θεσπισμάτων και Κλήσεων ) της περιφέρειας Κλειτορίας. 
Απόφοιτος του Δημοτικού Σχολείου Σοπωτού ( 1861 - βλ. το ενδεικτικό του φωτό 2). Ηταν γιός του Τσορωταίου αγωνιστή του 1821 παπα-Θανάση Παπαδιαμαντόπουλου-Σακελλαρόπουλου και πατέρας των ομοίως απεικονιζομένων: Αριστερά καθιστή: Γεωργίτσα - Τρισεύγενη και Μαριγώ όρθιες. Ο γιός του Τάκης ( με το κοστούμι ) ήταν από τους πρώτους Τσορωταίους μετανάστες των ΗΠΑ, που γύρισε για να πολεμήσει στους βαλκανικούς πολέμους. Μάλλον από τότε πρέπει να είναι και η φωτογραφία.



Δημήτρης Σταθακόπουλος

Δρ. κοινωνιολογίας της ιστορίας, Παντείου πανεπιστημίου Διπλωματούχου Βυζαντινής μουσικής - μουσικολόγου Μέλους του international society for ethnomusicology Bloomington Indiana Univ. Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω Μέλους του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Μέλους της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικηγόρων CCBE

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.