HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πάτρα: Όλα έτοιμα για το 5o PICK-ΛΟΥΞ COLA

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι διοργανωτές του 5ου PICK LOUX COLA στην Αθήνα, λίγες μέρες πριν από τη μεγαλύτερη αγωνιστική εκδήλωση γ...

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι διοργανωτές του 5ου PICK LOUX COLA στην Αθήνα, λίγες μέρες πριν από τη μεγαλύτερη αγωνιστική εκδήλωση για καρτ εντός πόλης.
Το “Patras International Circuit for Kart” διοργανώνεται στην Πάτρα στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Φορέας διοργάνωσης του P.I.C.K. είναι ο Αυτοκινητιστικός Όµιλος Πατρών (Α.Ο.Π.), υπό τη θεσµική επίβλεψη και πιστοποίηση των ΕΛ.Π.Α./ΟΜΑΕ και C.I.K/F.I.A. Στη διάρκεια του διημέρου τα καρτ αποκτούν το αποκλειστικό δικαίωμα της κυκλοφορίας στους δρόμους γύρω από την πλατεία Γεωργίου και σε μερικές από τις κύριες οδούς του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.
Την παρουσίαση της συνέντευξης τύπου έκανε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού, Τάκης Πουρναράκης, ο οποίος θα βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο P.I.C.K. «Οι τέσσερις προηγούμενες χρονιές έδειξαν ότι η Πάτρα και η Αχαΐα μπορούν να στηρίξουν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και να αναδείξουν την περιοχή σε κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο» είπε ο Τ. Πουρναράκης και επεσήμανε ότι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη επιδίωξη των διοργανωτών είναι η ασφάλεια για τους οδηγούς και τους θεατές.
Στόχος των διοργανωτών και φέτος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της μεγάλης γιορτής του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μέσα από παράλληλες δράσεις και γεγονότα, ικανά να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου, οι θεατές του περσινού P.I.C.K. ήταν περισσότεροι από αυτούς που παρακολούθησαν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Σούπερ Λιγκ την αγωνιστική που συνέπεσε χρονικά με το θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Πάτρας.
Ο αντιδήμαρχος Πατρέων, Χάρης Μασσαράς, εξέφρασε τις ευχαριστίες της δημοτικής Αρχής προς τους συμπολίτες που ξεκίνησαν το P.I.C.K. πριν από λίγα χρόνια. Τόνισε τη σημασία που έχει η διοργάνωση του P.I.C.K. για την πόλη, καθώς της αποφέρει άυλα και υλικά οφέλη. Χαρακτήρισε ευχάριστη έκπληξη την μεγάλη προσέλευση κόσμου και δήλωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση «αγκαλιάζει» την προσπάθεια, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Ο Δημήτρης Αθανασέκος, μέλος της ΟΜΑΕ / Εθνικής Επιτροπής Αγώνων, αναφέρθηκε στην δημιουργία της Ομοσπονδίας και στην αυτονόητη υποχρέωσή της να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι και η διοργάνωση του 5ου P.I.C.K. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα ασφάλειας των αγώνων και πρόσθεσε ότι θεσμός που «γεννήθηκε» στην Πάτρα έχει καταφέρει να συζητιέται σε όλη την Ευρώπη. Προσκάλεσε τους εκπροσώπους του Τύπου να επισκεφθούν την Πάτρα για να παρακολουθήσουν το 5ο P.I.C.K., και για να διαπιστώσουν πως οι οδηγοί των καρτ είναι μυημένοι στη σωστή οδική συμπεριφορά.
Ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Διευθυντής Mάρκετιγκ της χορηγού εταιρείας Λουξ, αναφέρθηκε στο όραμα που οδήγησε μια ομάδα Αχαιών να διοργανώσουν για πρώτη φορά το P.I.C.K. πριν από πέντε χρόνια. Εξέφρασε την πίστη ότι η Αχαΐα θα γίνει κοιτίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μέσα στα επόμενα χρόνια, σε συνδυασμό και με την έναρξη κατασκευής του Αυτοκινητοδρομίου. Για το P.I.C.K. σημείωσε ότι είναι ένας αγώνας που προβάλει την Πάτρα και την Ελλάδα. Επιπλέον, ο Πλ. Μαρλαφέκας τόνισε ότι πρόκειται για μια εξωστρεφή διοργάνωση, η οποία αποδεικνύει ότι υπάρχουν καλές ιδέες και ανθρώπινο δυναμικό να τις υλοποιήσει.
Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν ο γνωστός οδηγός Κωνσταντίνος Ιαβέρης (θα βρίσκεται στο 5ο P.I.C.K.), και οι εκπρόσωποι των χορηγών Tag Heuer ο κ. Βήχος και η k. Άννη Κώρου και από το «Power Horse» ο κ. Δημήτρης Φιλιππής , πλήθος φίλων και δημοσιογράφων.


Σ.Σ. Οι ημερομηνίες και τυχόν αλλαγές θα ανακοινώνονται στον πίνακα ανακοινώσεων του Διεθνούς Σιρκουί για Καρτ (www.pickpatras.gr) και του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών (www.aop.gr).




Ανυπόγραφα κείμενα ή επιστολές δεν δημοσιεύονται. Τα ενυπόγραφα κείμενα, άρθρα, δελτία τύπου, ανακοινώσεις, δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκη την άποψη του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.