Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γερ. Φεσσιάν: Απαράδεκτη η μη πρόσβαση ΑμεΑ στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Επιστολή προς τον Πρόεδρο Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Χρήστο Φωτεινόπουλο με κοινοποίηση στην Περιφέρεια και στ...



Επιστολή προς τον Πρόεδρο Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Χρήστο Φωτεινόπουλο με κοινοποίηση στην Περιφέρεια και στον Δήμο Καλαβρύτων απέστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος Γεράσιμος Φεσσιαν με την οποία σημειώνει ως Απαράδεκτο το γεγονός της μη πρόβλεψης, πρόσβασης ανθρώπων με ειδικές ανάγκες στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. 
Εμεις να σημειώσουμε και έπειτα από έγκυρες πληροφορίες μας , το Δ.Σ. του Μουσείου και ο πρόεδρος του κ. Φωτεινόπουλος (και ο ίδιος με ειδικές ανάγκες) έχει ζητήσει από διετίας να τοποθετηθεί ειδικό σύστημα πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο Μουσείο. Το. Δ.Σ. είχε λάβει την διαβεβαίωση των αρμοδίων Καλαβρυτινών παραγόντων οτι το αίτημα τοποθέτησης άνετης πρόσβασης θα είχε περατωθεί μέχρι τέλος Ιουλίου 2012. Πλην όμως το Μουσείο παραμένει ως προς την λειτουργία του και τη σωστή οργάνωση των εκθεσιακών του χώρων, ημιτελές από το 2006 . Περιμένουμε από τους αρμοδίους να μας παράσχουν περισσότερες πληροφορίες, με τη δήλωση οτι το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS βλέπει το Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, με διεθνή και εθνικό προσανατολισμό. 
  
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:


ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Μουσείου
Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος
κ. Χρήστο Φωτεινόπουλο
(μέσω ηλ. Ταχυδρομείου info@dmko.gr )

Κοιν.: 1) Γραφείο κ. Περιφερειάρχη
2) Αντιπερειφερειάρχη Αχαΐας
κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο
3) Λίστα Περιφερειακών Συμβούλων
4) Δήμαρχο Καλαβρύτων
κ. Γιώργο Λαζουρά
(μέσω ηλ. ταχυδρομείου)

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με μεγάλη μου λύπη το Σάββατο 17.8 προσπαθώντας να επισκεφτώ το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, διαπίστωσα πως δεν διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ. Κάτι τέτοιο το θεωρώ απαράδεκτο.
Είναι γνωστές οι διατάξεις του Ν. 3057/2002 τροποποίηση και συμπλήρωση του Ν. 2725/99, ρύθμιση θεμάτων Υπουργείο Πολιτισμού και άλλες διατάξεις, άρθρο 82 θέματα Ολυμπιακής Προετοιμασίας και άλλες διατάξεις, παρ.5. που ορίζουν ότι κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ιδιαίτερα στις Ολύμπιες πόλεις αλλά και σε πόλεις με τουριστικό – πολιτιστικό ενδιαφέρον, επιβάλλεται η άρση των αρχιτεκτονικών εμποδίων προκειμένου αυτά να καταστούν προσβάσιμα για ΑμεΑ. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό το νομοθετικό πλαίσιο βρίσκεται σε ισχύ από το 2002, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο κουβεντιάζουμε τα αυτονόητα το 2013.

Κατόπιν των παραπάνω θα σας παρακαλέσω για τις δικές σας ενέργειες ώστε να προωθηθεί το θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες για την σύνταξη ειδικής μελέτης για την ολοκληρωμένη παρέμβαση πρόσβασης, κατασκευής χώρων υγιεινής και στάθμευσης, εγγραφή σε προϋπολογισμού και τελικά ανάδειξη εργολαβίας.
Στο πλαίσιο της εκτέλεσης των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος, σας ενημερώνω ότι η παρούσα θα κοινοποιηθεί στον Δήμαρχο Καλαβρύτων και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Σε περίπτωση οικονομικής ή τεχνικής αδυναμίας σας θα σας παρακαλέσω να προωθηθεί το θέμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για περαιτέρω ενέργειες.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω τις ενέργειές σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Γεράσιμος Α. Φεσσιάν












Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.