HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αξιολογήθηκε το Γεωπάρκο Χελμού – Βουραϊκού

O φορέας διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού , θέλοντας να συμβάλει στην προώθηση δράσεων εναλλακτικού τουρισμού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, προσ...

O φορέας διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, θέλοντας να συμβάλει στην προώθηση δράσεων εναλλακτικού τουρισμού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου, τον Οκτώβριο του 2009 έγινε μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων EGN και του παγκόσμιου Δικτύου GGN υπό την στήριξη της UNESCO. Η ιδιότητα του μέλους του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων διαρκεί τέσσερα χρόνια, μετά το τέλος των οποίων κάθε Γεωπάρκο υποβάλλεται σε επαναξιολόγηση από διεθνή επιτροπή ειδικών.

Στις 29-31 Ιουλίου 2013, πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση του Γεωπάρκου Χελμού – Βουραϊκού από τους εντεταλμένους αξιολογητές του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, Drs. Marco Firpo και Alexandru Andrassanu.

Οι αξιολογητές περιηγήθηκαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν τόσο για τις δράσεις που βρίσκονται υπό εξέλιξη όσο και τις επικείμενες ενέργειες του Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού για την περιοχή.

Μεταξύ άλλων, επισκέφτηκαν το Σπήλαιο των Λιμνών, τις πηγές του Αροάνιου ποταμού στο Πλανητέρο, τις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου Κλειτορίας - Ακράτας στην Κλειτορία καθώς και το Μέγα Σπήλαιο. Κατά την αποχώρηση τους από τα Καλάβρυτα είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού, απολαμβάνοντας την μαγευτική διαδρομή.

Οι αξιολογητές εντυπωσιάστηκαν από τις έντονες, εναλλαγές του φυσικού τοπίου, τους σημαντικούς Γεωτόπους της περιοχής καθώς και από την εγκάρδια φιλοξενία. Επισήμαναν τις πολλές δυνατότητες της περιοχής για ποικίλες μορφές τουρισμού (οικοτουρισμού, γεωτουρισμού, θρησκευτικού τουρισμού κ.α.) και το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Φορέας Διαχείρισης σε αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν εποικοδομητικές συζητήσεις, ανταλλαγές απόψεων και επισημάνσεις προς την κατεύθυνση της διατήρησης υψηλού επιπέδου λειτουργίας υποδομών και παρεχόμενων υπηρεσιών από το προσωπικό του φορέα διαχείρισης σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες.

Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων στο Γεωπάρκο Cilento e Vallo di Diano, στην Ιταλία, στις 3 Σεπτεμβρίου 2013.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους συνάντησαν:
  • Τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης, Καθ. Δρ. Γρηγόρη Ιατρού,
  • το Δήμαρχο Καλαβρύτων, κ. Γιώργο Λαζουρά,
  • τον Αναπληρωτή Δασάρχη Καλαβρύτων, κ. Γιώργο Τσαγιανίδη,
  • το Διευθυντή του Σπηλαίου των Λιμνών, κ Θανάση Ζησιμόπουλο,
  • τους εκπροσώπους της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού, κα. Σίσσυ Κονταξή και Δρ. Βασίλη Γιαννόπουλο,
  • τον διευθυντή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας - Ακράτας, κ. Χάρη Μοσχόπουλο.

και συζήτησαν μαζί τους τη διερεύνηση μεθόδων τουριστικής ανάπτυξης και την υλοποίηση και εφαρμογή διεθνών συνεργασιών.











Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.