Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Φίλια Καλαβρύτων - Μια βραδιά γεμάτη Σκάκι

Με πρωτοβουλία της πολύ δραστήριας Αδελφότητας Φιλιωτών Καλαβρύτων 'Ο Άγιος Βλάσιος', στα πλαίσια των Πολιτιστικών Δραστηρι...



Με πρωτοβουλία της πολύ δραστήριας Αδελφότητας Φιλιωτών Καλαβρύτων 'Ο Άγιος Βλάσιος', στα πλαίσια των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του φετινού καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκε 13/8/2013 στην ξεχωριστή κεντρική πλατεία του χωριού Σκακιστική Βραδιά.
Ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) Δρ Ν. Ραζής, αντιμετώπισε με ελεύθερη συμμετοχή, σε αγώνα επίδειξης Σιμουλτανέ 13 σκακιστές και σκακίστριες διάφορων ηλικιών, σε 13 διαφορετικές-ατομικές σκακιέρες, σημειώνοντας μετά από ενδιαφέροντες παρτίδες, 8 νίκες, 2 ισοπαλίες (με Βλάσση Καραθανάση και Κωνσταντίνο Καραθανάση αθλητές του Σκακιστικού Ομίλου Κορωπίου) και 3 ήττες (από Ανδρέα Παπαρρηγόπουλο, Λάμπη Ζωγράφο και Ειρήνη Καραθανάση επίσης αθλήτρια του ΣΟ Κορωπίου). Οι αγώνες έγιναν στην εξαιρετική πλατεία των Φιλίων (σε υψόμετρο 888 μέτρων!), με γραμματέα την Διδα Δέσποινα Στασινοπούλου, κράτησαν περίπου 3,5 ώρες και τους παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Γεώργιος Γρ. Μητρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Λάμπης Ζωγράφος, η Κοσμήτωρ Μαρία Καραθανάση, τα Μέλη του ΔΣ Θεμιστοκλής Αναστασόπουλος, Κων/νος Τερζής και Βασίλης Δρακόπουλος, καθώς και ο πρώην Πρόεδρος Γεώργιος Παναγόπουλος. Έγινε σχολιασμός και ενεργή συμμετοχή με διάφορους πολιτισμένους τρόπους, γεγονός που αποδεικνύει όχι μόνο την επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά το ενδιαφέρον που υπήρχε για το ζατρίκιο. Το υψηλό επίπεδο, αποδεικνύεται και από τις σημαντικές διακρίσεις νεαρών Φιλιωτών: όπως αναφέρει και το εξαιρετικό 3μηνιαίο περιοδικό “Τα Φίλια και οι Φιλιώτες” που κυκλοφορεί η Αδελφότητα Φιλιωτών (Τεύχος 58), ο Βλάσσης Χρ. Καραθανάσης κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο στο φετινό 25ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Αττικής και η Ειρήνη Χρ. Καραθανάση το Αργυρό Μετάλλιο στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα 2013.
Στους σύντομους χαιρετισμούς τους, ο Πρόεδρος Γ. Μητρόπουλος ευχαρίστησε τον ΣΕΠΟΚΕ για την συνεργασία και τόνισε το σημαντικό έργο που ο Σκακιστικός παράγει σε αθλητικό-πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο σε όλη την Επαρχία Καλαβρύτων και ο Ν. Ραζής δήλωσε πραγματικά εντυπωσιασμένος τόσο από το υψηλό επίπεδο όσο και από την μεγάλη συμμετοχή που σημειώθηκε στην σιμουλτανέ και στους φιλικούς αγώνες που προηγήθηκαν και ακολούθησαν. Επίσης αποφασίστηκε η σημαντική αυτή συνεργασία να συνεχιστεί και να επεκταθεί προς όφελος της νεολαίας, της κοινωνίας και του πολιτισμού.
Η βραδιά έκλεισε με παράθεση γεύματος στην μαγευτική πλατεία Φιλίων.











Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.