HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χρήστης social networks – πιθανός στόχος διαρρηκτών;

Τα social networks παρουσιάζουν ενδιαφέρον για πάρα πολύ κόσμο, απλούς χρήστες, εταιρείες και επαγγελματίες..ληστές. Οι διαρρήκτες λόγω τις ...

Τα social networks παρουσιάζουν ενδιαφέρον για πάρα πολύ κόσμο, απλούς χρήστες, εταιρείες και επαγγελματίες..ληστές. Οι διαρρήκτες λόγω τις ανόδου και εξάπλωσης των κοινωνικών δικτύων μπορούν να συλλέγουν περισσότερες πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες κατοικιών από ποτέ. Τα πιο συνηθισμένα social networks, που χρησιμοποιούν, είναι το facebook, twitter, foursquare και google streetview.
Πως χρησιμοποιούν τα social media;

Τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να αποκαλύψουν σε πιθανούς διαρρήκτες κάποια πολύτιμα στοιχεία για τον χρήστη, κάνοντας την δουλειά τους πολύ πιο εύκολη σε σχέση με το παρελθόν.
Αρχικά, ένας χρήστης μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτει μέσω των αναρτήσεων και δημοσιεύσεων του τι συσκευές χρησιμοποιεί , π.χ. posted via iOS.. Ναι, έχεις iphone και ο ληστής το ξέρει!

Επίσης, ο διαρρήκτης γνωρίζει και κάτι ακόμα.. Παρακολουθώντας την συμπεριφορά διαφόρων στόχων του και τις συνήθειές τους, ξέρει από τα κοινωνικά δίκτυα, πότε κάποιος λείπει από το σπίτι, πότε έχει βγει και θα αργήσει, αλλά και που είναι κατά προσέγγιση το διαμέρισμα του και εάν είναι σε διακοπές.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός, ότι τα κοινωνικά δίκτυα με το πέρασμα του χρόνου αποκαλύπτουν όλο και περισσότερα στοιχεία για την τοποθεσία από οπού κάνει ένας χρήστης το κάθε post.

Επιπλέον, οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι χρήστες μπορούν να αποκαλύψουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για το σπίτι τους.
Πως μπορεί κανείς να προστατευθεί;

Υπάρχουν τρόποι να δυσκολέψετε και να αποτρέψετε την στοχοποίηση σας ως χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης από πιθανούς διαρρήκτες.

Ένας τρόπος είναι να μην κάνετε αυτόματα κοινοποίηση την τοποθεσία σας, ειδικά μέσω κινητών τηλεφώνων. Επιπλέον, να μην μοιράζεστε με κανένα την ακριβή διεύθυνσή σας.
Σκεφτείτε την επιλογή να μοιράζεστε τις αναρτήσεις σας με φίλους και όχι με «φίλους φίλων» ή δημόσια.

Ελέγξτε το προφίλ σας σαν να ήσασταν κάποιος ξένος, θα μπορούσατε να εντοπίσετε την ακριβή τοποθεσία της κατοικίας σας;

Τέλος, ίσως θα ήταν μία καλή πρακτική, να αναρτήσετε φωτογραφίες και σχόλια σχετικά με τις διακοπές σας, εφόσον έχετε επιστρέψει από τις καλοκαιρινές σας διακοπές.
Οι διακοπές πλησιάζουν, keep in mind!

Δημήτρης Τζώρτζης 
Ο Δημήτρης Τζώρτζης είναι επαγγελματίας στο χώρο του internet και του λογισμικού από το 2002, παρουσιάζει σεμινάρια για επιχειρήσεις σχετικά με το marketing μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για λογισμικό, υποδομές πληροφοριακών συστημάτων και τεχνολογίας. Κατάγεται από το Προφήτη Ηλία Καλαβρύτων(Γκέρμπεσι). 
Προσωπική ιστοσελίδα www.dimitrios-tzortzis.com
Επαγγελματική ιστοσελίδα www.dt-sourcecoders.com ( under development ) 
Email επικοινωνίας dimitrios.tzortzis@gmail.com
Τηλέφωνο ( επαγγελματικό ) 6973678705

johnpatrablog







Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.