HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νοσοκομείο Καλαβρύτων - Η Υποβάθμιση, η Κινητικότητα των υπαλλήλων και οι δημοσιεύσεις....

Πολλά ανεξέλεγκτα δημοσιεύματα κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό που μιλούν για επικείμενο κλείσιμο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, αναδημοσ...



Πολλά ανεξέλεγκτα δημοσιεύματα κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό που μιλούν για επικείμενο κλείσιμο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, αναδημοσιεύοντας ρεπορτάζ του ...2011 τότε που σχεδιάστηκε η υποβάθμισή του και ολοκληρώνεται σιγά σιγά.  Δεν είναι κάτι καινούργιο, δεν έγινε χθες, απλά ορισμένοι δημοσιεύουν παλιά ρεπορτάζ ως καινούργια, δημιουργώντας σύγχυση στους πολίτες αλλά βάζουν και...ιδέες στους κυβερνώντες. 
 
Για την σωστή ενημέρωσή σας παρουσιάζουμε λίγο το ιστορικό.
 
Τον Ιούλιο του 2011 και επί υπουργίας κ. Λοβέρδου, παρουσιάστηκε το σχέδιο νόμου για την συχώνευση, υποβάθμιση ή κατάργηση 13 Νοσοκομείων, μεταξύ αυτών και του Νοσοκομέιου Καλαβρύτων. (Διαβάστε εδώ και εδώ) Το Νοσοκομείο Καλαβρύτων σύμφωνα με το σχέδιο έχει τον χαρακτηρισμό "Γ.Ν. – Κ.Υ" και όπως αναφέρετε στην σελίδα 7 παραγρ.γ.: "Οι μικρές μονάδες (Γ.Ν. – Κ.Υ. ή εξειδικευμένων) μετατρέπονται σε αντίστοιχες μονάδες Π.Φ.Υ.(Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) ή/και βραχείας – εξειδικευμένης νοσηλείας.... και ενοποιείτε (διοικητικά) με αυτό του Αιγίου Μετά από διαβουλεύσεις και την ψήφιση του Νομοσχεδίου, η "αναδιάρθρωση" του Νοσοκομείου ολοκληρώθηκε με την ονομασία: "ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ" ΦΕΚ (3486/31-12-2012 τεύχος Β΄) - όπως δημοσιεύσαμε στις 10 Ιανουαρίου του 2013, διαβάστε εδώ

Θα θυμάστε όλοι τις κινητοποιήσεις που έγιναν τότε στα Καλάβρυτα, τις ανακοινώσεις, τα ψηφίσματα και τις δηλώσεις, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Σχετική ανακοίνωση με όλες τις επισημάνσεις παρουσίασαν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Αχαΐας (Διαβάστε εδώ)

Και τώρα σε ποιά φάση βρισκόμαστε;

Μετά από όλα αυτά η κυβέρνηση περνά στην επόμενη φάση που είναι η διαθεσιμότητα των εργαζομένων που "πλεονάζουν". Το υπουργείο Υγείας θα θέσει σε διαθεσιμότητα 2500 εργαζομένους στον τομέα της Υγείας και θα προέλθουν κυρίως από τα Νοσοκομεία που αναδιαρθρώθηκαν ή θα καταργηθούν.  «Είναι δέσμευση του υπουργείου να θέσει σε κινητικότητα 1.250 εργαζόμενους στην Υγεία έως το τέλος του έτους και άλλους 1.250 το 2014» ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. 
Το χρονοδιάγραμμα που αναμένεται να ακολουθήσει το υπουργείο Υγείας για την κινητικότητα των 2.500 υπαλλήλων προβλέπει πως στο τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν οι συγχωνεύσεις τμημάτων και νοσοκομείων, με 13 νοσηλευτικά ιδρύματα να αλλάζουν χρήση και το προσωπικό τους να εντάσσεται στη δεξαμενή των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Στη συνέχεια, μέσα σε δύο μήνες, με την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων θα βρεθούν οι πρώτες 1.250 θέσεις διαθεσιμότητας και οι υπάλληλοι θα εισπράττουν το 75% του μισθού τους μέχρι να μετακινηθούν σε οργανική θέση, η οποία όμως μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Το δεύτερο σκέλος θα ξεκινήσει με το νέο έτος και στις αρχές του 2014 με την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων των δημόσιων μονάδων Υγείας θα προκύψουν άλλες 1.250 κενές οργανικές θέσεις.

Ποιοι εξαιρούνται

Αυτοί που εξαιρούνται από το πρόγραμμα κινητικότητας είναι οι νοσηλευτές, οι τραυματιοφορείς και οι άλλες ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

Για το Νοσοκομείο Καλαβρύτων

Σε επικοινωνία του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS με στελέχη του Υπουργείου δεν υπάρχει καμία άλλη αλλαγή στον σχεδιασμό πέραν αυτού που γνωρίζουμε από του 2011 και ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2012, η ενοποίηση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων με αυτό του Αιγίου (υποβάθμιση την ονομάζουμε εμείς) και ουσιαστικά η ένταξη των εργαζομένων (διοικητικό προσωπικό τονίζει το υπουργέιο) σε καθεστώς κινητικότητας.

Αναπαραγωγή παλαιών δημοσιευμάτων ως....καινούργιες ειδήσεις μόνον κακό κάνουν. Χάσαμε δυστυχώς το αυτόνομο Νοσοκομείο εδώ και πολύ καιρό, ας μην τους βάζουμε ...ιδέες και για το ολοκληρωτικό του κλείσιμο γιατί έτοιμοι είναι......

για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS


Νίκος Π. Κυριαζής 














Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.