HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πούτιν, Γιανουκόβιτς, Τιμόφτι και Νίκολιτς προσκύνησαν τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα στην Λαύρα Κιέβου

  Στο Κίεβο και στην Αγία Λαύρα Κιέβου βρέθηκε ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα λαμπρύνοντας τις εκδηλώσεις για τα 1025 χρόνια από τον ...

 


Στο Κίεβο και στην Αγία Λαύρα Κιέβου βρέθηκε ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα λαμπρύνοντας τις εκδηλώσεις για τα 1025 χρόνια από τον εκχριστιανισμό των Ρως σε μια τελετή που συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρόεδρος της Μολδαβίας Νικολάε Τιμόφτι, και ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς και πλήθος κόσμου. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξήρε το ρόλο της Ορθοδοξίας στην ιστορία της χώρας και συνεχάρη τους επικεφαλής των Ορθοδόξων Εκκλησιών στον κόσμο σχετικά με την 1025η επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως ενω θα έχει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο και με την αντιπροσωπεία των ιερέαν από την Πάτρα.
«Η υιοθέτηση του χριστιανισμού έγινε ένα σημείο καμπής για την τύχη της πατρίδας μας, έκανε αναπόσπαστο μέρος του χριστιανικού πολιτισμού και βοήθησε να μετατραπεί σε μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες δυνάμεις", δήλωσε ο Πούτιν σε ένα μήνυμα που απευθύνεται στους συμμετέχοντες μια αναμνηστική γιορτή στην Κόκκινη Πλατεία, το Κρεμλίνο ανέφερε.
«Είναι Ορθοδοξία που έδωσε η Ρωσία μια ισχυρή ώθηση για την ανάπτυξη και την άνοδο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης», λέει το μήνυμα.
Πούτιν εξήρε επίσης το ρόλο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου με τις άλλες ορθόδοξες εκκλησίες, καθώς και τη διεθνή συνεργασία.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο ενω σήμερα Κυριακή 28.7 στην Λαμπρή Πατριαρχική Λειτουργία θα συμμετάσχει και η αντιπροσωπεία των ιερέων από την Αχαϊκή Πρωτεύουσα.
φωτό από Πατριαρχείο Ρωσίας, πρακτορείο RIA Novosti και voice off russia













Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.