HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παρέμβαση Δ.Τριανταφυλλόπουλου για το Νοσοκομείο Καλαβρύτων

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και συζητήσεις - σ'επίπεδο υγειονομικών και Υπουργείου Υγείας - για την συγχώνευση ...

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και συζητήσεις - σ'επίπεδο υγειονομικών και Υπουργείου Υγείας - για την συγχώνευση ή και κατάργηση Νοσοκομείων και στην Αχαία, ο Πολιτευτής της Ν.Δ στο νομό Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μετά από επαφές που είχε με τη νέα ηγεσία του, έκανε την πιο κάτω δήλωση:

"Οι πιέσεις που ασκούνται από τους δανειστές μας για περικοπές και στον χώρο της υγείας είναι, κάτι παραπάνω από γνωστές. Η αντίσταση που κρατά, μήνες τώρα, η Ελληνική Κυβέρνηση, επίσης αποδεδειγμένη.

Τα όποια "σχέδια" συμβούλων ή τεχνοκρατών του Υπουργείου Υγείας, για την πιθανή αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων "Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας" και "Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων", αποτελούν τουλάχιστον "πολιτική αφέλεια" , αφού πρόκειται για δύο ιδιάζουσες περιπτώσεις χώρων παροχής υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, που θα πρέπει - όχι τοπικιστικά - ν' αντιμετωπιστούν θετικά και μακρυά από βιαστικά πληθυσμιακά κριτήρια ή και "συντεχνιακές ορέξεις"...Πανεπιστημιακών ιατρών!

Το μεν "Καραμανδάνειο" προσφέρει υψηλοτάτου επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες κι αποτελεί "σωτήρια" νοσηλευτική μονάδα για την ευρύτερη περιοχή, έχουν δε δαπανηθεί - μέσα στα τελευταία 10 χρόνια - κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια για την μερική κτιριακή αναβάθμισή του,που δεν μπορούν ξαφνικά να "πάνε στον βρόντο"!

Η δε περίπτωση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, που ήδη έχει δεχθεί την διοίκησή του από το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, αποτελεί - μετά πολλών δυσκολιών - (παράλληλα με το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας), τον μοναδικό υγειονομικό χώρο της πιο ορεινής περιοχής του νομού Αχαΐας, με αρκετό γηρασμένο μόνιμο πληθυσμό, που μόνο για μετακινήσεις σε Πάτρα, Αίγιο ή και Τρίπολη δεν δύναται,ενώ η τουριστική κίνηση (Χιονοδρομικό - Σπήλαια Λιμνών - Αρίσταρχος - Λάδωνας κ.ά- ),μόνο σε επικίνδυνες καταστάσεις, θα μπορούσε να οδηγήσει τους χιλιάδες επισκέπτες, που θέλουν να νιώθουν, όσο γίνεται, περισσότερο ασφαλείς.

Καλά θα κάνει λοιπόν ο Υπουργός κ.Άδωνις Γεωργιάδης και οι συνεργάτες του να μην λειτουργήσουν διόλου "Αθηνοκεντρικά" και να φροντίσουν εντέλει ν' αποδώσουν - στο όποιο οριστικό πλάνο "περικοπών" καταλήξουν - τα δέοντα στην Αχαία.

Η υγεία δεν είναι "μόστρα",ούτε και προνόμιο των κατοίκων του Κολωνακίου και της Εκάλης...", αλλά και ολόκληρης της περιφερειακής Ελλάδας!






Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.