HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Ρωσία γιόρτασε τα 1025 εκχριστιανισμού της, με τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα να κοσμεί τις εκδηλώσεις

Ένα λαμπρό Συλλείτουργο των Προκαθημένων και των Εκπροσώπων των λοιπών κατά τόπους Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και με τον Σταυρό τ...


Ένα λαμπρό Συλλείτουργο των Προκαθημένων και των Εκπροσώπων των λοιπών κατά τόπους Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και με τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα να κοσμεί τον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα,  πραγματοποιήθηκε (24.7) για τη συμπλήρωση των 1025 χρόνων από τη βάπτιση των Ρώς.

Σο Πατριαρχικό Συλλέιτουργο συμμετήχαν οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, Γεωργίας κ. Ηλίας, Σερβίας κ. Ειρηναίος, Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος, και οι Αρχιεπίσκοποι Κύπρου κ. Χρυσόστομος και Πολωνίας κ. Σάββας. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ ενώ την Εκκλησία της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος.

Οι Προκαθήμενοι και οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών, συλλειτούργησαν με τον Ρώσο Πατριάρχη κ. Κύριλλο, τιμώντας τη μνήμη της Αγίας Όλγας, ενώ ακολούθησε δέηση από τον Πατριάρχη Μόσχας για τον Άγιο Ανδρέα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Κύριλλος παρέθεσε επίσημο γεύμα στους Προκαθήμενους, στα μέλη των Ορθοδόξων αντιπροσωπειών, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας και λοιπούς εκπροσώπους φορέων και ιδρυμάτων.

Αξιοσημείωτη είναι η συνάντηση στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου, για πρώτη φορά στην ιστορία, του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, με τους Προκαθημένους και Εκπροσώπους των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Να σημειώσουμε οτι είναι η πρώτη φορά πού ο Σταυρός τού Αγίου Ανδρέου μεταφέρεται εκτός Πατρών, αποτελώντας μια γέφυρα συνεργασίας μεταξύ της Ορθοδόξου Ρωσικής χώρας και της  πόλεως των Πατρών αλλά και ολόκληρης της Αχαΐας.

φωτο από Πατριαρχείο Ρωσίας


Αξιοσημείωτη είναι η συνάντηση στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου, για πρώτη φορά στην ιστορία, του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, με τους Προκαθημένους και Εκπροσώπους των Ορθοδόξων Εκκλησιών.






Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.