Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Λεχούρι και Κερέσοβα ριζοχώρια του μυθικού Ερύμανθου» - Αποσπάσματα από κριτικές

Πολιτιστικό γεγονός ήταν για την Πάτρα η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Σακελλαρόπουλου . « Λεχούρι και Κερέσοβα ριζοχώρια του ...


Πολιτιστικό γεγονός ήταν για την Πάτρα η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Σακελλαρόπουλου. «Λεχούρι και Κερέσοβα ριζοχώρια του μυθικού Ερύμανθου». Δείτε παρουσίαση εδώ.
Θα γίνει και δεύτερη στο Λεχούρι στις 17 Αυγούστου.
Άριστες και οι κριτικές. Δείτε περιληπτικά αποσπάσματα από μερικές.
Ένα βιβλίο όχι μόνο για τον Λεχουρίτικο και Κερασοβινό κόσμο, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Για τις τωρινές και τις επόμενες γενιές.


Για την προμήθειά του απευθυνθείτε:
α) Στον ίδιο: Νίκος Κ. Σακελλαρόπουλος Βορ. Ηπείρου 41 Πάτρα
Τηλ. 2610324266 και 2692051280 (Καλοκαιρινούς μήνες)
Κινητό 6978721922 e-mail: nsakell@otenet.gr

β) Στα βιβλιοπωλεία:
«Γωνιά του Βιβλίου» Αγίου Νικολάου 32 Πάτρα 26221. Τηλέφωνο 2610223688
«Κούτση» Ιεροθέου και Παναχαϊκού 71 Πάτρα 26224. Τηλέφωνο 2610330940


Αποσπάσματα από κριτικές
Πανοσιολογιότατος Μάξιμος Ιβηρίτης. Πρωτοεπιστάτης Αγίου Όρους.
Με πολλήν χαράν και ιδαιτέραν συγκίνησιν έλαβον το άρτι εκδοθέν υμέτερον εκλεκτόν πόνημα… Ομολογουμένως η εργασία αυτή, πολύτιμος και εμπεριστατωμένη, απουσίαζεν από την Καλαβρυτινήν βιβλιογραφίαν…αλλά επέστη νυν ο καιρός ότε δια της γλαφυράς γραφίδος σας εδόθη λύσις εις το πρόβλημα τούτο και ήδη έχομεν εις τας χείρας μας άρτιον έργον, αληθινόν κόσμημα δια τα βιβλιοθήκας των φιλιστόρων και ουχί μόνον.

Σαράντος Καργάκος. Συγγραφέας - Ιστορικός
Ευχαριστώ για το ωραίο βιβλίο σας. Ο μεγάλος Γερμανός ιστορικός Νίμπουρ έχει γράψει: «Ο Συγγράφων την ιστορία της εαυτού πατρίδος θείον επιτελεί έργον».
Με ταξιδέψετε νοερά στα ριζοχώρια του Ερύμανθου, με γυρίσατε σε χωριά , βουνά φαράγγια, μου γνωρίσατε ανθρώπους, νέους και παλιούς, την χλωρίδα και την πανίδα, τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στους κλεφτοπερπάτητους αυτούς τόπους, τους τρόπους ζωής και παραγωγής. Ευελπιστώ πως η Ακαδημία θα τιμήσει το έργο σας.

Παναγιώτης Δρακάτος. Καθηγητής Πανεπιστημίου – Συγγραφέας.
Μελέτησα με προσοχή το βιβλίο σας και ειλικρινά σας συγχαίρω … Κρατάει αγνή την παράδοση του Ελληνικού χωριού που παραμένει ιερή, τα ήθη και έθιμα της Ελληνικής φυλής και την καλή και αγαθή αρμονία της ζωής και δράσης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον. Αναλύοντας, με ψυχραιμία, αυτήν την εξαίρετη εργασία σας, εφαρμόζετε αξιόπιστα την αρχή του Αριστοτέλη: «Ο καλός πολίτης είναι ο άνθρωπος του χωριού, γιατί προσφέρει την εργασία του στη γη, και η γη του δίνει τα προϊόντα της και είναι ανεξάρτητος από κάθε εξουσία…». Η εξαίρετη περιγραφή και ανάλυση στο βιβλίο σας αποτελεί και διδαχή για τον σημερινό άνθρωπο. Σας συγχαίρω ειλικρινά για την αξιόπιστη κοινωνική σας ευαισθησία που διακατέχει το .έργο σας στο σύνολο του βιβλίου σας.

Λεωνίδας Μαργατίτης. Πρόεδρος Εταιρείας Λογοτεχνών Ν/Δ Ελλάδος.
Το τελευταίο βιβλίο του πνευματικού δημιουργού Νίκου Σακελλαρόπουλου «Λεχούρι και Κερέσοβα. Ριζοχώρια του μυθικού Ερύμανθου» αφορά την ιστορία του χωριού του. Ο συγγραφέας αξιοποίησε τις γνώσεις του, τις πληροφορίες του, τις έρευνές του, επιστράτευσε την φιλομάθειά του και την αγάπη για τον τόπο που τον γέννησε για να προσφέρει μια εκτεταμένη ιστορική έρευνα, «ένα κτήμα ες αεί», όπως είπε και ο Θουκυδίδης…Το βιβλίο των 350 σελίδων αποτελεί σημαντικής αξίας ιστορική και λαογραφική μελέτη…΄Ο συγγραφέας με την ευαισθησία που τον διακρίνει την ικανότητα γραφής και έκφρασης των διαλογισμών του από την αρχή με τον πρόλογο του βιβλίου του κάνει μια καθαρή εξήγηση. Νοιώθει την υποχρέωση πως κάθε τόπος όσο μικρός κι αν είναι έχει τη δική του ιστορία και αυτή και πρέπει να γράφεται για να μη σβήσει ο χρόνος γεγονότα πρόσωπα και καταστάσεις.

Γιάννης Ανδικόπουλος. Συγγραφέας. Στην εφημερίδα «Η Γνώμη».
Τα βιβλία που γράφονται και εκδίδονται με λαϊκό πλούτο, υπηρετούν εθνικό σκοπό, διασώζουν πολύτιμους θησαυρούς λαογνωσίας και κάνουν κοινό κτήμα το λαϊκό πολιτισμό του κάθε τόπου. Η λαλιά του λαϊκού πλούτου έρχεται από τα βάθη και τις ρίζες της λαϊκής καταγωγής με αξεθώριαστα ήθη, έθιμα, συνήθειες, τραγούδια μοιρολόγια κι άλλες καθημερινές εκφάνσεις της ψυχής του λαού μας…
Για αυτούς ακριβώς τους σοβαρούς λόγους θέλουμε σήμερα να καταθέσουμε ένα μεγάλο θαυμασμό και να πούμε ένα ειλικρινή έπαινο, στον ασίγαστο πνευματικό δημιουργό Νίκο Σακελλαρόπουλο, για την έκδοση του νέου βιβλίου του «Λεχούρι και Κερέσοβα- Ριζοχώρια του μυθικού Ερύμανθου»…

Κώστας Νικολόπουλος. 
Συγγραφέας. τ. Αντιπρόεδρος Ελλήνων Λογοτεχνών. 
Στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS και στην εφημερίδα «Η Φωνή των Καλαβρύτων»
Ο Νίκος Σακελλαρόπουλος ακούραστος ταξιδευτής στο χώρο του πνεύματος, κάνοντας μακρινά ταξίδια με το νου του, καταλήγει ώριμος πλέον στην «αγιασμένη» γενέτειρά του το Λεχούρι και καταθέτει το απόσταγμα της αγάπης και της γλαφυρής του πένας, για να καταγράψει την ιστορική του διαδρομή μέσα στο χρόνο και να αφήσει ζωντανεμένο τον προγονικό αντίλαλο στις νεώτερες γενιές του τόπου του. Τον συγχαίρω ειλικρινά για την πνευματική του πορεία καθώς και για το παρουσιαζόμενο βιβλίο του, το οποίο θα αποτελέσει παρακαταθήκη γνώση και δόξας για το Λεχούρι και την Κερέσοβα στο διενεκές.

Γεώργιος Σαρρής Συγγραφέας
Ο συγγραφέας Νίκος Σακελλαρόπουλος είναι θαυμάσιος χειριστής του λόγου και η αφήγηση και περιγραφή του έχει τη χάρη της αμεσότητας και της ζωντάνιας… Μέσα στα κεφάλαια του βιβλίου του «Λεχούρι και Κερέσοβα ριζοχώρια του μυθικού Ερύμανθου» υπάρχει ένας ανεκτίμητος πλούτος ταξινομημένων πληροφοριών που σχετίζονται με όλο τον ανθρώπινο κύκλο της ζωής… Καθιστούν το βιβλίο πολύτιμο όχι μόνο για τους μελλοντικούς φιλολόγους και τους λαογράφους ερευνητές, αλλά και για κάθε Καλαβρυτινό και Αχαιό πολίτη, κάθε νέο άνθρωπο που θέλει να μάθει την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου του. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους… Ο συγγραφέας δημιούργησε ένα ιστορικό αποτύπωμα που θα το κληρονομήσουν σαν παρακαταθήκη οι νεώτερες γενιές.

Στέφανος Σκαρπέλλος. Στην εφημερίδα «Η ΓΝΩΜΗ». Ο Νίκος Σακελλαρόπουλος, άνθρωπος με μεγάλη και έγκυρη διαδρομή στο χώρο της συγγραφής, … δημιουργός αξιόλογων λογοτεχνικών πονημάτων, μόχθησε για άλλη μια φορά. Συγκέντρωσε και ερεύνησε ένα δυσεύρετο εκτενές υλικό και παρέδωσε στη δημοσιότητα ένα σπουδαίο λεύκωμα, που καταγράφει την Ελληνική ψυχή και τις ρίζες της στην ορεινή επαρχία μας.

Λευτέρης Μαρινέλλης. Συγγραφέας. Στην εφημερίδα «ΑΛΛΑΓΉ»
Έχω στα χέρια μου ένα πολύ ωραίο καλοδουλεμένο και καλογραμμένο βιβλίο του Νίκου Σακελλαρόπουλου, που στην κυριολεξία το διάβασμά του με ενθουσίασε. Πρόκειται για μια μελέτη, λεπτομερέστατη για την ιστορία, το περιβάλλον και την παράδοση… Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον διαλεχτό συγγραφέα, να του ευχηθούμε υγεία και συνέχιση του πολύμοχθου και πολυσχεδούς συγγραφικού του έργου…






Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.