HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καθήλωσε το Καλαβρυτινό κοινό η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Καθήλωσε το Καλαβρυτινό και όχι μόνο, κοινό, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με την εξαιρετική συναυλία που πραγματοποίησε, χθες 1-6-2013, στα Κ...


Καθήλωσε το Καλαβρυτινό και όχι μόνο, κοινό, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με την εξαιρετική συναυλία που πραγματοποίησε, χθες 1-6-2013, στα Καλάβρυτα.
Η συναυλία αυτή, ήταν η πρώτη που έδωσε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στα Καλάβρυτα και μ’ αυτήν άνοιξε την αυλαία των, φετινών, καλοκαιρινών συναυλιακών της εξορμήσεων στην Ελληνική περιφέρεια.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στην κατάμεστη αίθουσα της Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων, παρουσίασε, στο πρώτο μέρος, το εμβληματικό συμφωνικό έργο του μεταπολεμικού μοντερνισμού, τη μυσταγωγική «Μουσική του Φοίνικα» του μεγάλου μας πρωτοπόρου συνθέτη Γιάννη Χρήστου και ακολούθησαν, δύο αριστουργήματα του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, το «τρίτο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα», με σολίστ τον Θανάση Αποστολόπουλο και η συναυλία τελείωσε με την υπέροχη «Εβδόμη Συμφωνία».
Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ορχήστρας είχε ο μαέστρος Βασίλης Χριστόπουλος, ο οποίος, όπως και ολόκληρη η ορχήστρα, απέσπασαν επαίνους, συγχαρητήρια και παρατεταμένα χειροκροτήματα, από το κοινό που την παρακολούθησε.
Τη συναυλία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, η Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαρία Κανελλοπούλου, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Βόλφγκανγκ Ντολτ, εκπρόσωποι των δικαστικών και αστυνομικών αρχών των Καλαβρύτων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στελέχη και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας των Καλαβρύτων, αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα, πολλοί νέοι, πολλοί Καλαβρυτινοί, αλλά και φιλόμουσοι από την Πάτρα, όπως ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας κ. Σταύρος Σολωμός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Μητρόπουλος και πολλοί άλλοι.
Η συναυλία αυτή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, δόθηκε μεν, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, αλλά, εξελίχθηκε, σε φόρο τιμής και μνήμης στο Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα και στους εκτελεσθέντες την 13-12-1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα Καλαβρυτινούς – που εφέτος συμπληρώνει 70 χρόνια – και αποτέλεσε την πρώτη επετειακή, αλλά και συμβολική εκδήλωση του Δήμου γι’ αυτό.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υποστηρίχθηκε σ’ αυτή την εξόρμησή της στα Καλάβρυτα, από τη χορηγό της, Γερμανική Πρεσβεία, στην Αθήνα

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.