Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ιστορικής σημασίας η εκδήλωση προς τιμήν του Ιεράρχη Π.Π. Γερμανού στο Δροβολοβό (video)

γράφει ο  Γιάννης Αθανασόπουλος "Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος"  Με αυτά τα λόγια θα έπρεπε να ξεκινά η προς όλο...


γράφει ο Γιάννης Αθανασόπουλος

"Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος" Με αυτά τα λόγια θα έπρεπε να ξεκινά η προς όλους τους συμπατριώτες και μη, επισήμους και όχι πρόσκληση παρουσίας στην εκδήλωση προς τιμήν του Ιεράρχη Παλαιών Πατρών Γερμανού. 
Απεδείχθη τελικά ότι και ο Θεός ήθελε και ο καιρός το επέτρεψε και με τις ευλογίες του Πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους Πατέρα Μάξιμου μια εκδήλωση ιστορικής σημασίας ξεκίνησε και τελείωσε όσο πιο ωραία μπορούσε. Ως μέλος της τοπικής κοινωνίας , ως μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Δροβολοβού και ως μέλος της γνωστής επιτροπής η οποία συνετέθη με σκοπό να οργανώσει και να φέρει εις πέρας όσο το δυνατόν με τον καλύτερο τρόπο την προαναφερόμενη εκδήλωση στο βράχο της Ζωοδόχου Πηγής την ημέρα που πανηγύριζε ο ναός, τιμώντας τον εθνεγέρτη και άξιο Ιεράρχη Παλαιών Πατρών Γερμανό με τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας και τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, τιμώντας τον για την προσφορά του στο Έθνος. 
Αισθάνομαι την ανάγκη ότι πρέπει να ευχαριστήσω όλους όσους πρόσφεραν με οιονδήποτε τρόπο , από την σύλληψη της ιδέας έως και την υλοποίησή της με την κατασκευή του απέριττου αλλά και ωραίου μνημείου στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. της Ζωοδόχου Πηγής, που θα θυμίζει στους νεώτερους την ιστορία του τόπου μας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπατριώτες που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έφτασαν στο βράχο της Παναγιάς να προσκυνήσουν αλλά και να τιμήσουν την γενομένη εκδήλωση και ήταν αρκετοί ώστε ο χώρος έμοιαζε μικρός να τους χωρέσει, αλλά και αυτούς που ενώ ήθελαν λόγοι ανωτέρας βίας τους εμπόδισαν . 
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον αιδεσιμώτατο πατέρα Νεοκλή Βγενόπουλο που μετά χαράς προσεφέρθη να εξυπηρετήσει την εκκλησία με το πρώτο κάλεσμα του Αρχιερατικού επιτρόπου της περιοχής μας πατέρα Ιωάννη Μπαμπίλη μιας και τον Ιερέα της ενορίας μας λόγοι υγείας τον κρατούν μακριά από τα καθήκοντά του και με την ευκαιρία αυτή του εύχομαι γρήγορη ανάρρωση. Επίσης όλους τους επισήμους προσκεκλημένους οι οποίοι έστω και διά αντιπροσώπου τους έδωσαν το παρόν και χαιρέτισαν την εκδήλωση. Έτσι με την συμπεριφορά τους αυτή έδειξαν ότι ξέρουν να υπολογίζουν το ίδιο και τις μικρές κοινωνίες οι οποίες βρίσκονται μακριά από τους προβολείς. Στη συνέχεια για να πάρουν μια γεύση από την ωραία αυτή εκδήλωση όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν παραθέτω βίντεο με τον Κώστα Νικολόπουλο –Καμενιανίτη λογοτέχνη να απαγγέλει με τον δικό του ωραίο τρόπο το ποίημα που ο ίδιος έγραψε και να τον συγχαρώ και δημόσια για την προσφορά του στην ανάδειξη της Ιστορίας του τόπου μας.

Γιάννης Αθανασόπουλος




Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.