HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι “Blowing in the wind” από τα Καλάβρυτα και την Ακράτα στον “Μουσικό Μάϊος” 2013

Για δεκαέξι συνεχόμενα χρόνια η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών , με τη στήριξη του Ιδρύματος Ι.και Ε. Τοπάλη, διοργανώνει και πραγ...



Για δεκαέξι συνεχόμενα χρόνια η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, με τη στήριξη του Ιδρύματος Ι.και Ε. Τοπάλη, διοργανώνει και πραγματοποιεί το “Μουσικό Μάϊο”, έναν κύκλο συναυλιών, διαλέξεων, ημερίδων και γενικά εκδηλώσεων που αφορούν την τέχνη - επιστήμη της Μουσικής. Άλλωστε το στοιχείο αναφοράς του Μουσικού Μαΐου είναι: Σκεπτόμαστε με μουσική, μιλάμε για μουσική, ακούμε μουσική…
Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών διανύει μια πορεία 120 χρόνων συνεχούς λειτουργίας υπερνικώντας προβλήματα και δυσκολίες που φυσιολογικά έρχονται μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια. Στον επετειακό εορτασμό των 120 χρόνων (1892-2012) κυκλοφόρησε ένα Λεύκωμα, στις σελίδες του οποίου αποτυπώνονται η ιστορία και η προσφορά του μουσικού αυτού ιδρύματος στην πόλη της Πάτρας και όχι μόνο. Σήμερα κόντρα στις αντιξοότητες της νέας εποχής που ζούμε, παρουσιάζουμε το πρόγραμμα του “Μουσικού Μαΐου” κάνοντας πράξη τη διαχρονική πρόταση για πνευματική θωράκιση απέναντι στα σημερινά ψυχολογικά, κοινωνικά και πολιτικοοικονομικά αδιέξοδα.

Παρασκευή 10 Μαΐου, 9μ.μ.
"Μουσική για δύο κιθάρες"
Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης και ο Χρήστος Τσαρούχης, θα ερμηνεύσουν έργα των M. de Falla, J. Morel, I. Albeniz, A. Piazzola, E. Granados.

Κυριακή 12 Μαΐου, 5μ.μ.
Ο Γιώργος Κοντραφούρης θα πραγματοποιήσει “Πιάνο Σεμινάριο για τη Τζαζ και τον Αυτοσχεδιασμό”

Δευτέρα 13 Μαΐου, 9μ.μ.
“Μουσική για δύο πιάνα στις παρυφές του κλασικού και του τζαζ μουσικού ύφους”
Η Έφη Αγραφιώτη με το Γιώργο Κοντραφούρη θα ερμηνεύσουν έργα των A. Piazzolla, S. Barber, M. Ravel και D. Brubeck.

Σάββατο 18 Μαΐου, 11π.μ.
Ημερίδα: “Τέχνη - Υγεία - Κοινωνία: παράλληλες πορείες”
με ομιλητές τους:
Λυγνός Κωνσταντίνος, συνθέτης, εκδότης περιοδικού της Ε.Ε.Μ. “Πολύτονο”
Παπαδοπετράκης Ευτύχης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
Φιδετζής Βύρων, Αρχιμουσικός
Γεωργιάδη Ελισάβετ, Μουσικοθεραπεύτρια, PgDip, GSMD

Σάββατο 18 Μαΐου, 9μ.μ.
“Flamarabenco”
Αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε συνθέσεις των Naseer Shamma, Anouar Brahem, Paco de Lucia, Gerard Nùñez κ.ά. παρασυρόμαστε σ΄ ένα ταξίδι συνδυάζοντας τη μυσταγωγία της Ανατολής με τη “φλόγα” του Φλαμένκο και το άρωμα της Μεσογείου, με τους
Γιάννη Παναγιωτόπουλο, πολίτικη λύρα, ούτι
Ανδρέα Κίκινα, κιθάρα φλαμένκο
Γιάννη Τσεντούρο, κρουστά

Παρασκευή 24 Μαΐου, 9μ.μ.
“Blowing in the wind”*
Classic - Rock Band από τους: Χρ. Ροδοπούλου, flauto, Σ. Πατρινός, clarinet, Η. Ροϊδούλιας, clarinet, Γ. Γιαννοπούλου, clarinet, Χ. Ασημακόπουλος, sax alto, Φ. Στεφανοπούλου, sax alto, Τ. Σπανόπουλος, sax tenor, Γ. Μπαμπαράκος, trumpet, Δ. Μίχαλος, trumpet, Χρ. Μπαρλογιάννη, trumpet, Μ. Κακαβά, baritone, Χ. Αργάνης, baritone, Λ. Ζαφειρόπουλος, tuba, Π. Μπιζούτης, sousaphone, Γ. Ζησιμόπουλος, drums.

Παρασκευή 31 Μαΐου, 9μ.μ.
“Το Φάντασμα της Όπερας: ο ρόλος της αρχής της αβεβαιότητας στο σύμπαν”
Διάλεξη με το Στέφανο Τραχανά, Επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Κρήτης.
Η Διάλεξη είναι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου.

Όλες οι εκδηλώσεις, εκτός της τελευταίας, πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών (Ρήγα Φερραίου 7).
------------------------------


*Το συγκρότημα πνευστών “BLOWING in the WIND” αποτελεί μια διαφορετική πρόταση στη μουσική σκηνή της περιοχής μας. Ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2011 και αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία νέων μουσικών από τα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ και την ΑΚΡΑΤΑ.
Πρόκειται για μία ομάδα που παρουσιάζει έργα από όλα τα στυλ και τα είδη της μουσικής ειδικά διασκευασμένα για πνευστά.
Στόχος του συνόλου είναι η ανάδειξη του μουσικού πλούτου που υπάρχει στην ιδιαίτερη «φωνή» των πνευστών οργάνων, καθώς και η δημιουργική επικοινωνία των μελών του συγκροτήματος με το φιλόμουσο κοινό.
Το συγκρότημα από τη δημιουργία του παρουσιάζει συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας και καλύπτει μουσικά κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις.
Η σύνθεσή του, καθώς και ο αριθμός των μουσικών που συμμετέχουν καθορίζεται πάντα ανάλογα με τις ανάγκες των εκδηλώσεων που καλείται να καλύψει.

Τη διεύθυνση των “BLOWING in the WIND” έχουν οι:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΑΡΑΚΟΣ και ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.



Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.