HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αρχίσαμε τα "Μπράβο Γερμανία" ;

του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου  Στην "Καθημερινή της Κυριακής"  (12/5/13) δημοσιεύεται συνέντευξη του Πρέσβη , κ. Βόλφγκα...


του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου 
Στην "Καθημερινή της Κυριακής"  (12/5/13) δημοσιεύεται συνέντευξη του Πρέσβη , κ. Βόλφγκανγκ Ντολντ , στην οποία , ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ , δήλωσε για τις "Γερμανικές Επανορθώσεις" πως :
"πρόκειται για ένα κομμάτι της κοινής μας ιστορίας" , ενώ τονίζει πως έχουν υποχρέωση -ως Γερμανοί- να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων των προγόνων τους. Συμπληρώνει ότι είναι ηθική, και όχι νομική, η βάση των ελληνικών διεκδικήσεων από τη Γερμανία για την Κατοχή…¨ (Βλέπε ΕΔΩ) 

Αυτό έδωσε αφορμή σε ορισμένα ιστολόγια και μπλοκ να βγουν με τίτλους : ¨Μπράβο στο Γερμανό πρέσβη¨ 

Επειδή σε αυτά τα ιστολόγια έχουν δημοσιευτεί κατά διαστήματα και δικά μου άρθρα , επιτρέψτε μου να διαφωνήσω ριζικά με τον "νεανικό τους ενθουσιασμό" ( Δ. Σαββόπουλος, ο "Πολιτευτής") σχετικά με την συνέντευξη του κ. Πρέσβη:, ο οποίος είναι ¨διπλωματικός εκπρόσωπος μιας χώρας¨ και δεν εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις , αλλά τις θέσεις της χώρας του.

Συνεπώς από την απάντηση του διακρίνουμε μια διάθεση της κυβέρνησης ν΄ ανταποκριθεί σε ¨κάτι¨ , μέσα ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και βέβαια όχι στο δίκαιο , πολύ περισσότερο στο ισχύον ¨διεθνές δίκαιο¨. Συνεπώς δεν υπάρχει καμία ανάγκη για ¨Μπράβο στον κ. Βόλφγκανγκ Ντολντ. και στην Γερμανία¨ , αλλά για ψύχραιμη πολιτική εκτίμηση των όσων επιδιώκονται σε σχέση με την Ελλάδα.

63 χρόνια μετά την ίδρυση της Δυτικής Γερμανίας , σήμερα ενοποιημένης Ο.Δ.Γ. , οι Χριστιανοδημοκρατικές , Σοσιαλδημοκρατικές και ¨Πράσινες¨ κυβερνήσεις της δεν γνώριζαν ποιο είναι το ¨δίκαιο και ηθική¨ ;

Α) Ο κ. Ντολντ επιμένει στην συνέντευξη αυτή στην γερμανικότατη άποψη για ¨εκσυγχρονισμό του κράτους και του δημοσίου ¨. Γεγονός που σημαίνει συνέχιση των αποικιακών όρων των ¨Μνημονίων, η οποίοι δεν είναι μόνο ¨οικονομικοί¨.
Φυσικά όλοι οι Έλληνες θέλουμε την ριζική αλλαγή λειτουργίας του ελληνικού κράτους , που εξυπηρετούσε μέχρι τώρα της ντόπιας άρχουσας πολιτικοοικονομικής τάξης , της Γερμανίας και όλων των άλλων Μητροπολιτικών χωρών του ¨βορρά¨ , ΑΛΛΑ …

Πίσω από αυτό τον Γερμανικό όρο του "εκσυγχρονισμού" κρύβεται η νεοφιλελεύθερη έννοια της "ανταγωνιστικότητας" που σημαίνει , στα πλαίσια της "παγκόσμιας καπιταλιστικής αγοράς, "Τριτοκοσμοποίηση" των συνθηκών διαβίωσης και καταβαράθρωση όλων των εργασιακών και μισθολογικών κατακτήσεων του 19 - 20ου αιώνα στην Μητρόπολη της Δύσης , κυρίως στην "Περιφέρεια της". Δεν θα επεκταθώ άλλο σε αυτές τις "προοδευτικές" απόψεις του αξιότιμου κ. Πρέσβη.

Β)Στις "θετικές" απόψεις του για τις "Επανορθώσεις" ( "ν΄ αναγνωρίσει η Γερμανία τις ευθύνες της" ) θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας το τι προηγήθηκε :

1. Η "Γενική Εφημερίδα της Φρανκφούρτης" ( F.A.Z. ) του συγκροτήματος ¨Σπρίνγκερ¨ που εκδίδει και την "βαθιά δημοκρατική", "Bildzeitung" , και η οποία εδρεύει στην πόλη της "Deutsche Bank" , της λεγόμενης ¨Ευρωπαϊκής¨-Τράπεζας και του γερμανικού χρηματιστηρίου (DAX)έχει δημοσιεύσει αρκετά ¨ευμενή άρθρα¨ σχετικά με τις ελληνικές διεκδικήσεις ΚΑΙ τις τελευταίες εβδομάδες -δύο δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου.

Σε μια από αυτές , σε απάντηση προκλητικής ερώτησης ¨θέλετε με γερμανικά χρήματα να ξεπεράσετε την κρίση σας¨, αντί να την επιστρέψει στα μούτρα του δημοσιογράφου που την έθεσε , απάντησε ως ¨εξής¨:

¨Μα δεν ζητάμε να ρεύσουν χρήματα προς το ελληνικό δημόσιο , θα μπορούσαν να προσφερθούν ¨υποτροφίες¨ και να γίνουν κάποιες επενδύσεις σε έργα υποδομών¨ !!!

Δείτε εδώ, κυρίως την άκροτελευταία ερώτηση και απάντηση: http://www.welt.de/politik/ausland/article115121884/Es-geht-nicht-um-Geld-sondern-um-Gerechtigkeit.html

Die Welt: Wollen Sie Griechenlands Staatsschulden mit deutschem Geld begleichen?

Glezos: Es geht gar nicht um Geld, sondern um Gerechtigkeit. Um das zu erreichen, muss kein Geld an die griechische Regierung fließen. Deutschland könnte Stipendien für griechische Studenten anbieten, oder Infrastrukturprojekte finanzieren. Es geht darum, dass unsere Völker in Europa sich aneinander annähern. Dazu gehört aber auch Gerechtigkeit.

Τι δεν καταλάβατε; Βέβαια τον "Ληστοσυμμορίτη Μ. Γλέζο", σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γερμανικών μεταπολεμικών Δικαστηρίων που απάλλαξαν ΟΛΟΥΣ τους ομοεθνείς τους εγκληματίες πολέμου για δολοφονικά στρατιωτικά "αντίποινα" στην Ελλάδα με βουλεύματα που έλεγαν πως οι Αντάρτες , η Εθνική , λαϊκή , Αντίσταση , ήταν "Ληστοσυμμορίτες που παραβίαζαν το Διεθνές Δίκαιο του Πολέμου", δεν τον χαρίζουμε σε αυτό το γερμανικό κράτος και τα όποια μ.μ.ε. της Γερμανίας ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ και αυτό δεν πρέπει να μένει απαρατήρητο. Αποτελεί ένα από τα ζωντανά σύμβολα της Ατίθασης Νέας Ελληνικής Γενιάς της δεκαετίας του 1940΄. Τελεία και παύλα σε ότι με αφορά.

Όμως δεν παύει να είναι ένας ενεργός Πολίτης με ιδιαίτερες πολιτικές/ ιδεολογικές απόψεις ( ¨Ευρώπη των Λαών¨ που από την ίδρυση της έχει για Επίκεντρο την Γερμανία και συναφείς απόψεις του πολιτικού χώρου που είναι ενταγμένος ) , ο οποίος έχει κατακτήσει μεν το δικαίωμα με τους αγώνες και τους προσωπικούς του κινδύνους να μιλά ελεύθερα , να έχει την δική του προσωπική γνώμη για όλα .

Αλλά αυτό δεν θα πει πως δεν υπόκειται κάθε φορά και διαρκώς στην κρίση των συμπολιτών του , κυρίως όταν θέλει να εκφράσει τα κοινά και δημόσια συμφέροντα. Άλλωστε αυτό δεν θα το ήθελε και ίδιος. Προσωπική μου κρίση είναι ότι στο θέμα των Επανορθώσεων δεν έκανε πάντα τις σωστές κινήσεις. Και υπάρχουν πολλοί πολιτικοί του αντίπαλοι που κρύβονται , για εύλογους λόγους και όχι βέβαια για λόγους ¨εθνικής ομοψυχίας¨ , πίσω από τις κατά περίπτωση , κατά την κρίση μου πάντα , λανθασμένες κινήσεις.

2. Μα το κυριότερο , ο κ. Πρέσβης είπε αυτό που είχε πει και ο Σύριζα και ο Μ. Γλέζος , αμέσως μετά την δήλωση του Δ. Αβραμόπουλου ( σε απάντηση στον κ. Σόιμπλε )¨Κατά πόσο το θέμα των Επανορθώσεων έχει κλείσει , αυτό θα το αποφασίσει η Διεθνής Δικαιοσύνη¨, ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ¨ΝΟΜΙΚΟ¨ ( δηλαδή εφαρμογής διεθνούς δικαίου που καταπατά η Γερμανία ) ΑΛΛΑ ¨ΠΟΛΙΤΙΚΟ¨ , δηλαδή συνέχιση των εξηντάχρονων ¨φιλικών διαπραγματεύσεων¨ με τις γερμανικές κυβερνήσεις ¨έως ότου λυθεί το θέμα...¨. Δηλαδή ¨προς θεού μην ¨θιγεί η Γερμανία¨ με την ¨Χάγη¨ και άλλα διεθνή διαιτητικά και δικαιακά όργανα.

Η ¨πρεμούρα¨ να ¨κλείσει το θέμα των Επανορθώσεων που επιβαρύνει τις γνωστές πολύ καλές ¨Ελληνογερμανικές Σχέσεις¨ μετά το 1950 ( διάβαζε Νέο- Αποικιοποίηση της Ελλάδας) , ¨έστω και με ένα μάρκο ¨ ( δεν είναι δικός μου όρος ) είναι εμφανής. Μα όχι μόνο αυτό :

Ο Ευτελισμός ενός εθνικού (δηλαδή "γενικού" ) και δημοκρατικού Αιτήματος για Επανόρθωση- Αποζημίωση (δημοκρατικό διότι αναφέρεται στο δικαίωμα Αποκατάστασης - ΤΩΝ ΛΑΩΝ από ιμπεριαλιστικούς καταχτητικούς πολέμους ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ- ΤΟΥΣ), σε επίπεδο ¨αναγνώρισης¨- μόνο του ¨εξαναγκαστικού δανείου¨ , διότι σύμφωνα με την αστική - καπιταλιστική αντίληψη ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΤΑ "ΔΑΝΕΙΑ" ( ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ "ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ") πρέπει να αποπληρώνονται και ΟΧΙ ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ¨Επανορθώσεις¨ ( που αναφέρονται σε ¨Νικητές και Ηττημένους¨, υπήρξε στο Β΄Π.Π. κάποιος Νικητής η Ηττήθηκε κάτι ; ).

Ο Ευτελισμός του ίδιου του ¨δανείου¨ της Τράπεζας της Ελλάδας σε 7- 15 δις ευρώ ( βλέπε ¨μελέτες¨ των κ.κ. Χάγκεν- Φλάισερ και του κ. Χριστοδουλάκη ...) και μάλιστα με την διάθεση αυτά να καταβληθούν σε 20, 30 , 40 ΕΤΗΣΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ , όχι όμως "Casch" π σε ¨απατεώνες - μπαταχτσήδες" Έλληνες¨, σύμφωνα με την κυρίαρχη άποψη στα γερμανικά μ.μ.ε. , ( στο ελληνικό δημόσιο/κράτος ), αλλά σε ¨υποτροφίες¨ για ¨συμφιλιωτικές μεταπτυχιακές εργασίες στην Γερμανία¨ και έργα υποδομών ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ( καθόλου όπως γνωρίζουμε ¨υπερκοστολογημένα¨)

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΙΣ ¨ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ¨( καμία σημειολογική λέξη στην γλώσσα μας δεν είναι τυχαία... ) ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ Η -ΛΗΣΤΕΙΑ- ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ¨ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ¨ -

ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ "102" ΔΙΣ - ΟΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ¨ΠΡΟΘΥΜΟΙ" ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ( σε αυτόν τον υπολογισμό που πρωτοπροβλήθηκε σε μια εκδήλωση στο θέατρο ¨Διάνα¨ στις 24/10/2011 και έκτοτε ¨σπάει ταμεία¨ σε προβολή , αλλά κυρίως τους Ταμειακούς Υπολογισμούς με ¨δημιουργική στατιστική¨ , θα επανέλθουμε ) , δεν αποτελεί δίκαια ¨Αποκατάσταση¨, ΑΛΛΑ ένα απαράδεκτο θάψιμο και του δικαίου και των αγώνων/θυσιών του ελληνικού λαού.

ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ¨ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ¨ ΤΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ/ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ¨ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΦΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ¨ ΜΕ "DANKE DEUTSCHLAND" - Μπράβο κ. Ντόντλ "

Ζούμε σ΄ένα Κόσμο Μαγικό..."

Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος

Υ.Γ. Θα επανέλθω μ’΄ένα επικαιροποιημένο άρθρο σχετικά με τις ¨τρέχουσες , καθόλου θετικές , εξελίξεις ¨ σχετικά με το θέμα των Επανορθώσεων. Σαν εισαγωγή προτείνω για ανάγνωση την πρόσφατη τοποθέτηση μου με τον τίτλο :

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑI ΑΛΗΘΙΝΟ: http://www.istrilatis.blogspot.gr/#!http://istrilatis.blogspot.com/2013/04/i.html


Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος , δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων ( προς το Δημόσιο ) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ) , όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ. Η έρευνα και οι επίμονες δημοσιεύσεις του, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των διαπραραγματεύσεων για την Ενοποίηση της Γερμανίας , αλλά και τα αμέσως επόμενα χρόνια , έδωσαν το ¨έναυσμα¨ , συνέβαλαν για την δημιουργία ενός ευρύτατου ¨διεκδικητικού κινήματος¨ απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου απαράγραπτου εθνικού αιτήματος για τις Γερμανικές Επανορθώσεις/Αποζημιώσεις.


Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............


1 σχόλιο

  1. ΟΙ ΓΕΡΜΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΧΑΘΗΚΑΝ,ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΦΕΛΗΣ ΝΕΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ,ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ,ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ.
    ΕΦΤΑΣΑΝ ΔΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΕΣ ΚΟΥΒΕΡΝΤΟΥΡΕΣ,ΣΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΡΗΔΩΝ,ΕΤΡΙΒΕ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑΤΟΥ!
    ΑΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΑ ΛΑΘΗΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣΑΣ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟΣΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ!
    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ!
    ΠΥΡΗΝΑΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.