HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με θετικό πρόσημο έκλεισε τη σεζόν το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων

της Βασιλικής Αθανασοπούλου  pelop.gr Με το στόμα ανοιχτό έμεινε το κοινό που παρακολουθούσε τις εργασίες του συνεδρίου με θέμα τον ...


της Βασιλικής Αθανασοπούλου pelop.gr
Με το στόμα ανοιχτό έμεινε το κοινό που παρακολουθούσε τις εργασίες του συνεδρίου με θέμα τον χειμερινό τουρισμό, στο Πήλιο. Ο διευθύνων σύμβουλος του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, στην ομιλία του, ανέφερε στοιχεία βάσει των οποίων τα τρία τελευταία χρόνια το Χιονοδρομικό της Αχαΐας έκλεισε με θετικά αποτελέσματα!
Από ό,τι φάνηκε, ήταν το μοναδικό ανάμεσα στη λίστα με τα χιονοδρομικά σε όλη την Ελλάδα! Κατά πόσο οι τοπικοί φορείς έχουν συνειδητοποιήσει ότι εδώ υπάρχει «χρυσός»; Η κρίση δεν μας έμαθε κάτι;
Το Συνέδριο έγινε στην Πορταριά Πηλίου με θέμα την Προώθηση του Χειμερινού Τουρισμού στην Ελλάδα. Διοργανωτές, το Ελληνογερμανικό Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων - περιφέρειες - δήμοι - πολίτες.
Το θέμα της ομιλίας του ΔΣ του Χιονοδρομικού, Θύμιου Βαζαίου ήταν Διαχείριση Χιονοδρομικών Κέντρων σε καιρό οικονομικής ύφεσης. Παράδειγμα, τα Καλάβρυτα. Ενα από τα μυστικά; Η επιχείρηση να μπορεί να λειτουργεί όλο τον χρόνο και να κρατά σταθερές τις τιμές την τελευταία 5ετία. Ο κ. Βαζαίος παρουσίασε τη «στρατηγική επιβίωσης στην κρίση», αφού πρώτα επισήμανε τα δυνατά και αδύνατα σημεία του κλάδου.
@Στα δυνατά σημεία, η γειτνίαση με αστικά κέντρα.
@Στα αδύνατα, η «κουλτούρα καλοκαιρινής θαλασσοθεραπείας που δεν αφήνει τους Ελληνες, τους θερινούς κυρίως μήνες, να ανέβουν στο βουνό», όπως τόνισε ο κ. Βαζαίος.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχει πλήρης αδυναμία κρατικής χρηματοδότησης, σύμφωνα με τον κ. Βαζαίο το Χιονοδρομικό Κέντρο, εκμεταλλεύτηκε την παγιωμένη μάζα των φανατικών χιονοδρόμων, τους οποίους ευχαρίστησε με πολλά πακέτα προσφορών και αρκετές εκδηλώσεις.
Ως εναλλακτικές στρατηγικές επιβίωσης εν μέσω κρίσης, ο κ. Βαζαίος τόνισε ότι είναι η συγκράτηση του κόστους μόνο σε δαπάνες που ενισχύουν την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πελατών. Παράλληλα, η επιλεκτική επένδυση σε τομείς με στόχο της διατήρησης της ποιότητας του προϊόντος.
Με την εφαρμογή παρόμοιων πολιτικών, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων κατάφερε να τακτοποιήσει μεγάλες εκκρεμότητες του παρελθόντος, κλείνοντας με θετικά αποτελέσματα τα τρία τελευταία χρόνια. Είναι το πρώτο σε κερδοφορία από όλα τα κέντρα της χώρας. Παράλληλα, αυξήθηκε η κίνηση, κατά 20% σε σχέση με τον μέσο όρο της τελευταίας 6ετίας.
Από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων πέρασαν περισσότεροι από 60.000 σκιέρ και επισκέπτες, ενώ έκλεισε με 1,5 εκ. ευρώ σοδειά!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Ρεπορτάζ από την εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" 21 Μαΐου 2013



Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............


1 σχόλιο

  1. Με τους εργαζόμενους απλήρωτους ή κακοπληρωμένους τους πελάτες δυσαρεστημένους και τις επιχειρήσεις των Καλαβρύτων απαξιωμένες πλήρως φέρνει και ένα μωρό παιδί θετικό πρόσημο...Το Χ.Κ δεν είναι τσιφλίκι κανενός δεν λέγαμε κάποτε...;;;;.Η ιστορία επαναλαμβάνεται σε αυτήν την χώρα πάντα....Δυστυχώς με άλλους πρωταγωνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.