HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ξεκινά η υλοποίηση τεσσάρων προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας - Δικαιολογητικά και δικαιούχοι

Τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν διακοπές έχουν 120.000 αγρότες που θα λάβουν μέρος στα νέα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ. Παράλλ...

Τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν διακοπές έχουν 120.000 αγρότες που θα λάβουν μέρος στα νέα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ. Παράλληλα, άλλοι 10.000 αγρότες θα συμμετάσχουν στο εκδρομικό πρόγραμμα, ενώ 400.000 δικαιούχοι θα πάρουν δελτία βιβλίων και θεατρικών παραστάσεων. Τα νέα προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» - που θα καλύψουν συνολικά 530.000 άτομα - παρουσίασαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο διοικητής του ΟΓΑ Δημήτρης Κοντός.

Ο κ. Κοντός δήλωσε ότι «Η διασφάλιση της πρόσβασης στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό είναι στοιχειώδης υποχρέωση της Πολιτείας προς τους πολίτες».

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα προγράμματα θα διαρκέσει έως την Παρασκευή (14 Ιουνίου 2013). Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας. Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού είναι μέχρι 31/03/2014, ενώ για τα προγράμματα εκδρομών και δωρεάν παροχής βιβλίων είναι έως 31/12/2013.

Από το ίδιο Κ.Ε.Π. που ο ασφαλισμένος ή συνταξιούχους υπέβαλε την αίτηση για συμμετοχή στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr), θα πληροφορηθεί τα αποτελέσματα της κλήρωσης (σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει) και θα παραλάβει από τα Κ.Ε.Π. τα σχετικά Δελτία συμμετοχής του, για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και των εκδρομών.
Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το πότε θα υλοποιηθεί παρόμοιο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τους μισθωτούς εργαζόμενους από τον ΟΑΕΔ. Ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι είναι στις πρώτες προτεραιότητές του αναφέροντας «Ελπίζουμε να αναβιώσει μια σημαντική κοινωνική δραστηριότητα της Εργατικής Εστίας, η οποία ως γνωστόν καταργήθηκε ήδη από το Φεβρουάριο του 2012».


Δικαιούχοι των προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας
-Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ
-Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων
-Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης)
-Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά)
-Χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ.

Δικαιολογητικά
Για τη συμμετοχή στα προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν:
-Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,
-Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα - σε ισχύ για το έτος 2013, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας.
-Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή Απόκομμα πληρωμής σύνταξης (εφόσον υπάρχουν) ή Απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου
-Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.
Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία για την ανάδειξη των δικαιούχων. Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και 3ήμερων Εκδρομών θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και αστυνομική ταυτότητα.

Τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το 2013
1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού περιλαμβάνει 6ήμερες διακοπές σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 120.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου ή με μικρή συμμετοχή ανάλογα της κατηγορίας του καταλύματος που θα επιλέξει ο δικαιούχος). (Διάρκεια ισχύος από 24/6/2013 έως 31/03/2014)

2. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
To εκδρομικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 3ήμερες εκδρομές, οι οποίες διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ σε όλους τους νομούς της χώρας και απευθύνεται σε 10.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Το εκδρομικό πρόγραμμα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, εφόσον το κόστος της εκδρομής που επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του Δελτίου που είναι 130 € ανά άτομο. (Διάρκεια ισχύος από 24/6/2013 έως 31/12/2013)

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων απευθύνεται σε 300.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), η δε αξία της παροχής ανέρχεται στα 20 ευρώ από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλους τους νομούς της χώρας. (Διάρκεια ισχύος από 20/7/2013 έως 31/12/2013)

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΘΕΑΜΑΤΟΣ
Το πρόγραμμα δωρεάν Δελτίων Θεάματος απευθύνεται σε 100.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε συμβεβλημένα θέατρα. Τα Δελτία διανέμονται από τα ΚΕΠ μέχρις εξαντλήσεως τους και ισχύουν για την θερινή θεατρική περίοδο 2013 και για την χειμερινή 2013-2014.

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.