HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Ομιλία του Αθ. Χρονόπουλου, προς τιμήν του Παπουλάκου.18/5/2013

Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς «Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» και το Εθνικοθρησκευτικό ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ Πειραιώς , που είμαι Πρόεδρός τους, εκφρ...

Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς «Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» και το Εθνικοθρησκευτικό ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ Πειραιώς , που είμαι Πρόεδρός τους, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στα σωματεία «ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ», «ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΛΕΙΤΩΡ» και «ΕΝΩΣΗ ΑΡΜΠΟΥΝΑΙΩΝ» , αλλά και στον σεμνόν λειτουργόν του υψίστου, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Πέττα και σε όλους, όσους συνέβαλαν για την σημερινή εκδήλωση, που αφορά τον σύγχρονο Απόστολο της Ρωμηοσύνης, όσιο Παπουλάκο Παναγιωτόπουλο, Καλαβρυτινόν.
Ευρισκόμεθα εδώ, για να στηρίξουμε και να τιμήσουμε τον Παπουλάκο, ως άνθρωπο που αγωνίσθηκε , τα ταραγμένα εκείνα χρόνια που ακολούθησαν τον Εθνικοαπελευθερωτικό μας αγώνα και την λύτρωση από τον Οθωμανικό ζυγό, για την θρησκεία , την Ορθοδοξία και την γλυκειά μας Πατρίδα, παρά τους λοιδορισμούς, εκτοπισμούς κλπ. που αδίκως υπέστη.
Και μόνον το γεγονός ότι σε πολύ μεγάλη και για την εποχή εκείνη ηλικία, των 80 περίπου ετών, επαναστάτησε ειρηνικά, δίδαξε την αγάπη, σταμάτησε την ψευδορκία, την ζωοκλοπή και άλλες μη ηθικές και χριστιανικές ενέργειες των συνελλήνων, προέβλεψε τα μελλούμενα και γι' αυτά του τα αμαρτήματα, εκινήθη εναντίον του, για να τον συλλάβουν στα κακοτράχαλα βουνά της Μάνης και αλλού, πολυπληθής στρατός και στόλος της κεντρικής εξουσίας, με επικεφαλής τον υιόν του απελευθερωτού του Γένους Γενναίον Κολοκοτρώνη και δεν ηδυνήθησαν, παρά μόνον με τα αργύρια της προδοσίας , μαρτυρούν θεόπνευστο άνδρα, με γνήσιες χριστιανικές αρετές και εκθαμβωτική δύναμη ψυχής , που πρέπει να τιμάται από την Εκκλησία και την πολιτεία στο διηνεκές.
Ως Καλαβρυτινός, ήτο μαζί με τους πρωτεργάτες της επαναστάσεως του 1821, που τελούσαν υπό την πνευματική και θρησκευτική σκέπη του εκφραστού της ενιαίας θρησκευτικής και εθνικής συνειδήσεως, αοιδήμου Ιεράρχου Π.Π. Γερμανού και του Κερνίκης και Καλαβρύτων Προκοπίου.
Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, για τον Δεσπότη της Ελευθερίας και τους λοιπούς αγωνιστάς, μεταξύ των οποίων και ο Αρμπουναίος Παπουλάκος, ανήγειρε το 2003 στον Πειραιά και το 2006 στην Αγία Λαύρα τον ανδριάντα του και καθιέρωσε την 30η Μαΐου , ημέρα εκδημίας του, να τελείται στο διηνεκές μνημόσυνο υπέρ όλων των αγωνιστών στην Ιερά Μονή της Λαύρας.
Επίσης, φιλοτεχνήσαμε στη Ρωσία το 2011 το πρώτο πιστό αντίγραφο του Ιερού μας Λαβάρου , με το οποίο αρχίζει η εθνική μας παρέλαση στον Πειραιά την 25η Μαρτίου.
Τέλος, μετά από πρότασή μας, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, φέροντας την υπογραφή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, συμφώνησε να ανακηρυχθεί Άγιος ο Π.Π. Γερμανός. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τον κώδικα της Μονής, ο Επίσκοπος μετά την κατάληψη των Καλαβρύτων την 21 Μαρτίου, επέστρεψε στην ιερά Μονή της Λαύρας και ετέλεσε νέα δοξολογία την εσπέραν της 22 Μαρτίου. Ταύτα ανευρέθησαν από τον ομιλούντα και τον, νυν, Ηγούμενο της Μονής Πατέρα Ευσέβιο, τον Μάρτιο του 2011.
Κατόπιν των ανωτέρω , οι ανωτέρω σύλλογοι και ο Παγκαλαβρυτινός σύλλογος Πάτρας, εκδίδουν το παρακάτω ψήφισμα.
«Η Λαϊκή παράδοση και η επιστημονικά καταγεγραμμένη και αναμφισβήτητη προσφορά του ΑγιοΠατέρα Παπουλάκου υπέρ της πίστεως , της πατρίδος, των ιδανικών της φυλής μας και των συνανθρώπων μας , στις δύσκολες εποχές που έζησε, διατηρώντας άσβεστη την πίστη στην Ελευθερία και στην ζωντανή εκκλησία και με οδηγό πάντοτε τον λόγον του Θεού, φλογίζει τις καρδιές των πανελλήνων και η επίσημη εκκλησία και πολιτεία, οφείλουν να τον υμνούν ως Άγιον, όπως ο λαός εν πολλοίς το πράττει και καθολικά το επιθυμεί. H εορτή του, ως Χριστόφορος, στη συνείδηση του Χριστεπώνυμου λαού, τελείται στις 18 Ιανουαρίου και συμπίπτει με την εορτή του βράχου της ορθοδοξίας, Μ. Αθανασίου.
Αθήνα 18/ 5/ 2013
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Αθ. Χρονόπουλος
Επίτιμος Γεν. Δ/ντής Υπουργείου Ανάπτυξης

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.