Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μέσα στο καλοκαίρι η δημοπράτηση του τμήματος Κιάτο-Διακοπτό

Θέμα εβδομάδων είναι πλέον η προκήρυξη της δημοπράτησης για το σιδηροδρομικό έργο-σκούπα από το Κιάτο μέχρι το Διακοπτό που θα επιτρέψ...


Θέμα εβδομάδων είναι πλέον η προκήρυξη της δημοπράτησης για το σιδηροδρομικό έργο-σκούπα από το Κιάτο μέχρι το Διακοπτό που θα επιτρέψει στον σύγχρονο σιδηρόδρομο να φτάσει αρκετά κοντά στην Πάτρα. Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε σε διάφορα εργοτάξια σε αυτό το τμήμα ο αιγιώτης Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος εξήγγειλε την δημοπράτηση του έργου που είναι απαραίτητο. Αυτό το έργο θα περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που δεν έχουν γίνει από παρελθούσες εργολαβίες που για διάφορους λόγους (οικονομικούς και τεχνικούς) δεν ολοκλήρωσαν ποτέ το αντικείμενο των εργασιών τους. Να θυμίσουμε πως εδώ και ένα χρόνο έχουν διαλυθεί δύο εργολαβίες σε αυτό το τμήμα, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι το έργο από το Διακοπτό μέχρι τη Ροδοδάφνη αλλά και η κατασκευή των σταθμών και στάσεων του τμήματος αυτού.
Η δημοπράτηση θα λάβει χώρα τον Ιούλιο ενώ η υπογραφή της σύμβασης υπολογίζεται προς το τέλος του έτους. Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 200εκ.ευρώ ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και αν όλα πάνε καλά το τμήμα από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη θα παραδοθεί προς χρήση το 2016. Η γραμμή θα είναι αγνώριστη καθώς θα είναι διπλή, με νέους σύγχρονους σταθμούς ενώ μελλοντικά θα λειτουργήσει και η ηλεκτροκίνηση που θα επιτρέπει στα ηλεκτροκίνητα τρένα να φτάνουν κατά τόπους σε ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 200χλμ/ώρα.

Το τμήμα από τον Ψαθόπυργο μέχρι την Πάτρα θα το δούμε να αναβαθμίζεται στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Το μεγάλο αγκάθι παραμένει το έργο υπογειοποίησης των 5χλμ μέσα στην Πάτρα, για το οποίοι οι τοπικοί φορείς το θεωρούν απαραίτητο.

Η ΕΡΓΟΣΕ από την πλευρά της εξετάζει και άλλα σενάρια με πολύ χαμηλότερο κόστος που θα είναι πιο εύκολα υλοποιήσιμα. Αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση αυτή είναι ακόμα πιο μελλοντική και με τα σημερινά δεδομένα θα ήταν ένα μικρό θαύμα αν βλέπαμε το ηλεκτροκίνητο τρένο στην Πάτρα πριν το 2020.



Πέπη Σπηλιωτοπούλου 
 


Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.