HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλαβρυτινοί Αγωνιστές του 1821 (Μέρος 15 - Ντόλκας Γιάννης)

Ντόλκας Γιάννης 15. Ντόλκας Γιάννης: από το Κάνι. Αναφέρεται ότι στις 18 Μαρτίου 1821 έλαβε μέρος στην ενέδρα που έστησε ο Χονδρογι...

Ντόλκας Γιάννης
15. Ντόλκας Γιάννης: από το Κάνι.
Αναφέρεται ότι στις 18 Μαρτίου 1821 έλαβε μέρος στην ενέδρα που έστησε ο Χονδρογιάννης στους Τούρκους στη θέση Χελωνοσπηλιά (βλ. λ.) της Λυκούριας. Αυτός (ο Χονδρογιάννης) μαζί με άλλους, πήρε εντολή από τον Ασημάκη Ζαΐμη να κτυπήσουν τον Οθωμανό Σϊδή Λαλιώτη και το Ν. Ταμπακόπουλο στη Θέση Χελωνοσπηλιά της Κατσάνας, πορευόμενους από Καλάβρυτα στην Τρίπολη (Φωτάκου: Βίοι Πελοπ/σίων…, 29).

Αναφέρεται ως δημογέροντας από Κάνι, του τμήματος της Κατσάνας, να υπογράφει με άλλους έγγραφο διαμαρτυρία προς τον Ιω. Καποδίστρια με ημερομηνία 8 Ιουνίου 1828, κατά των πιέσεων των στρατιωτικών Πετιμεζαίων στα χωριά (Παπανδρέου: Επαρχία…, σ. 43, 138, εκ του «Αιών», 27.4.1884).

Άλλοι αγωνιστές με το επώνυμο Ντόλκας από το Κάνι ήσαν οι: Θεόδωρος, Κυριάκος, Πανάγος, για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία διαθέσιμα.

Συνεχίζεται…

ΣΗΜ: Τα ιστορικό έργο αυτό, αποτελεί μέρος από το υπό διαμόρφωση έργο του Αθανάσιου Τζώρτζη για την Επαρχία Καλαβρύτων (θα βρείτε πολλά ακόμα στο Blog του συγγραφέα gerbesi.wordpress.com.) 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση και η χρησιμοποίηση στοιχείων με υποχρεωτική αναφορά στον δημιουργό του.

Θανάσης Τζώρτζης.

Ο Θανάσης Τζώρτζης και γεννήθηκε στο Γκέρμπεσι (Προφήτη Ηλία) το 1951. Έχει τελειώσει την ΑΣΟΕΕ και σπουδές στην Πληροφορική και τον Προγραμματισμό καθώς και επιμόρφωση σε πακέτα Στατιστικών Εφαρμογών. 
Έχει γράψει δύο βιβλία.
Το ένα έχει τίτλο: “Γκέρμπεσι, διαδρομή στους αιώνες”, έχει εκδοθεί το 2003 από τις εκδόσεις ΚΑΜΠΥΛΗ και το περιεχόμενό του αποτελούν συστατικής, ιστορικής και λαογραφικής μορφής στοιχεία για το Γκέρμπεσι, μέρος των οποίων παραθέτει στο blog:gerbesi.wordpress.com
Το δεύτερο έχει τίτλο: “EXCEL Χρήσιμες εφαρμογές”, έχει εκδοθεί το 2005 από τις εκδόσεις ΔΙΑΥΛΟΣ, περιέχει περισσότερες πάνω από 12ο εφαρμογές του Εxcel και απευθύνεται σε χρήστες που κατέχουν τις βασικές γνώσεις του προγράμματος αυτού.
Ο Θανάσης Τζώρτζης βρίσκεται στο στάδιο έρευνας και συλλογής στοιχείων για όλη την επαρχία Καλαβρύτων.

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.