HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η "Γερμανία του Γκαίτε και του Σίλερ" μας στέλνει "Βασιλέα Όθωνα" (Ρεχάγκελ)!!!

του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου   Η "Γερμανία του Γκαίτε και του Σίλερ" μας στέλνει "Βασιλέα Όθωνα" (Ρεχάγκελ)!!! Ο ...

του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου 
Η "Γερμανία του Γκαίτε και του Σίλερ" μας στέλνει "Βασιλέα Όθωνα" (Ρεχάγκελ)!!! Ο οποίος την Πέμπτη 28/3 10:30-11:30 δίνει Συνέντευξη Τύπου στον "φυσικό του οίκο" , δηλαδή στο "Ινστιτούτο Γκαίτε" http://www.koolnews.gr/sports/o-oto-rehagkel-epestrepse-stin-ellada-kai-deixnei-tis-aisiodoxia-tou/ . Είναι που το έτος 2000 ο Κ. Σημίτης μαζί με ¨γνωστά αριστερά κόμματα ΚΑΙ προσωπικότητες της αντίστασης ¨ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ για μην εκτελεστεί η Απόφαση του Αρείου Πάγου για κατάσχεση του Ινστιτούτου Γκαίτε υπέρ της Αποζημίωσης του Διστόμου , με το ¨πολιτικό¨ επιχείρημα : ¨οι Αριστεροί δεν κατάσχουν – διαλύουν πολιτιστικά ιδρύματα¨ ( μιλάμε για πολύ κλάμα εκείνη την εποχή , μέχρι και 300 πρώην ¨προοδευτικοί¨ - υπότροφοι- της Γερμανίας , αρχαιολόγοι και άλλοι , είχαν δημοσιεύσει στο ¨Βήμα¨ -επώνυμη - διαμαρτυρία για να μην γίνουν οι κατασχέσεις ).
Λες και δεν θα έβρισκε χρήματα η Γερμανία για να αγοράσει ένα άλλο κτίριο παραδίπλα για να συνεχίσει την ¨πολιτιστική¨ προπαγάνδα της λήθης και συμφιλίωσης για το παρελθόν¨ , προβάλλοντας το ιστορικό κάλπικο ¨θεώρημα¨ της Α-συνέχειας και όχι της Συνέχειας των Πολιτικοοικονομικών , στρατιωτικών και πολιτιστικών Στρατηγικών της Γερμανίας από την ίδρυση του ¨2ου Ράιχ¨ το 1870 ( το ¨1ο¨ ήταν αυτό το ¨Καρλομάγνου¨ ) μέχρι και σήμερα.
Είναι όμως γεγονός πως - Εάν - είχαν προχωρήσει τότε οι κατασχέσεις του αείμνηστου Ι. Σταμούλη – το θέμα των Γερμανικών Επανορθώσεων θα είχε λήξει ΠΡΙΝ 13 χρόνια ( θα είχε υποχρεωθεί δηλαδή η Γερμανία να το αντιμετωπίσει ) και δεν θα ¨ανακάλυπτε ¨ το Ελληνικό Κράτος τώρα , μετά εβδομήντα χρόνια, 150 ( ! ) ¨χαμένους¨ - σάκους με ντοκουμέντα που τεκμηριώνουν την ληστεία του ελληνικού λαού στην διάρκεια της προηγούμενης γερμανικής κατοχής.
Όμως πέντε χρόνια μετά την Προδοσία του 2000 ( Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ –ΓΕΡΜΑΝΩΝ- ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ¨ΕΥΡΩ¨ ! ) , φαίνεται πως ¨φασίστες¨ της ¨πολιτιστικά ακαλλιέργητης¨- Ιταλικής Αριστεράς και όχι μόνο προώθησαν ( χωρίς ¨πολιτιστικές¨ ανησυχίες ) την κατάσχεση, για τον ίδιο σκοπό, των αντίστοιχων Ινστιτούτων στην χώρα τους.
Υποχρεώνοντας τον ηθοποιό Μπερλουσκόνι ( τότε ¨Μερκελιστής¨ , σήμερα ¨όχι¨ ) να συνωμοτήσει το 2009 με την Μέρκελ , δίνοντας την – προαπαιτούμενη- ¨συναίνεση του¨ για να μπορέσει να προσφύγει η Γερμανία στο λεγόμενο Δ.Δ. της Χάγης , το οποίο ακύρωσε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας για την κατάσχεση , ΜΕ ΕΝΑΝ ΙΑΠΩΝΑ Πρόεδρο του δικαστηρίου ( Ιαπωνία ήταν σύμμαχος του 3ου Ράιχ , που αρνείται επίσης την καταβολή Επανορθώσεων σε Κορέα – Κίνα ! ).
Αναφέρουμε όλα αυτά τα ¨άσχετα ¨ , με αφορμή την φαιδρή ιστορία της ¨Ιεραποστολής –Ρεχάγκελ ¨ , για να τονίσουμε α) τον ρόλο των ¨πολιτιστικών¨ ΚΑΙ κομματικών ιδρυμάτων όλων των γνωστών Μητροπολιτικών Κρατών στις χώρες των ¨Ιθαγενών του Νότου¨ β) των ¨Ντόπιων Πεμπτοφαλαγγιτών¨ γ) την απόλυτη συνάρτηση - σχέση του οικονομικού/ στρατιωτικού με τον ¨Πολιτιστικό ιμπεριαλισμό¨ , έννοια άγνωστη για πολλούς ¨προοδευτικούς¨.
Κανείς δεν ξέρει , θα υποδεχτούν στο Γκαίτε οι ¨προοδευτικές νεολαίες¨ τον ¨Όθωνα¨; Είναι και μια ευκαιρία για να πάρουν και συμπληρώσουν αιτήσεις-έντυπα για ¨υποτροφία¨ και εργασία στην Γερμανία , να… ¨αδελφό – ποιηθούν¨.
Υ.Γ. Η φωτογραφία παρουσιάζει το πολύγλωσσο Προπαγανδιστικό περιοδικό του Γάμα Ράιχ ( κυκλοφορούσε με τον τίτλο ¨Σινιάλο¨ και στην Ελλάδα ). Οι Έλληνες συντάκτες/ δημοσιογράφοι του συνελήφθησαν από τους ¨συμμάχους¨ στο Βερολίνο και μας παραδόθηκαν για να δικαστούν , αλλά αυτό δεν έγινε βέβαια. Ούτε το Κλαμπ της ¨ΕΣΗΕΑ¨ τους διέγραψε από τον κατάλογο μελών της.

Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος , δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων ( προς το Δημόσιο ) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ) , όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ .

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.