HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Καιρός για Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην δυτική Ελλάδα .Σταδιακά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και...

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην δυτική Ελλάδα .Σταδιακά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη κεντρική και βόρεια χώρα αλλά δεν θα έχουν την ένταση που θα έχουν τα φαινόμενα στην δυτική Ελλάδα.

Την Παρασκευή ο καιρός θα εντοπίζεται στην δυτική βοριεοδυτική Ελλάδα ενώ σταδιακά βροχές θα σημειωθούν και στην βόρεια Ελλάδα αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα αλλά και την Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός με νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Πιο αναλυτικά:

Πέμπτη 14/3/2013:



(τονίζεται οτι τα υψόμετρα στο χάρτη αφορούν κυρίως από το απόγευμα της Πέμπτης και έπειτα καθώς μέχρι τότε δεν αναμένονται χιόνια σε αυτά τα υψόμετρα)

Δυτική Ελλάδα (νησιά Ιονίου-Ήπειρος-δυτική και κεντρική Στερεά-βορειοδυτική Θεσσαλία και βορειοδυτική, κεντρική και νοτιοδυτική Πελοπόννησο):

Άστατος καιρός με βροχές και ισχυρές καταιγίδες ιδιαίτερα στα νησιά του βόρειου Ιονίου και την Ήπειρο ενώ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στην δυτική Στερεά μέχρι και την δυτική Πελοπόννησο. Έτσι θα κυλίσει ο καιρός μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Δείξτε προσοχή στις ριπές των ανέμων,καθώς και στην πιθανότητα για χαλάζι από τις ισχυρές καταιγίδες.

Βόρεια Ελλάδα (δυτική, κεντρική Μακεδονία-ανατολική Μακεδονία-Θράκη-βορειοανατολικό Αιγαίο) : Βροχερός ο καιρός στην δυτική Μακεδονία ήδη από τις πρωινές ώρες ενώ σταδιακά οι βροχές θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη κεντρική και ανατολική Μακεδονία και αργότερα στην Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα οι βροχές θα εντείνονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία καθώς και στην Θράκη. Πιθανότητα για έντονες βροχές μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

Κεντρική-Ανατολική Ελλάδα (Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια-Σποράδες-ανατολική Πελοπόννησο): Νεφελώδης καιρός ήδη από τις πρωινές ώρες με ασθενείς παροδικές βροχές που πρόσκαιρα θα ενταθούν μέχρι και το απόγευμα. Ωστόσο δεν αναμένεται να έχουν την ένταση που θα έχουν στα δυτικά.

Ανατολικό Αιγαίο-Δωδεκάνησα-Κρήτη: Καλός θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες που μέσα στην ημέρα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μπόρες και και σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην Κρήτη δεν αναμένεται να βρέξει την Πέμπτη ενώ μικρή πιθανότητα για παροδική βροχή υπάρχει στις Κυκλάδες .

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί στα 7-8 και τοπικά 9-10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην δυτική βορειοδυτική χώρα που από το μεσημέρι και το απόγευμα θα γίνει αισθητή καθώς θα εκδηλωθούν το απόγευμα αργά και χιονοπτώσεις στα υψόμετρα που αναφέρουμε στο χάρτη παραπάνω.

Παρασκευή 15/3/2013:



(τα υψόμετρα χιονόπτωσης στον χάρτη αναφέρονται μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής)

Άστατος ο καιρός στην δυτική Ελλάδα με μπόρες κατά διαστήματα και τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, την βορειοδυτική Θεσσαλία-δυτική και κεντρική Στερεά μέχρι και την δυτική βορειοδυτική και νοτιοδυτική και κεντρική Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά των περιοχών αυτών αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής σε Ήπειρο-δυτική και κεντρική Στερεά αλλά και σε κεντρική και βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Στην υπόλοιπη ανατολικά και νότια χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές. Κάποια φαινόμενα από την δυτική και κεντρική Στερεά θα καταφέρουν να φτάσει μέχρι και την βορειοανατολική Στερεά (περιοχή κοντά στον Παρνασσό) .

Όσον αφορά την βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα ξεκινήσει νεφελώδης αλλά και με διαστήματα ηλιοφάνειας στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Πιο κλειστός καιρός στην δυτική Μακεδονία με βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις πάνω από τα 800-900 μέτρα (πρόσκαιρα και 750-850μέτρα).Τονίζεται όμως πως το ξημέρωμα-πρωινές ώρες του Σαββάτου κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις θα κατέβουν μέχρι και τα 400-500 μέτρα (πόλεις δυτικής Μακεδονίας).

Προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα γίνει πιο άστατος ο καιρός και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία αλλά και στην Θράκη ο καιρός με μπόρες που ίσως να είναι πιο έντονες στα ορεινά τμήματα της Ροδόπης αλλά και στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

Τέλος όσον αφορά το Αιγαίο και τα νησιά θα έχουμε γενικά καλό καιρό με νεφώσεις όμως που θα πυκνώνουν και είναι πιθανό να αφήσουν μπόρες στα νησιά του ανατολικού-βορειοανατολικού Αιγαίου. Μικρότερη πιθανότητα για βροχές στα νησιά του ανατολικού νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου εκεί ο καιρός θα είναι καλύτερος.

Άστατος ο καιρός στην Κρήτη την Παρασκευή με μπόρες στο νησί αλλά και διαστήματα που ο καιρός θα ανοίγει και θα επικρατεί ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στο Ιόνιο στα 5-6 και τοπικά7-8 μποφόρ. Στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από τα δυτικά προς τα ανατολικά.



Επιμέλεια: Καραβίας Ιάσων (Jason)
dionysos-weather.gr







Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.


Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.