HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

O Κουτσοφλέβαρος

Του Νίκου Χρ. Παπακωνσταντόπουλου Κάποτε οι δώδεκα μήνες είχαν ένα μεγάλο αμπέλι και το δουλεύανε όλοι μαζί. Το κρασί που βγάνανε ήταν ...



Του Νίκου Χρ. Παπακωνσταντόπουλου
Κάποτε οι δώδεκα μήνες είχαν ένα μεγάλο αμπέλι και το δουλεύανε όλοι μαζί. Το κρασί που βγάνανε ήταν πολύ, γι’ αυτό και είχαν κι ένα μεγάλο βουτσί για να το χωράει. Είχαν ανοίξει και δώδεκα τρύπες στο βουτσί και ο καθένας έπινε μόνο από τη δικιά του, χωρίς να παραβαίνει τη συμφωνία που είχανε κάνει. Η τρύπα του Φλεβάρη ήτανε ψηλά και κάθε χρόνο στέρευε νωρίς. Μια φορά τον βρήκε ο Μάρτης να πίνει από τη δικιά του, που ήταν χαμηλότερα. Δε χάνει καιρό, λοιπόν, αρπάζει μια σερνά* που βρήκε μπροστά του και του την πέταξε με δύναμη και τον χτύπησε στο πόδι. Από τότε ο Φλεβάρης είναι κουτσός και έχει λιγότερες μέρες.

(Ιστορία που μου έλεγε η γιαγιά μου, όταν με έπαιρνε στα γόνατά της).
*Παραπέμπει στο «Καλαβρυτινό… λεξικό»:
kalavrytanews.com/2011/04/blog-post_2760.html#.UQ2UGPJ67X

Νίκος Παπακωνσταντόπουλος

Ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος γεννήθηκε στο Λειβάρτζι του Δήμου Καλαβρύτων. Πέραν του λειτουργήματός του (Διπλωματούχος Νοσηλευτής) δραστηριοποιείται και στο λογοτεχνικό χώρο, με εκδόσεις βιβλίων και δημοσιεύσεις άρθρων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.
Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γάλλιου από το Γοργόμυλο Πρέβεζας και έχουν δύο παιδιά.



Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.