HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τι είναι το Foursquare και γιατί είναι σημαντικό για το κατάστημά σας

Το foursquare είναι και αυτό ένα κοινωνικό δίκτυο, προσανατολισμένο στις υπηρεσίες σχετικές με τη τοποθεσία. Πιο απλά, είναι ένα κοινω...

Το foursquare είναι και αυτό ένα κοινωνικό δίκτυο, προσανατολισμένο στις υπηρεσίες σχετικές με τη τοποθεσία.
Πιο απλά, είναι ένα κοινωνικό δίκτυο στο οποίο οι χρήστες ( κυρίως smartphones ) κάνουν check-in σε σημεία που βρίσκονται και έτσι ενημερώνονται οι φίλοι τους στο foursquare, facebook και twitter για το που βρίσκονται. Ταυτόχρονα, υπάρχει και ένας στοιχειώδης ανταγωνισμός των χρηστών για το ποιός είναι πιο κοινωνικός με μια κλίμακα πόντων.

Όμως σαν επιχειρηματίας θα πρέπει να δώσετε σημασία και σε αυτό το δίκτυο. Γιατί; Γιατί και σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο υπάρχουν χρήστες που θα σας βρουν μέσα από το foursquare και που ενδεχομένως να μην σας βρουν από κάποιο άλλο. Για παράδειγμα, έστω ότι είμαι ο χρήστης του fs και βρίσκομαι κοντά στη πλατεία που έχετε το κατάστημά σας με τα παγωτά που πουλάτε, όταν ζητήσω από το fs να κάνω check in, αν είστε μέσα στο fs θα μου προτείνει και εσάς. Έτσι θα σας δω ακόμα και αν δεν σας ξέρω και ενδεχομένως να έρθω στο κατάστημά σας. Δεν σας βρήκα στο Google, δεν σας βρήκα στο facebook, σας βρήκα όμως στο foursquare.

Επίσης, με κάθε check in ενός χρήστη στο foursquare, το βλέπουν και οι φίλοι του στο fs αλλά και στο facebook/twitter, έτσι, ενδεχομένως και κάποιοι από τους φίλους του χρήστη που έκανε check in σε εσάς να ενδιαφερθεί και να περάσει και εκείνος από το κατάστημά σας.

Για να προσθέσετε το κατάστημά σας στο foursquare, θα πρέπει να κάνετε έναν δωρεάν λογαριασμό στο www.foursquare.com και να πάτε στο search, να ψάξετε για το κατάστημά σας, θα σας απαντήσει ότι δεν βρέθηκε κάτι και στα αριστερά θα βρείτε μια επιλογή για προσθήκη στο foursquare. Εκεί κάνοντας κλικ θα μπορέσετε να προσθέσετε το κατάστημά σας ή την επιχείρησή σας στο foursquare.

Δημήτρης Τζώρτζης

Ο Δημήτρης Τζώρτζης είναι επαγγελματίας στο χώρο του internet και του λογισμικού από το 2002, παρουσιάζει σεμινάρια για επιχειρήσεις σχετικά με το marketing μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για λογισμικό, υποδομές πληροφοριακών συστημάτων και τεχνολογίας. Κατάγεται από το Προφήτη Ηλία Καλαβρύτων(Γκέρμπεσι).
Προσωπική ιστοσελίδα www.dimitrios-tzortzis.com
Επαγγελματική ιστοσελίδα www.dt-sourcecoders.com ( under development )
Email επικοινωνίας dimitrios.tzortzis@gmail.com
Τηλέφωνο ( επαγγελματικό ) 6973678705


johnpatrablog


Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.