HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα της Κυριακής - ΙΕ΄ Ματθαίου (του Νομικού)

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013,ΙΕ΄ Ματθαίου (Ματθ. Κεφ. ΚΒ΄, εδάφ.35-46, του Νομικού) Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου Τω καιρώεκείνω, Νομι...

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013,ΙΕ΄ Ματθαίου
(Ματθ. Κεφ. ΚΒ΄, εδάφ.35-46, του Νομικού)




Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου

Τω καιρώεκείνω, Νομικός τις προσήλθε τωΙησού,πειράζων αυτόν, και λέγων. Διδάσκαλε, ποία εντολή μεγάλη εν τωνόμω; Ο δεΙησούς είπεναυτώ. Αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου εν όλη τη καρδία σου καιεν όλη τη ψυχή σου καιεν όλη τηδιανοία σου. Αύτη εστί πρώτη και μεγάλη εντολή. Δευτέρα δεομοία αυτή. Αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν. Εν ταύταις ταις δυσίνἐντολαίςόλος ο νόμος και οιπροφήται κρέμανται. Συνηγμένων δε των Φαρισαίων επηρώτησεν αυτούς οΙησούς, λέγων. Τιυμίνδοκεί περί του Χριστού; τίνος υιός εστι; Λέγουσιναυτώ.ΤουΔαυίδ. Λέγει αυτοίς.Πώς ουνΔαυίδεν ΠνεύματιΚύριον αυτόν καλεί, λέγων. Είπενο Κύριος τωΚυρίω μου. Κάθου εκ δεξιών μου έως αν θω τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου. ΕιουνΔαυίδ καλεί αυτόν Κύριον, πώς υιός αυτούεστι; Και ουδείς ηδύνατοαυτώαποκριθήναιλόγον, ουδέετόλμησέ τις επ’εκείνης της ημέρας επερωτήσαι αυτόν ουκέτι.

Ελεύθερη μετάφραση

Εκείνο τον καιρό ένας Νομικός (Νομοδιδάσκαλος) πήγε στον Ιησού με σκοπό να Τον πειράξει, λέγοντας: «Δάσκαλε, ποια είναι η μεγαλύτερη εντολή στο νόμο;». Ο Ιησούς του απάντησε: «Να αγαπάς τον Κύριο και Θεό σου με όλη σου την καρδιά, με όλη σουν τη ψυχή και όλη σουη θέληση να ανήκει πάντα σ’ Αυτόν. Αυτή είναι η πρώτη και μεγάλη εντολή. Δεύτερη και όμοια με αυτήν είναι: Να αγαπήσεις το συνάνθρωπό σου όπως αγαπάς τον εαυτό σου. Σε αυτές τις δύο εντολές όλος ο (Μωσαϊκός) Νόμος και η διδασκαλία των Προφητών στηρίζονται». Ρώτησε δε ο Ιησούς τους Φαρισαίους που ήσαν συγκεντρωμένοι εκεί: «Τι γνώμη έχετε περί του Χριστού; Τίνος Υιός είναι;». Του λένε: «Του Δαυίδ». Τους λέει: «Πώς, λοιπόν, ο Δαυίδ εμπνεόμενος από Το Άγιον Πνεύμα, Τον αποκαλεί Κύριο, όταν λέει:΄΄Είπε ο Κύριος (ο Θεός) στον Κύριό μου (Το Χριστό): Κάθισε στο Θρόνο μου και στα δεξιά μου, μέχρις ότου θέσω τους εχθρούς σου σαν υποστήριγμα στα πόδια Σου΄΄. Εάν ο Δαυίδ Τον αποκαλεί Κύριο, πώς είναι Υιός του Θεού;». Και κανένας από τους Φαρισαίους δε μπόρεσε να Του απαντήσει κάτι, ούτε τόλμησε κανείς από εκείνη την ημέρα να Τον ρωτήσει πλέον.

Επιμέλεια:
Νικ. Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
*«Το μήνυμα της Κυριακής», που περιλαμβάνει την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την ελεύθερη μετάφραση του κειμένου, θα αναρτάται στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS κάθε Σάββατο, 18:00.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.