HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Υπεγράφησαν τα έργα ανάπλασης στο Δήμο Καλαβρύτων από την Περιφέρεια

Με ποσό ύψους 758.105 ευρώ και με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα που υπεγράφη την Δευτέρα 3/12 εντάχθηκαν...

Με ποσό ύψους 758.105 ευρώ και με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα που υπεγράφη την Δευτέρα 3/12 εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και στο Πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων έργα στο Δήμο Καλαβρύτων 

Το πρώτο υποέργο αφορά την αποπεράτωση της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Καλαβρύτων. Για την ακρίβεια πρόκειται για την ανάπλαση τριών σημείων του ιστορικού κέντρου που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τη ήδη πεζοδρομημένη οδό 25ης Μαρτίου.

Τα σημεία των παρεμβάσεων είναι τα εξής:

- Στο τμήμα της οδού 25ης Μαρτίου από την οδό Πάνου Πόλκα έως την οδό Λοχαγού Β. Καποτά, εμπρός από το Μουσείο Ολοκαυτώματος, θα πραγματοποιηθούν έργα υποδομής (δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων) καθώς και επιστρώσεις δαπέδων για τη μορφολογική σύνδεση με την ήδη πραγματοποιημένη ανάπλαση. Στα πεζοδρόμια των οδών Πάνου Πόλκα και Αγίου Αλεξίου θα πραγματοποιηθεί ανάπλαση προκειμένου να αναδειχθεί το κτίριο του Μουσείου.

- Στην οδό Κ. Κωνσταντίνου, προβλέπεται η διαμόρφωσή της με δύο λωρίδες κίνησης οχημάτων, μία λωρίδα στάθμευσης και πεζοδρομίου ικανού πλάτους από τη μία πλευρά ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των μαθητών. Επίσης προβλέπονται τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης και ομβρίων, φωτισμός, δενδροφύτευση και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού.

-Στην πλατεία Αλεξ. Ζαΐμη προβλέπεται η απομάκρυνση διάσπαρτων κατασκευών και παρτεριών και η διαμόρφωση του χώρου που θα την αναδείξουν και θα την ενοποιήσουν με το υπόλοιπο Ιστορικό Κέντρο των Καλαβρύτων.

Το δεύτερο υποέργο προβλέπει την υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων ηλεκτροδότησης στην οδό Συγγρού εμπρός από το Μουσείο Ολοκαυτώματος.

«Σε στενή συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων και με την προσπάθεια των στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής το πρόγραμμα της Αστικής Ανάπλασης των Καλαβρύτων έφτασε ένα βήμα πριν τη δημοπράτησή του», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Και πρόσθεσε: «Ξεκινάει τώρα η κύρια φάση που είναι η εκτέλεση των προβλεπόμενων εργασιών και το ενδιαφέρον μας είναι αυτονόητο. Θέλουμε να έχουμε ένα έργο ποιοτικά άριστο που θα εκτελεστεί χωρίς καθυστερήσεις. Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός μας στόχος για όλα τα έργα ΕΣΠΑ».

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.