HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συστράτευση για την "Ολυμπία Οδό"

Η απόφαση της κυβέρνησης για ματαίωση της κατασκευής της μισής «Ολυμπίας οδού» , δηλαδή του τμήματος «Πάτρα – Πύργος - Τσακώνα» ,...

Η απόφαση της κυβέρνησης για ματαίωση της κατασκευής της μισής «Ολυμπίας οδού», δηλαδή του τμήματος «Πάτρα – Πύργος - Τσακώνα», έχει σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από τα εθνικά δίκτυα μεταφορών , της μισής Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας και των νησιών Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.

Πρόκειται σε τελική ανάλυση για αποκλεισμό από το όποιο αναπτυξιακό γίγνεσθαι και για καταδίκη στην στασιμότητα και το τέλμα, περισσοτέρων του ενός εκατομμύριου Ελλήνων πολιτών. Το μεγάλο αυτό τμήμα του Ελληνικού πληθυσμού προκαλείται βάναυσα , καθώς η απόφαση Χατζηδάκη του στερεί κάθε δυνατότητα να δει αχτίδες φωτός στο άμεσο και στο μεσοπρόθεσμο μέλλον.

Η οργή και η αγανάκτηση των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται από το «κούρεμα» της Ολυμπίας οδού, ξεχειλίζουν. Το ίδιο έδειξαν ότι ισχύει και γι αυτούς, κατά την διάρκεια ευρύτατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αρχαία Ολυμπία, οι θεσμικοί εκπρόσωποι των περιοχών που υφίστανται ζημιά από την αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση της κατασκευής του μεγάλου αυτοκινητόδρομου.

Η πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα να συγκαλέσει σύσκεψη θεσμικών παραγόντων από τους νομούς Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς, βρήκε ανταπόκριση. Χθες στο δημαρχείο της Ολυμπίας, συγκεντρώθηκαν βουλευτές, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, επικεφαλής και μέλη διοικήσεων επαγγελματικών και άλλων μαζικών φορέων από τις ανωτέρω περιοχές.

Όλοι διατράνωσαν την σαφή και κατηγορηματική αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο ματαίωσης του τμήματος της Ολυμπίας οδού που διατρέχει το δυτικό τμήμα της Αχαΐας, την Ηλεία και την βόρεια Μεσσηνία. Εξέφρασαν δε, την άποψη ότι αν δεν ανακληθεί η κυβερνητική απόφαση, ακυρώνεται κάθε προοπτική ανάπτυξης της Αιτωλοακαρνανίας της Δυτικής Πελοποννήσου και των δύο νησιών Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, που συνδέονται με την υπόλοιπη Ελλάδα, συγκοινωνιακά και όσον αφορά τις μεταφορές, μέσω του λιμανιού της Κυλλήνης.

Για να καμφθεί η κυβέρνηση και να προχωρήσει σε διορθωτική κίνηση, οι συμμετέχοντες στη χθεσινή σύσκεψη αποφάσισαν να αναπτύξουν δυναμική δράση, υιοθετώντας ομόφωνα την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Χαρ. Καφύρα. Το διεκδικητικό πλαίσιο και οι ενέργειες που πρόκειται να γίνουν με σκοπό την επίτευξη του στόχου της ολοκλήρωσης της Ολυμπίας οδού μέχρι την Τσακώνα, είναι οι εξής:

«1)Κατασκευή της Ολυμπίας Οδού στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης και χωρίς την τροποποίηση της και χωρίς μειώσεις στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο, μέχρι την Τσακώνα Μεσσηνίας, απορρίπτοντας κάθε άλλη εναλλακτική πρόταση.

2)Να συνεδριάσουν εκτάκτως όλα τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια και τα Συμβούλια όλων των φορέων, να εκδώσουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας για την προωθούμενη ακύρωση κατασκευής της Ολυμπίας Οδού.

3)Να πάρουν όλοι αποφάσεις για το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης άμεσα.

4)Άμεσα (πιθανότατα εντός της εβδομάδας )να πάνε σύσσωμοι οι φορείς στην Αθήνα για να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και προηγουμένως την ίδια μέρα να κλείσουν την Εθνική Οδό στο ύψος του Ισθμού της Κορίνθου(για ένα χρονικό διάστημα), με την συμβολική έννοια όπως αποκλείεται συγκοινωνιακά η Πελοπόννησος, έτσι κι εμείς κόβεται η κυκλοφορία με την υπόλοιπη Ελλάδα.

5)Να κληθούν και οι 22 Βουλευτές των περιοχών μας, να έχουν ανάλογη δυναμική αντίδραση, να κρατήσουν κοινή στάση για το θέμα τόσο με την κατάθεση κοινής επερώτησης στην Βουλή, να αρνηθούν την ψήφιση της αναθεώρησης της σύμβασης παραχώρησης στην Βουλή.

6)Να προσφύγουν στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές.

7)Το Τ.Ε.Ε Δυτικής Ελλάδας να αποτελει τεχνικό σύμβουλο στην προσπάθεια διεκδίκησης».

Το προεδρείο της Συνάντησης που αποτελείτο από τους Κ. Τζαβάρα, Υπουργό Πολιτισμού, Χαρ. Καφύρα, Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Απόστολο Κατσιφάρα, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Πέτρο Τατούλη, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, εντέλλεται να κλείσει άμεσα ραντεβού με τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

Οι κυριότερες τοποθετήσεις

Η μαχητικότητα όλων των φορέων που συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη της Αρχαίας Ολυμπίας για την Ολυμπία Οδό, διεφάνη, από την πρώτη στιγμή των τοποθετήσεων τους. Στα θετικά καταγράφεται η κινητοποίηση των αιρετών και των θεσμικών εκπροσώπων από τρεις περιφέρειες που θίγονται από την περικοπή του έργου. Αιρετοί από την Αχαΐα, τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, την Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, βρέθηκε στο πλευρών των Ηλείων με φόντο την κοινή διεκδίκηση.

Ανοίγοντας την συνεδρίαση ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, χαρακτήρισε τη συνάντηση πολλαπλά θετική γιατί για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι τριών περιφερειών, έξι νομών, 18 δήμων και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων των περιοχών αυτών συναντώνται για να συναποφασίσουν για το κοινό μέλλον των περιοχών και την Ολύμπια Οδό που επηρεάζει την ανάπτυξή τους.

Τόνισε δε πως μη ολοκληρωμένη κατασκευής του έργου ακυρώνει όλη την φιλοσοφία του κυκλικού οδικού δικτύου που έχει σχεδιαστεί. Έκανε λόγω για συγκοινωνιακή απομόνωση, οπισθοδρόμηση, ακύρωση κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας και διάλυση της δυτικής Πελοποννήσου. Μίλησε για εχθρική ενέργεια προς την περιοχή και τους κατοίκους της. Σχολίασε δε ακόμα πως δεν γίνεται να προχωρούν τα έργα στις συνδετήριες οδούς και όχι ο κύριος άξονας.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, τόνισε πως «αν πετύχουμε με το συντονισμό των ενεργειών από τις δύο Περιφέρειες να προχωρήσει το έργο, αυτό θα αποτελέσει οδηγό και για άλλες διεκδικήσεις στο μέλλον. Χαρακτήρισε την Πελοπόννησο ως μια ενότητα και κοινά χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν το σύγχρονο ιστορικό πλαίσιο που πρέπει να κινηθούν οι φορείς.

«Αν η Αρχαία Ολυμπία βρισκόταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε άλλη προτεραιότητα και εντελώς διαφορετική ιεράρχηση στο σχεδιασμό και τις αποφάσεις πολιτικής εθνικής εμβέλειας. Θα αποτελούσε ένα βασικό πυλώνα εθνικής πολιτικής των υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού και Τουρισμού. Ένας τόπος με τέτοια ιστορική σημασία, τέτοια σπουδαιότητα και αναγνωρισιμότητα, ένα από τα πιο ισχυρά brand name στο σύγχρονο κόσμο, διαχειρίστηκε από την κεντρική πολιτεία με τρόπο απαξιωτικό του μεγέθους και των πολύπλευρων συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει» είπε μεταξύ άλλων.

Ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας ανέφερε πως η ματαίωση του έργου λόγων και των μελλοντικών συνθηκών που διαμορφώνονται καταδικάζει την περιοχή σε μια μόνιμη αναπηρία. «Και μόνο ο ακρωτηριασμός αυτού του έργου, μπορεί να δημιουργήσει μια κατάσταση άνισων συνθηκών ανταγωνισμού στην ανάπτυξη που έρχεται» είπε ο κ. Τζαβάρας, σχολιάζοντας πως κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα ασχοληθεί με την Πελοπόννησο όταν η Ολυμπία Οδός δεν φτάσει στον προορισμό της.

«Δεν μπορεί μονίμως η Ηλεία να εξαιρείται από όλα τα μεγάλα έργα και να αποτελεί μια περιοχή που δύσκολα θα της δίδεται προοπτική για ανάπτυξη… Η ματαίωση της Ολυμπίας Οδού, αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στην ανάπτυξη του τόπου μας. Για αυτό είμαι αλληλέγγυος με όλους και από δω σήμερα θα ξεκινήσει μια μεγάλη μάχη που έχουμε υποχρέωση να δώσουμε όλοι μαζί. Δεν έχουμε το περιθώριο να ανεχθούμε άλλο να δημιουργούνται άνισες συνθήκες ανάπτυξης στην Ηλεία με επιλογές του Κράτους» τόνισε μεταξύ άλλων. «Κανένας δεν μπορεί να αφαιρέσει από την Ολυμπία Οδό την Ολυμπία» είπε χαρακτηριστικά. «Αγώνας μέχρις εσχάτων για τη νίκη» ανέφερε ο κ. Τζαβάρας.

Από την Μεσσηνία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος ανέφερε πως εδώ και πολύ καιρό ήταν γνωστή η εξέλιξη αυτή και θα έπρεπε η κινητοποίηση να έχει γίνει νωρίτερα. Στάθηκε στο θέμα της σύμβασης παραχώρησης και τους όρους που περιλαμβάνουν, όπου μέσα από τα αρνητικά υπάρχουν και θετικά, όπως η υποχρέωση του παραχωρησιούχου να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου, ειδάλλως αποτελεί αθέτηση από την πλευρά του.

Πρότεινε δε οι βουλευτές της περιοχής να αποδείξουν τη διάθεση διεκδίκησης στα επερχόμενα προς ψήφιση νομοσχέδια στη Βουλή με την αρνητική ψήφο. «Ιδού η Ρόδος… ιδού η Ολυμπία… οφείλουμε να αποδείξουμε αυτά που λέμε» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχολίασε τη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις συμβάσεις.

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης παρέστη ως εκπρόσωπος του κόμματος και του προέδρου κ. Κουβέλη. Τόνισε πως η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναπτύξει όλα εκείνα τα δίκτυα που θα την βγάλουν από την κρίση. Έβαλε στην ίδια βάση, φυσικό αέριο, Ολυμπία Οδό και σιδηρόδρομο και επισήμανε πως δεν υπάρχει διαφορετικά περίπτωση να ανακάμψει η χώρα.

Ζήτησε σύμβαση με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και χρηματοδοτικούς πόρους που θα ψηφιστεί μόνον αν ικανοποιεί όλες τις πλευρές μιας και το έργο έτσι όπως παρουσιάζεται κόβει στη μέση όλη τη χώρα. Έκλεισε λέγοντας πως στην Ελλάδα γίνεται ότι είναι δυνατό για να υποβιβαστεί το όνομα της Ολυμπίας, ενώ πρέπει να συμβαίνει το αντίθετο.

Η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μίλησε και με την ιδιότητα της προέδρου Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, με αρμοδιότητα και στο θέμα της Ολυμπίας Οδού. Εξήγησε πως υπάρχει τρόπος να υλοποιηθεί συνολικά το έργο με τη χρήση κονδυλίων από την επόμενη προγραμματική περίοδο καθώς πρόκειται για ένα έργο του Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου και το κράτος είναι υποχρεωμένο να το ολοκληρώσει.

«Είναι καθαρά τεχνικό θέμα να βρεθούν τα χρήματα και δεν το οφείλουμε εμείς, αλλά η Κυβέρνηση και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνουμε πίσω για τα κεκτημένα του τόπου μας. Λύσεις υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις φέρουμε στον κόσμο» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Αυγερινοπούλου.

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου στάθηκε στην αναφορά που είχε κάνει σε πρόσφατη εκδήλωση για τον τουρισμό και τον πολιτισμό στην Πάτρα, όταν ανέφερε εκεί πως χωρίς δρόμο έως την Ολυμπία δεν μπορεί να υπάρξει καμία σοβαρή προσπάθεια. «Μου είπαν τότε ότι είμαι εκτός θέματος. Η ανάπτυξη του τουρισμού και η ανάδειξη του πολιτισμού χωρίς εθνικούς προσβάσιμους εθνικούς δρόμους είναι πάντα εκτός θέματος» σχολίασε.

Πρότεινε να υλοποιηθεί η σύμβαση έως την Τσακώνα και σχολίασε την υπάρχουσα κατάσταση της εθνικής οδού. Υπήρξε καυστική για τα όσα έχουν συμβεί και με το θέμα των διοδίων και του κόστους που έχουν δαπανηθεί έως τώρα για το δρόμο. Πρότεινε να διεκπεραιωθεί το έργο ως δημόσιο μέσω και ενός ταμείου υποδομών με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, που θα παρακάμψει τις αδυναμίες των τραπεζών. «Οι τράπεζες είναι αυτές που μπλοκάρουν το έργο» σχολίασε. Έκλεισε λέγοντας πως «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος σχολίασε πως «έφτασε η ώρα να δείξουμε πως μας ενώνει το πρόβλημα που θέλουμε να λύσουμε». Στόχος όπως είπε είναι η κατάληξη του διεκδικητικού πλαισίου και γύρισε πίσω στους προηγούμενους μήνες στις συζητήσεις που γίνονταν για το έργο και τη στάση των τραπεζών και των παραχωρησιούχων που όπως χαρακτηριστικά είπε εκμεταλλεύτηκαν τη σύμβαση.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν εκμεταλλεύτηκε τα «όπλα» που είχε μέσα από τη σύμβαση και τόνισε πως η συμφωνία έγινε με τους παραχωρησιούχους, που όμως έχουν την υποχρέωση να αναζητήσουν το χρηματοδοτικό σχήμα μέσω των τραπεζών, καταλήγοντάς στη στάση τους και την κοροϊδία που επικρατεί. «Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα πως αν οι κινήσεις μας είναι αναποτελεσματικές θα υπάρξει κλιμάκωση» είπε και ζήτησε να υπάρχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά. Τόνισε δε πως δεν πρέπει να επικρατήσει η αντίληψη των παραιτήσεων αλλά να δώσουν όλοι μαζί τον αγώνα.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης, βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, σχολίασε πως οι ευθύνες είναι διαχρονικές για όλες τις κυβερνήσεις από τη στιγμή που υπεγράφη η σύμβαση και μετά. «Ο δρόμος πρέπει να προχωρήσει άμεσα τουλάχιστον εκεί που δεν υπάρχουν νομικά προβλήματα και για το υπόλοιπο τμήμα να τεθεί χρονοδιάγραμμα. «Πρέπει να κινηθούν όλοι οι παράγοντες της περιοχής και να φανεί η σύμπνοια που υπάρχει» ανέφερε.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και για αυτό ακριβώς το λόγο έχω δεσμευθεί προσωπικά πως δεν θα ψηφίσω τη σύμβαση αν το έργο είναι κουτσουρεμένο. Αυτή τη δέσμευση πρέπει να αναλάβουν όλοι οι αιρετοί» είπε και μιλώντας για τις παραιτήσεις συμφώνησε με τον Γιάννη Κουτσούκο, λέγοντας πως οι παραιτήσεις μπορεί να διευκολύνουν κάποιους. «Δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση ο τόπος, ενωμένοι πρέπει να διεκδικήσουμε αυτά που μας χρωστά η Πολιτεία» είπε κλείνοντας.

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, σχολίασε πως αν οι βουλευτές των οποίων ζητείται η βοήθεια για το έργο και ανήκουν στη συγκυβέρνηση, συνεχίζουν να επικροτούν τα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, αυτό φέρνει σε απόγνωση την κοινωνία και το δημόσιο χάνει πόρους.

Μίλησε ακόμα για την πορεία του έργου έως τώρα καυτηριάζοντας τα όσα δεν έγιναν και σχολίασε ακόμα τη στάση των αιρετών και την αναποτελεσματική τους στάση έως τώρα. «Θέλουμε μα ολοκληρωθεί το έργο χωρίς περικοπές. Ως δημόσιο έργο αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις» είπε και δήλωσε αντίθεση για το κλείσιμο δρόμων και καταστημάτων. Ζήτησε δε την παραίτηση των φορέων αν δεν ταχθούν απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές.

Ο Ανδρέας Μαρίνος βουλευτής της ΝΔ στην Ηλεία, σχολίασε τη διαπραγμάτευση και τον τρόπο που αυτή έγινε και συμφώνησε με τον κ. Τσούκαλη και στο πλαίσιο που έδωσε. Τόνισε πως «την κατασκευή του έργου την οφείλουμε σε όσους έχουν φτιάξει τα εικονοστάσια, από την Κόρινθο μέχρι την Ηλεία, τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που μας λείπουν και μπορεί να είναι συγγενείς ή φίλοι μας.

Το οφείλουμε σε εκείνους που πρέπει να μετακινούνται με ασφάλεια προς την Πελοπόννησο. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα πάρει στην πλάτη του το ζήτημα και θα δώσει πολιτική λύση. Σε ότι με αφορά, στοιχίζομαι απόλυτα στο πλαίσιο δράσης που πρότεινε ο κ. Καφύρας και επαναλαμβάνω πως αν δεν έρθει ολοκληρωμένο το έργο, είναι απαγορευτική κάθε σκέψη να υπερψηφίσω τη σύμβαση.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ζήτησε να στείλουν όλοι μαζί ένα τριπλό μήνυμα. «Ολυμπία Οδός χωρίς την Αρχαία Ολυμπία δεν είναι Ολυμπία Οδός. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το σύνολο της κατασκευής έτσι όπως έχει αυτό οριοθετηθεί από τη σύμβαση που έχει ψηφιστεί. Είμαστε όλοι μαζί ενιαία αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη των μαχών για την επανεκκίνηση του συνόλου του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου.

Η μάχη είναι μπροστά μας δεν είναι πίσω μας και θέλει πολύ δουλειά ακόμα για να πάμε στην επανεκκίνηση του έργου» ήταν τα λόγια του κ. Κατσιφάρα. «Πρέπει να είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στη μάχη που έχουμε να δώσουμε, για το δίκαιο, την αποκατάσταση του δίκαιου και την ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» συμπλήρωσε.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ίσως ήταν ο πιο σκληρός στη στάση του. Έκανε μια αναφορά για τις κινήσεις που έχουν προηγηθεί και σχολίασε πως η μη ολοκλήρωση του έργου δημιουργεί πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και ευκαιριών για τις τρεις περιφέρεις Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. Αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα τονίζοντας πως έγινε προσπάθεια σύνδεσής του με τις βασικές ευρωπαϊκές πολιτικές. Ακόμα ελήφθησαν τέτοιες αποφάσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων για το θέμα που ζητούσαν τη συνολική εκτέλεση του έργου.

«Ο δρόμος αυτός θα είχε νόημα μόνο ολοκληρωμένος» σχολίασε. Ακόμα τόνισε πως θα υπάρξουν ευρωπαϊκές και «εθνικές» διεκδικήσεις, αν δεν ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός και προειδοποίησε την Κυβέρνηση να μην παίζει με τη φωτιά με τόσο σημαντικές παραχωρήσεις. «Εμμένουμε στην άποψή μας ότι η μη υλοποίηση του έργου στο σύνολό του, αποτελεί αιτία πολέμου για εμάς, με ότι αυτό συνεπάγεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης
από: ilialive.gr

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.