Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βιβλίο: "Ο πιο δύσκολος δρόμος" - Ζήνα Κουτσελίνη

Της Νατάσας Ράγιου  "Μετά από άπειρες ώρες τηλεόρασης, γραφής, ανάγνωσης, παρουσιάσεων, εκδηλώσεων, πολιτικής παρουσίας κλπ, ήρθε...

Της Νατάσας Ράγιου 
"Μετά από άπειρες ώρες τηλεόρασης, γραφής, ανάγνωσης, παρουσιάσεων, εκδηλώσεων, πολιτικής παρουσίας κλπ, ήρθε για μένα μια εκδήλωση-παρουσίαση βιβλίου, που ήταν εντελώς και αυστηρά προσωπική υπόθεση.

Το βιβλίο που παρουσίασα στο «Βυζαντινό», μαζί με τις φίλες μου Νατάσσα Τραγουστή και Αλεξάνδρα Τσόλκα , ήταν «Ο πιο δύσκολος δρόμος» για την αγαπημένη μου Ζήνα Κουτσελίνη και ο πιο εύκολος δρόμος για μένα, για να της δείξω, μετά από τόσα χρόνια συνύπαρξης στα πλατό και στα γραφεία της Αθήνας, πόσο πολύ την εκτιμώ και την αγαπώ. Να της πω πόσο πολύ ήξερα από την αρχή -και επιβεβαιώθηκα- ότι πίσω από την «σιδηρά κυρία», την σκληρή αρχισυντάκτρια και διευθύντρια των MEDIA, πίσω από την φράου -Ζήνα ,όπως τη λέγαμε, υπάρχει μια σπάνια γυναίκα που, φεύγοντας μικρό κορίτσι από τον τόπο της, τη Σκόπελο , όχι μόνο επιβίωσε και διέπρεψε στη ζούγκλα τη πρωτεύουσας και της τηλεόρασης αλλά κατάφερε να παραμείνει ένας τρυφερός κι ευαίσθητος άνθρωπος και να γίνει μια υπέροχη σύζυγος και μητέρα.



Το βιβλίο αυτό μου έδειξε ότι η Ζήνα είναι και ταλαντούχα στη γραφή, στο να ξετυλίγει αναμνήσεις και εμπειρίες και να τις μεταδίδει με μαεστρία στον αναγνώστη, με τη μορφή ενός υπέροχου μυθιστορήματος, στο οποίο ο μύθος είναι λιγότερος κι οι αλήθειες πολλές… τόσες πολλές, που μόνο τα ονοματεπώνυμα λείπουν…
Θυμηθήκαμε, δακρύσαμε γελάσαμε και στο τέλος συνεννοηθήκαμε με τα μάτια, όπως τόσες και τόσες φορές, είκοσι χρόνια τώρα…
Η βραδιά είχε όλα τα συστατικά που χρειάζεται μια εκδήλωση για να είναι επιτυχημένη: ενδιαφέρον, χιούμορ, ζεστασιά, ανθρωπιά, ειλικρίνεια, αλήθειες, αγάπη..
Η Ζήνα μίλησε από καρδιάς , άπλωσε τις αναμνήσεις της στο τραπέζι , συγκινήθηκε και συγκίνησε. Άνοιξε τα φύλλα της ψυχής της και υπογράμμισε την εσωτερική ανάγκη που την έκανε να μοιραστεί τις εμπειρίες της με το κοινό.

Με τη Νατάσα Τραγουστή , δεν μας συνδέει μόνο το βαφτιστικό μας όνομα και η δημοσιογραφία. Μας συνδέει επίσης μια βαθιά αλληλοεκτίμηση και φιλία από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Πάτρα. Την θαυμάζω και την θαύμασα γι άλλη μια φορά εκεί, δίπλα μου γιατί είπε τα πάντα με το όνομα τους, σκληρές και ωμές αλήθειες , γεγονότα και καταστάσεις για τον μαγικό, αδυσώπητο και άκρως ανταγωνιστικό κόσμο της τηλεόρασης, που συμβαίνουν κάτω απ τα στρας και τη χρυσόσκονη, πράγματα που έχουμε συζητήσει χιλιάδες φορές οι δυο μας …

Έκανε εύστοχες αναφορές στην προδοσία, στους συμβιβασμούς και στις δυσκολίες του χώρου των media και μοιράστηκε την δική της εμπειρία από τη γεύση της Αθήνας και την γενναία απόφαση της επιστροφής της σε μια Πάτρα που λατρεύει και που κι εκείνη με τη σειρά της την τιμά και την εκτιμά.

Η Αλεξάνδρα Τσόλκα είναι η Αλεξάνδρα όλων μας : Κοφτερό μυαλό ,ασύλληπτη πένα, σπάνια αίσθηση του χιούμορ, σκιαγράφησε το πορτραίτο μιας γυναίκας ξεχωριστής στον κόσμο της τηλεόρασης. Ήταν αυτή που παρακίνησε τη Ζήνα, την ενθάρρυνε και τη στήριξε σ αυτή την εκδοτική προσπάθεια και που στέκεται δίπλα της αρωγός και φίλη.
Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη μητέρα της Ζήνας , Ελένη, που όπως έχει πει, την έμαθε να κοιτάζει πάντα το φως. Και δική μου μαμά- Ελένη το ίδιο μου έμαθε, γι αυτό την ευγνωμονώ..

Ήταν από τις ωραιότερες στιγμές της δημόσιας ζωής μου γιατί βρέθηκα σ ένα πάνελ με τρεις υπέροχες γυναίκες, ακομπλεξάριστες, δυναμικές, που πατάνε γερά στα πόδια τους, που ξέρουν τι θέλουν και -το κυριότερο- δεν έχουν πουλήσει την ψυχή τους ,όπως γίνεται στην συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κινούνται σ αυτό τον σαρκοβόρο χώρο.
Είμαι πλέον πεπεισμένη, πως το ζητούμενο, το μεγάλο στοίχημα, όταν έχεις γευτεί τα φώτα της δημοσιότητας ή την μέθη της εξουσίας, είναι να μην χάσεις τον εαυτό σου και την ψυχούλα σου.. Να παραμείνεις ο ίδιος άνθρωπος που ξεκίνησες από τη Σκόπελο, από το Αίγιο, από την Πάτρα , από όπου…

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε, κορίτσια ..
Νατασάκι μου, εμείς εδώ στην Αχαΐα , να κρατάμε το …ίσο, με αποφασιστικότητα, χαμόγελο και περηφάνια, όσο αντέχουμε ..
Ζήνα και Αλεξάνδρα, εμείς στην Αθήνα , εις το …επαναμαγειρεύειν διάφορα….!!"


Νατάσα Ράγιου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.