HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκεί που ήταν η φωτιά, κάποιος δεν είδε σήμερα τα κρίνα!..

του Άγγελου Σακκέτου     Σήμερα, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι, με πρώτους τους Γερμανούς, για να απαλύνουν προφανώς τον πόνο των Ελλήνων ...




του Άγγελου Σακκέτου    
Σήμερα, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι, με πρώτους τους Γερμανούς, για να απαλύνουν προφανώς τον πόνο των Ελλήνων από το Ολοκαύτωμα των Γερμανών ναζί στα μαρτυρικά Καλάβρυτα, ίσως να μην ήταν τυχαία η επιλογή της ημέρας για την απόφαση εκταμίευσης του δανείου-μαμούθ προς την Ελλάδα, που θα την δώσει μια μεγάλη ώθηση προς τα εμπρός! Ίσως δι’ αυτού του τρόπου κοπάζουν τις οιμωγές και αποδυναμώνουν τις κραυγές για τις πολεμικές αποζημιώσεις και τόσα άλλα! Ίσως!.. Και λέμε «ίσως», διότι, κάνοντας μια παραλλαγή του στίχου του Νικηφόρου Βρεττάκου: «Εκεί που ήταν η φωτιά, κάποιος δεν είδε σήμερα τα κρίνα»!..
Ο τότε Δήμαρχος Παΐων, Κώστας Ασημακόπουλος, που είχε τιμήσει τον γράφοντα, σε μια ειδική εκδήλωση που είχε γίνει για την παρουσίαση των βιβλίων μας «Το Χειρόγραφο του Ιησού» και «Παπουλάκος: Άγνωστες Προφητείες και Θαύματα», επί του βήματος της εκδήλωσης. Πίσω διακρίνονται από αριστερά: Ο γράφων, η λογοτέχνιδα και τηλεπαρουσιάστρια, Γεωργία Σπ. Αναστασίου και ο φιλόλογος καθηγητής και συγγραφέας κ. Αντώνης Αντωνάκος.
ΕΙΝΑΙ φυσικό, σήμερα, 13 Δεκεμβρίου 2012, να επιθυμούν όλοι οι συμπατριώτες μου Καλαβρυτινοί, το κύριο σχόλιό μας να είναι αφιερωμένο στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς ναζί! Επειδή, όμως, σε ένα ολιγόλογο σχόλιο δεν μπορείς να πεις πολλά, ακολουθεί ένα ειδικό αφιέρωμα! Εμείς ας προεκτείνουμε αυτούς τους συλλογισμούς, οι οποίοι, για σήμερα τουλάχιστον, έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον:

Σήμερα, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι, με πρώτους τους Γερμανούς, για να απαλύνουν προφανώς τον πόνο των Ελλήνων από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, που έγινε από τους Γερμανούς ναζί, ίσως να μην ήταν τυχαία η επιλογή της ημέρας για την απόφαση εκταμίευσης του δανείου-μαμούθ προς την Ελλάδα, που θα της δώσει μια μεγάλη ώθηση προς τα εμπρός!.. Ίσως δι’ αυτού του τρόπου οι Ευρωπαίοι κοπάζουν τις οιμωγές και τους λυγμούς, αποδυναμώνουν τις κραυγές για τις πολεμικές αποζημιώσεις και τόσα άλλα! Ίσως!..

Λογικό είναι λοιπόν η σημερινή απόφαση του «Γιούρο γκρουπ», για την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ για την Ελλάδα, να δημιουργεί περίεργα συναισθήματα σε έναν Έλληνα που είναι Καλαβρυτινός. Και τα ανάμικτα αυτά συναισθήματα της λύπης και της χαράς, να περιλαμβάνονται μέσα σε μία λέξη, που κατά κόρον χρησιμοποιεί η Εκκλησία μας: χαρμολύπη!

Ναι. Δεν το κρύβουμε. Στη μεγάλη θλίψη και μελαγχολία που γεννάει το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, αισθανθήκαμε παράλληλα και μία μεγάλη χαρά, που η Ελλάδα μας (επί τέλους!) από σήμερα αλλάζει σελίδα!.. Γυρίζει την μαύρη σελίδα, που δημιούργησε η ανυπόφορη και ανελέητη οικονομική κρίση, και βάζει μπροστά τη μηχανή του ο «μουντζούρης» της οικονομικής ανάπτυξης, όπως γράφαμε προ ημερών σε ένα παρόμοιο σχόλιο, για να προχωρήσει κάποτε πάνω στις ράγες της νέας ζωής το όχημα της ελπίδας και της αισιοδοξίας!

Αλλά τι παράδοξο!.. Τι μυστήριο, αλήθεια!.. Και τι τραγική σύμπτωση, θα λέγαμε!...

Σήμερα που ήταν η επέτειος για το Ολοκαύτωμα στα Καλάβρυτα, ο πρώην Δήμαρχος Παΐων και νυν αντιδήμαρχος Έργων Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του διευρυμένου Δήμου Καλαβρύτων, Κώστας Ασημακόπουλος, άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς στο λόφο του Καππή, την ώρα που γινόταν η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων, μπρος στα έκπληκτα μάτια των επίσημων προσκεκλημένων, των παρευρισκομένων και του Προέδρου του «Σύριζα» Αλέξη Τσίπρα (!!)

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα  ο Κώστας Ασημακόπουλος υπέστη ανακοπή καρδιάς. Επί τόπου έσπευσαν οι παρευρισκόμενοι να βοηθήσουν, με πρώτο τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας και καρδιολόγο κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να επανέλθει καθώς, όπως λένε οι πληροφορίες, ήταν ήδη αργά. Διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός (!!).

Ο Κώστας Ασημακόπουλος ήταν φίλος του γράφοντος. Ο ένας εκτιμούσε τον άλλο για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, ο καθένας από τη δική του σκοπιά. Αυτός και ο λόγος που ο ίδιος ο τότε δήμαρχος Παΐων θέλησε να τιμήσει τον γράφοντα σε μια ειδική εκδήλωση που είχε γίνει στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» το 2008, για την παρουσίαση των βιβλίων μας «Το Χειρόγραφο του Ιησού» και«Παπουλάκος: Άγνωστες Προφητείες και Θαύματα» και μάλιστα ανήλθε επί του βήματος για να μιλήσει εγκωμιάζοντας την ασημαντότητά μας!

Στη μνήμη, λοιπόν, αυτού του φωτισμένου ανθρώπου, του Κώστα Ασημακόπουλου που είχε τιμήσει τον γράφοντα, ως Δήμαρχος Παΐων, αφιερώνουμε σήμερα το «Σχόλιο της Ημέρας», αφού ο εκλιπών είναι ο άνθρωπος ο οποίος, κάνοντας μια παραλλαγή του στίχου του Νικηφόρου Βρεττάκου, θα λέγαμε πως: «Εκεί που ήταν η φωτιά, κάποιος δεν είδε σήμερα τα κρίνα»!..

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του!..
Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012
Ο Άγγελος Παν. Σακκέτος γεννήθηκε το έτος 1950 στο χωριό Βεσίνι Καλαβρύτων. Σπούδασε δημοσιογραφία, δημοσιολογία και κοινωνικές επιστήμες. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά γνωστών δημοσιογραφικών οργανισμών και συγκροτημάτων, την ίδια στιγμή, που συνεργαζόταν με διάφορες εφημερίδες και περιοδικά του επαρχιακού Τύπου. Περισσότερα στο : sakketosaggelos.gr

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.